Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Składany kij Gory
Autor Wiadomość
Barney 

Wysłany: Nie Maj 29, 2011 6:24 pm   Składany kij Gory

Witam. Chciałem zapytać czy ktoś z forumowiczów miał do czynienia ze składaną wersją tego oto kija http://kuglarstwo.pl/skle...a-skladana.html Chodzi mi głównie o to czy jest on wart różnicy cenowej między swoją wersją a wersją jednoczęściową? Czy przy wyrzutach i upadkach nie rozkłada się i czy elementy łączące są solidne i po paru miesiącach nie będą do kosza? Z góry dziękuję za odpowiedz!

Pozdrawiam

mój status

Kotu 

Wysłany: Nie Maj 29, 2011 6:34 pm   

Miałem okazję nim kręcić na warsztatach GORY. Rurka jest odrobinę mniejszej średnicy niż w wersji nieskładanej ale nie przeszkadza to w użytkowaniu. System skręcania jest rozwiązany bardzo pomysłowo i nie powinien sprawiać problemów z biegiem czasu - musisz tylko uważać, żeby nie odkręcać za mocno nakrętki bo ta potrafi spaść i później ciężko ja wyciągnąć ze środkowej części kija :) Osobiście brał bym jak najbardziej składany ale poczekałbym na imprezę na której będzie można spotkać GORĘ bo zawsze wystawia swoje stoisko, na którym wszystko jest przeważnie odrobinę tańsze niż w sklepach.

bas 

Wysłany: Nie Maj 29, 2011 8:19 pm   

Wyszła już nowa, poprawiona wersja, mocniejsza i zabezpieczona przed odkręcającymi się nakrętkami. Po złożeniu nie jestem w stanie odróżnić go od kija jednolitego gory. Jak dla mnie to perfekcyjna robota. Czy jest wart? Jeśli chcesz mobilną wersję to tak. Jeśli chcesz po prostu kij do kontaktu to ten jest tak samo dobry jak zwykły nieskładany.

slepiec 

Wysłany: Pon Cze 13, 2011 9:37 pm   

mam taki, mi się podoba, troche drogo, ale dobrze się toczy po ciele i co chyba najwazniejsze się rozklada a po złożeniu jest to pełno prawny kij kontaktowy.

upadal juz wiele razy i nadal jest taki jaki byl, zero wygieć, nie równości. ogień duzy i dobrze trzyma.

mój status

Barney 

Wysłany: Wto Cze 14, 2011 6:22 pm   

Ok to już wszystko wiem:) Jak tylko uzbieram potrzebną sumę składam zamówienie:)

mój status

Odpowiedz do tematu