|
przepis na dobrą katedralke... |
| Autor |
Wiadomość |
Lucid
**

|
Wysłany: Pon Sie 01, 2005 11:45 pm przepis na dobrą katedralke...
|
|
|
no wiec tak...
robie katedralke z pasków dzinsu o szerokosci 10 cm które skłądam na pół i dopiero z nich układam katedralke( ze sruba w srodku). Wychodzi mi szescian jakies 6x6x6 cm, pali mi się taka koncówka około 3-3,5 minuty ale jest taka ciezka ze za ciezka i mi nie odpowiada zbytnio..
teraz mam taka z paska 8 cm złozonego na pól, szescian ma jakies 4,5- 5 cm, bez sruby ale owinieta drutem, jest lzejsza ale pali się dobrze jakies 2 minuty i pada...
macie jakis złoty srodek?? jak zrobic z jeansu koncówke która się pali nie krótko i jest w miare lekka?? |
|
|
|
 |
Johrel

Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: Wto Sie 02, 2005 9:08 pm
|
|
|
moze zrob tuby z dzinsu.. moje zrobione z paska o szerokosci okolo 15 cm i dlugosci metra palily się okolo 5 minut |
_________________ www.anstis.pl |
|
|
|
 |
Lucid
**

|
Wysłany: Sro Sie 03, 2005 10:38 pm
|
|
|
a co byscie polecili....chce kupic kevlar ale nie wiem czy kupic wiecej i zrobic katedralki czy kupic mniej i zrobic tuby??
kupował ktos moze gotowe koncówki co są na stroce dropsowej?? |
|
|
|
 |
Filek

|
Wysłany: Sob Sie 13, 2005 11:34 pm
|
|
|
| Powiem tak.i tubki i cathedrale miałem..tubki...hm...niezadowalały mnie :twisted: paliły się jakies 3 minuty i płomien nie był taki jakbym chciał..teraz mam cathedrale z 2 metrów....po jednym metrze na jedna poike..i są bardzo fajniutkie..palą się około 6 minut a płomień jest super;Dpolecam cathedrale.;] |
_________________ "Wszystko co trudne jest nie wykonalne... ale tylko wtedy gdy brak wiary w siebie"--> [)-(]+[)-(] |
|
|
|
 |
neko
|
Wysłany: Pon Sie 15, 2005 6:09 pm
|
|
|
| katedralki, z cała pewnością. Zrobione odpowiednio, nie zużywają wiecej kevlaru, ale palą się dłużej i dają fajniejszy jak dla mnie płomień. |
|
|
|
 |
Ex3v
******** Imperator

|
Wysłany: Pon Sie 15, 2005 8:48 pm
|
|
|
| neko napisał/a: | | dają fajniejszy jak dla mnie płomień. |
O wiele fajniejszy. Chociaż tutaj znów nachodzi temat tajemniczych monkey fistow.
A wracając do katedralek to jestem szczególnie zadowolony z moich krów - 1,6 metra na końcówke, co daje ponad 8 cm wysokości końcówki.
Filek przekonał się już o ich wadze.
Ale jeżeli, podobnie jak ja, lubisz ciężkie łańcuchy, to polecam.
Bardzo polecam |
_________________ // PHP, SQL, Produkcja video dla telewizji i filmu 514 929 654 |
|
|
|
 |
Lucid
**

|
Wysłany: Wto Sie 16, 2005 7:11 am
|
|
|
| no własnie takie ciezkie mi nie podchodzą za bardzo... |
|
|
|
 |
Ex3v
******** Imperator

|
Wysłany: Wto Sie 16, 2005 11:00 am
|
|
|
| To po metrze na głowę starczy. |
_________________ // PHP, SQL, Produkcja video dla telewizji i filmu 514 929 654 |
|
|
|
 |
Visenna
****** wolny strzelec

Pomogła: 1 raz Skąd: Zegrze/Warszawa
|
Wysłany: Wto Sie 16, 2005 11:38 am
|
|
|
| Ja już jestem tak przyzwyczajona do katedrali, że robiłam je nawet z jeansu. Tupy absolutnie nie spełniały moich oczekiwań, kiedy zobaczyłam możliwości katedrali. Po prostu lubię duży płomień. |
|
|
|
 |
Lucid
**

|
Wysłany: Wto Sie 16, 2005 4:48 pm
|
|
|
ok, metre jeansu na?? ja robie z paska jeansu złozonego na pół i dopiero przeplatam....
a jeszcze..a wasze katedralki maja kształt szescianu czy raczej bardziej płąskie niz wysokie?? |
|
|
|
 |
Ex3v
******** Imperator

|
Wysłany: Wto Sie 16, 2005 9:36 pm
|
|
|
Zależy jak leży...
a tak na serio, zależy to od indywidualnych upodobań robiącego, tzn od tego, ile władujesz materiału.
Chociaż to:
http://www.homeofpoi.com/...hedral_head.gif
stanowi dla mnie przegięcie... |
|
|
|
 |
owca
******* odrobina kajowatości

Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: Sro Sie 17, 2005 12:00 am
|
|
|
ej, ja planowalem sobie cos takiego zmontowac!
zakupilem 3 metry kevlary na pewne cele, te pewne cele osiagnalem poprzez zakup, wiec mam za "zuzycie" troszke.. |
_________________ wszystko, co możesz podrzucic i złapać jedną ręką nadaje się do żonglowania.. |
|
|
|
 |
Mritke

|
Wysłany: Sob Sie 27, 2005 5:56 pm
|
|
|
Moje katedrale sa zrobione tak:
na jedną przypana ok 150X6,5-7,5cm jeansu jednak ich nie składam daje to doyć duży płomień (tam duzy "zajebisty")jednak wytrzymuje tylko kulka podpaleń, tak gdzies do 5:) Są w miarę lekkie,i dobrze się macha!!
A i nigdy nie wkładajcie waty do katedralek przed wierceniem!!!!!
Dzis stępiłem na niej wiertło!!:) |
_________________ Non compos mentis... intra totus in ignis... exi alius |
|
|
|
 |
CesaR

|
Wysłany: Sob Sie 27, 2005 6:13 pm
|
|
|
| mala porada praktyczna-uzywajcie duzego gwozdzia lub srobokreta do zrobienia otworu w katedralce. a kevlar + wiertlo= placz i zgrzytanie zebow, tj zepsucie materialu!! |
_________________ Jeszcze jeden Cien, gdzie nie slychac krokow Czasu... |
|
|
|
 |
Mritke

|
Wysłany: Nie Sie 28, 2005 12:53 pm
|
|
|
Nie wiem jak zachowuje się przewiercony kevlar, ale w tkaninach trzeba umieć wiercić (na żadnym forum nikt tego nie wyjaśniał). A przebijanie gwoździem katedrali z jeansu to prawdziwa męczarnia (szczególnie jak się trafi jeansy Lewisa, bo w tych to nawet wiercenie sprawia problem). Poprostu matriał trzeba dobrze ścisnąć 2 deseczkami i wiercić przez te deski. Nigdy nie zapomnę jak mój kumpel wiercił przez 2h jeans na kij bo "on wie jak to zrobić", albo "d*** se ściśnij" ale miałem ubaw jak załatwiłem sprawe w jakieś 5-6 min.(a jego mina) |
_________________ Non compos mentis... intra totus in ignis... exi alius |
|
|
|
 |
CesaR

|
Wysłany: Nie Sie 28, 2005 7:27 pm
|
|
|
| po prostu bierze się gwodz mlotek materia i deseczke i się go centralnie przebija.nie ma prostrzej i szybszej metody.deseczki sa dobre ale kevlar jest latwo przebic srubiokretem wiec po co ryzykowac wciagniecie jakiejs nitki? |
_________________ Jeszcze jeden Cien, gdzie nie slychac krokow Czasu... |
|
|
|
 |
Lucid
**

|
Wysłany: Pon Sie 29, 2005 8:08 am
|
|
|
| ja wierce jeans wiertłem najpierw jakims malym np fi 2 lub 3 mm , rozwiercam ładnie zeby wszystkie kłąki powychodziły, jak jest mała dziurka to wtedy wiekszym tez powoli i pare razy zeby wyszły kłaki...aha zanim wywierce katedralke obwiążuje mocno izolacja zeby mi się wszystko w kupie trzymało... |
|
|
|
 |
Filek

|
Wysłany: Pon Sie 29, 2005 12:39 pm
|
|
|
| macie problemy...jeans to wiadomo mocno drutem zciagnac i od razu grubym wietłem jechać w koncu to jeans po co się z syfem pieprzyc jezeli dobrze zciagniete drutem to nawet jak przy wierceniu się cos pociagnie to i tak bedisze potem dobrze...a kevlar to poprostu jakies dłuto i rozsuwamy włókna...;] |
_________________ "Wszystko co trudne jest nie wykonalne... ale tylko wtedy gdy brak wiary w siebie"--> [)-(]+[)-(] |
|
|
|
 |
Kudłaty Aleksander

|
Wysłany: Pon Sie 29, 2005 4:38 pm
|
|
|
dłuto łukasz czy ty wiesz jak wygląda i do czego służy dłuto:| tym razem ci wybacze
podpowiem wam ...chodziło o cienki pilniczek do metalu |
_________________ I had The Magic Stick |
|
|
|
 |
Filek

|
Wysłany: Pon Sie 29, 2005 9:19 pm
|
|
|
| no wlasnie o to mi chodziło;]pomyłka myślowa;dostatni czesto mi się zdarzają;D |
|
|
|
 |
|
|