|
Przenośny wzmacniacz na uliczne pokazy |
| Autor |
Wiadomość |
Kotu

|
Wysłany: Pią Maj 27, 2011 8:49 pm
|
|
|
O... Faktycznie. Na śmierć zapomniałem o Jabel'u. Wskaźnik naładowania akumulatora powinien spokojnie wystarczyć (ciekawe jak jest wyregulowany - tj. przy jakim napięciu zapala się żółta a przy jakim czerwona dioda.
Co do przedwzmacniacza to właśnie myślałem też żeby jakiś prosty układzik zmontować. Swoją drogą strasznie spodobał mi się pomysł wykorzystania gotowego pudła kolumny głośnikowej (od razu z głośnikami). Jeśli znajdę trochę większą spróbuję wykorzystać wzmacniacz Jabel'a 70W mono (zdaje się, że taki właśnie Ty masz?) i samemu zrobić trochę mocniejszy sprzęt niż ten, który kupiłem. A sprawne kolumny na alledrogo można znaleźć już za 40-50zł w bardzo dobrym stanie (a Unitrowe kolumny na Tonsilach grają rewelacyjnie nawet po tylu latach).
Shogunn - nie ma sprawy |
_________________ www.JugglingCat.pl - nowe miejsce w sieci, w którym pogłębisz swoje pasje związane z kuglarstwem, fireshow oraz żonglerką! |
|
|
|
 |
Shoghunn

|
Wysłany: Pią Cze 17, 2011 2:20 am
|
|
|
| Niestety gość, który sprzedawał boomera wycofał aukcje zaraz po tym jak ustaliłem z nim szczegóły... Mam pytanie... Da się wzmacniacz gitarowy przerobić tak by działał na akumulator żelowy zamiast na prąd? Wiem, że w google można znaleźć odpowiedź, ale dialog obniżył mi transfer do minimum i praktycznie jedyną stroną, która mi hula jako tako jest kuglarstwo.pl... |
_________________ I'm the Lizard King, I can do anything!
SHO(w)GUN Art |
|
|
|
 |
Majki

|
Wysłany: Czw Cze 23, 2011 7:45 pm
|
|
|
Trafo 12V na 220V, podłączasz i działa.
Bezstratnie - wywal transformator z pieca i podłącz trafo zmieniające napięcie akumulatora na potrzebne do zasilenia wzmacniacza.
Generalnie jak byłem w Berlinie, to jeden delikwent korzystał z pieca gitarowego, do którego podłączył transformator z lodówki turystycznej i był zadowolony, ale nie działałem więcej w tym kierunku.
Ach, dla zainteresowanych - niedługo zabieram się za zrobienie nowego, mocniejszego wzmaka (2x25W), więc stare pudełko odsprzedam za jakąś rozsądną kwotę. Jeśli ktoś chce, to fajnie, bo szkoda tyle pracy zostawiać w Polsce, żeby się kurzyło.
EDIT:
No i zrobione. Nowy wzmacniacz, o trochę większej mocy (2x22W) z zabezpieczeniami przeciwzwarciowymi i bezpiecznikiem już przetestowany. Jeśli ktoś jest zainteresowany, póki mam chwilę czasu, to mogę taki zrobić. Jeśli tak, uderzać na PW, albo przez twarzoksiążkę, żeby nie zaśmiecać forum. |
_________________ Peace, love, POI =) |
|
|
|
 |
Yameso
******** taki se wymiatacz :P

Zaproszone osoby: 32
|
|
|
|
 |
Divus

|
Wysłany: Czw Wrz 01, 2011 3:24 pm
|
|
|
@up: Jak masz trochę zbędnej kasy to kup i sprawdź ten sprzęt. Wygląda interesująco.
Jeżeli chodzi o nowy wzmacniacz Majkiego to prezentuje się całkiem fajnie. Sam wzmacniacz ma wymiary 6x8,5x4 cm, do tego dochodzi akumulator i głośniki, które możemy już dobrać sami.
Polecam. |
_________________ Divus Show |
|
|
|
 |
Turgon
.
|
|
|
|