|
pokrowiec na staffa;staffy |
| Autor |
Wiadomość |
slepiec

|
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 10:09 am pokrowiec na staffa;staffy
|
|
|
aktualnie nosze kija w czymś co było siostry spódnicą a zostało przerobione na dwu częściowy 'pokrowiec' z paskiem do noszenia na ramieniu. Kij się trzyma dobrze - od góry spięty pod końcówką rzepem, na dole spokojnie leży w komorze. Długośc uniwersalna bo i tak środkowa część kija wystaje To mój pokrowiem, w czym wy nosicie ?
i teraz pytanie o pokrowiec na wiecej niż jednego kija. Planuje chodzić z trzema kijami, dwa kije 1.2 m oraz jeden 1.5 (bądz 1.45) - tego jeszcze nie mam. Chciałbym nosic wszystko razem. Szyć samemu czy da się gdzieś kupić coś ładnego za nie wielką cenę ? Jakieś pomysły, moze wykroje ? |
_________________ Dawniej ludzie uczyli się dla samych siebie, dziś robią to na pokaz |
|
|
|
 |
Gabriel
**

|
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 11:00 am
|
|
|
Spotkałem się z idealnym wręcz rozwiązaniem-pokrowiec na narty. Jest on nawet za duży, ale ta wielkość pozwala przenosić wraz ze sprzętem, np. ciuchy, bandaże, czy inne niezbędne rzeczy.
Narazie taki długaśny pokrowiec jest moim faworytem. ^^ |
|
|
|
 |
slepiec

|
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 11:49 am
|
|
|
| masz takowy ? dziś też patrzyłem na takei cuda. w sumie to chyba albo takie większe pokrowce od nart, albo na deskę śniegową. ile kiji się tam mieści ? chodzi o szerokość i wysokość takiego pokrowca, bo z długością raczej nie bedzie problemu. miejsce na wode lub/i podpałkę ? |
_________________ Dawniej ludzie uczyli się dla samych siebie, dziś robią to na pokaz |
|
|
|
 |
Pan Banan
|
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 1:46 pm
|
|
|
| A pokrowce na wędki? Co o nich myślicie? |
|
|
|
 |
Gabriel
**

|
Wysłany: Nie Sie 10, 2008 12:13 pm
|
|
|
| Mój znajomy ma taki. ^^ Do jego pokrowca zmieściłem 3 kije[2x1.2 1x1.5] oraz szczudła [klasyczne 80-tki]. Dodatkowo zostało jeszcze duuużo wolnego miejsca, które się wręcz prosiło o zagospodarowanie. ^^ |
|
|
|
 |
Mikłosz

|
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 7:17 pm
|
|
|
Ja proponowałbym ci popatrzeć w internecie po sklepach z np. katanami, bokenami bo często sprzedają tam kije jo i bo więc na pewno są tam pokrowce. Ja sam sobie taki kupiłem bo potrzebowałem żeby przewieść dosyć duży kawałek kij kevlarowy i treningowy, 3 HS, flower stick, fireflower stick i bokena... jakoś się zmieściło ale nie wiem czy 3 kije by się zmieściły... w sumie zależy jakie one są. Ja sobie taki kupiłem za 19 zł http://www.bokken.pl/inde...pokrowiec-na-jo
Jest całkiem dobry bo można z nim jeżdzić na roweże i całkiem wygodny jest. Nie wiem ile za przesyłke bo wszystkim zajmował się mój kolega który też sobie zamawiał.
to czy kupisz zależy już od ciebie |
|
|
|
 |
bvla

|
Wysłany: Nie Paź 24, 2010 2:48 am
|
|
|
A wg mnie najlepiej wziąć sobie kawał materiału (najlepiej jakiejś skóry) i samemu trochę usiąść przy maszynie i chwile poszyć:)
Ja sam sobie zrobiłem i jestem naprawdę zadowolony.
Jeszcze teraz obmyśliłem pare modyfikacji aby był jeszcze bardziej właśnie poręczny.
jakieś dodatkowe boczne kieszenie z rzepami albo suwakami coby jakieś parzydełko czy inny sprzęt wsadzić i ładnie poukładać.
Po co marnować kasę jak można zroić coś samemu i mieć jeszcze z tego satysfakcję:) |
_________________ GG 22479716
Ciesz się tak jak cieszą się dzieci. Baw się tak jakby nikt nie patrzył:) |
|
|
|
 |
Yameso
******** taki se wymiatacz :P

Zaproszone osoby: 32
|
Wysłany: Nie Paź 24, 2010 3:21 pm
|
|
|
| Cytat: | | Po co marnować kasę jak można zroić coś samemu i mieć jeszcze z tego satysfakcję:) |
Dla mnie kupno skóry na 150 cm kija wydaje się byc droższe niż pokrowca na narty za 30 zł. Poza tym pokrowiec na narty bez żalu wyrzucę jeśli się przedrze/przesiąknie parafiną. Po pół roku ten skórzany pokrowiec będzie nieźle zużyty |
_________________ Pierwsza w Polsce strona traktująca o kiju (artykuły/tutoriale/porady) - Kijowa.pl
Nowy KIJ - Darth Vader! |
|
|
|
 |
bvla

|
Wysłany: Nie Paź 24, 2010 4:42 pm
|
|
|
no ja akurat nie wiem ile kosztuje taki kawał materiału,
Trochę polatałem i znalazłem życzliwych ludzi którzy użyczyli trochę takiego materiału:)
Zawsze znajdzie się ktoś życzliwy tylko trzeba go znaleźć, oni naprawdę czekają na ludzi którzy coś chcą zrobić konkretnego a nie tylko siedzieć:) |
_________________ GG 22479716
Ciesz się tak jak cieszą się dzieci. Baw się tak jakby nikt nie patrzył:) |
|
|
|
 |
Shoghunn

|
Wysłany: Pon Paź 25, 2010 3:30 am
|
|
|
Ja sobie zrobiłem tanim kosztem walizkę na staffy ze "śmieci"(znaczy z rzeczy znalezionych w piwnicy)... Plusem jest to, że można w niej gasić sprzęt, a minusy są dwa:
1 - jest cholernie ciężka.
2 - ma 130 cm długości, więc będę musiał zainwestować w kije składane |
_________________ I'm the Lizard King, I can do anything!
SHO(w)GUN Art |
|
|
|
 |
Zielnik
**
Pomogła: 1 raz Skąd: Ostrów Wielkopolski
|
Wysłany: Wto Lis 08, 2011 8:29 pm
|
|
|
| A ja na swojego 1,5 metrowego ulubieńca mam bardzo ładny pokrowiec ze skai, ręcznie robiony przez kochaną babcię ; ) posiada dużą kieszeń idealną na butelkę parafki i podwójne dno co by się za szybko nie przetarło. Bardzo wygodny, z odpinanym i regulowanym paskiem ; ) Zmieściłam do niego trzy kije maksymalnie, tej samej długości. jestem mega zadowolona. ^^ Dobrze jest mieć utalentowaną rodzinkę. |
_________________ Non Omnis Moriar.. |
|
|
|
 |
SoloBagdur

|
Wysłany: Pią Gru 23, 2011 2:58 pm
|
|
|
Mi Iga uszyła pokrowiec na kije... Mieściło się ich tam około 20 ;p ale po mniej więcej 3 latach eksploatacji się niestety rozwalił :(... Teraz mi zrobiła nowy mieszczący trochę więcej kijów |
_________________ www.soloart.pl |
|
|
|
 |
|
|