Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
pokrowiec na staffa;staffy
Autor Wiadomość
slepiec 

Wysłany: Sob Sie 09, 2008 10:09 am   pokrowiec na staffa;staffy

aktualnie nosze kija w czymś co było siostry spódnicą a zostało przerobione na dwu częściowy 'pokrowiec' z paskiem do noszenia na ramieniu. Kij się trzyma dobrze - od góry spięty pod końcówką rzepem, na dole spokojnie leży w komorze. Długośc uniwersalna :) bo i tak środkowa część kija wystaje :D To mój pokrowiem, w czym wy nosicie ?

i teraz pytanie o pokrowiec na wiecej niż jednego kija. Planuje chodzić z trzema kijami, dwa kije 1.2 m oraz jeden 1.5 (bądz 1.45) - tego jeszcze nie mam. Chciałbym nosic wszystko razem. Szyć samemu czy da się gdzieś kupić coś ładnego za nie wielką cenę ? Jakieś pomysły, moze wykroje ?

mój status

Gabriel 
**

Wysłany: Sob Sie 09, 2008 11:00 am   

Spotkałem się z idealnym wręcz rozwiązaniem-pokrowiec na narty. Jest on nawet za duży, ale ta wielkość pozwala przenosić wraz ze sprzętem, np. ciuchy, bandaże, czy inne niezbędne rzeczy.
Narazie taki długaśny pokrowiec jest moim faworytem. ^^

slepiec 

Wysłany: Sob Sie 09, 2008 11:49 am   

masz takowy ? dziś też patrzyłem na takei cuda. w sumie to chyba albo takie większe pokrowce od nart, albo na deskę śniegową. ile kiji się tam mieści ? chodzi o szerokość i wysokość takiego pokrowca, bo z długością raczej nie bedzie problemu. miejsce na wode lub/i podpałkę ?

mój status

Pan Banan 

Wysłany: Sob Sie 09, 2008 1:46 pm   

A pokrowce na wędki? Co o nich myślicie?

Gabriel 
**

Wysłany: Nie Sie 10, 2008 12:13 pm   

Mój znajomy ma taki. ^^ Do jego pokrowca zmieściłem 3 kije[2x1.2 1x1.5] oraz szczudła [klasyczne 80-tki]. Dodatkowo zostało jeszcze duuużo wolnego miejsca, które się wręcz prosiło o zagospodarowanie. ^^

Mikłosz 

Wysłany: Nie Sie 17, 2008 7:17 pm   

Ja proponowałbym ci popatrzeć w internecie po sklepach z np. katanami, bokenami bo często sprzedają tam kije jo i bo więc na pewno są tam pokrowce. Ja sam sobie taki kupiłem bo potrzebowałem żeby przewieść dosyć duży kawałek kij kevlarowy i treningowy, 3 HS, flower stick, fireflower stick i bokena... jakoś się zmieściło ale nie wiem czy 3 kije by się zmieściły... w sumie zależy jakie one są. Ja sobie taki kupiłem za 19 zł http://www.bokken.pl/inde...pokrowiec-na-jo
Jest całkiem dobry bo można z nim jeżdzić na roweże i całkiem wygodny jest. Nie wiem ile za przesyłke bo wszystkim zajmował się mój kolega który też sobie zamawiał.
to czy kupisz zależy już od ciebie ;-)

bvla 

Wysłany: Nie Paź 24, 2010 2:48 am   

A wg mnie najlepiej wziąć sobie kawał materiału (najlepiej jakiejś skóry) i samemu trochę usiąść przy maszynie i chwile poszyć:)
Ja sam sobie zrobiłem i jestem naprawdę zadowolony.
Jeszcze teraz obmyśliłem pare modyfikacji aby był jeszcze bardziej właśnie poręczny.
jakieś dodatkowe boczne kieszenie z rzepami albo suwakami coby jakieś parzydełko czy inny sprzęt wsadzić i ładnie poukładać.
Po co marnować kasę jak można zroić coś samemu i mieć jeszcze z tego satysfakcję:)

Yameso 
taki se wymiatacz :P

Zaproszone osoby: 32
Wysłany: Nie Paź 24, 2010 3:21 pm   

Cytat:
Po co marnować kasę jak można zroić coś samemu i mieć jeszcze z tego satysfakcję:)

Dla mnie kupno skóry na 150 cm kija wydaje się byc droższe niż pokrowca na narty za 30 zł. Poza tym pokrowiec na narty bez żalu wyrzucę jeśli się przedrze/przesiąknie parafiną. Po pół roku ten skórzany pokrowiec będzie nieźle zużyty ;)

bvla 

Wysłany: Nie Paź 24, 2010 4:42 pm   

no ja akurat nie wiem ile kosztuje taki kawał materiału,
Trochę polatałem i znalazłem życzliwych ludzi którzy użyczyli trochę takiego materiału:)
Zawsze znajdzie się ktoś życzliwy tylko trzeba go znaleźć, oni naprawdę czekają na ludzi którzy coś chcą zrobić konkretnego a nie tylko siedzieć:)

Shoghunn 

Wysłany: Pon Paź 25, 2010 3:30 am   

Ja sobie zrobiłem tanim kosztem walizkę na staffy ze "śmieci"(znaczy z rzeczy znalezionych w piwnicy)... Plusem jest to, że można w niej gasić sprzęt, a minusy są dwa:
1 - jest cholernie ciężka.
2 - ma 130 cm długości, więc będę musiał zainwestować w kije składane :D

Zielnik 
**

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto Lis 08, 2011 8:29 pm   

A ja na swojego 1,5 metrowego ulubieńca mam bardzo ładny pokrowiec ze skai, ręcznie robiony przez kochaną babcię ; ) posiada dużą kieszeń idealną na butelkę parafki i podwójne dno co by się za szybko nie przetarło. Bardzo wygodny, z odpinanym i regulowanym paskiem ; ) Zmieściłam do niego trzy kije maksymalnie, tej samej długości. jestem mega zadowolona. ^^ Dobrze jest mieć utalentowaną rodzinkę.

SoloBagdur 

Wysłany: Pią Gru 23, 2011 2:58 pm   

Mi Iga uszyła pokrowiec na kije... Mieściło się ich tam około 20 ;p ale po mniej więcej 3 latach eksploatacji się niestety rozwalił :(... Teraz mi zrobiła nowy mieszczący trochę więcej kijów ;)

Odpowiedz do tematu