|
Poi treningowe a Poi ogniste |
| Autor |
Wiadomość |
Lacha
...
|
Wysłany: Sro Kwi 20, 2011 11:10 pm Poi treningowe a Poi ogniste
|
|
|
| Mam pytanie. Czy do zwykłego poi treningowego, po odmontowaniu piłeczek można domontować głowice ogniowe? |
|
|
|
 |
Kotu

|
Wysłany: Czw Kwi 21, 2011 1:29 am
|
|
|
| To zależy od poi treningowych - jeśli masz takie na łańcuchach to prawdopodobnie tak. Zwróć uwagę jeszcze na wytrzymałość uchwytów - głowice zrobione z piłek tenisowych (przeważnie) są dość lekkie i nie wymagają mocnych uchwytów. Jeśli mocujesz głowice kevlarowe i nasączasz je jeszcze parafiną to zaczynają ważyć znacznie więcej i wymagają mocnych uchwytów. |
_________________ www.JugglingCat.pl - nowe miejsce w sieci, w którym pogłębisz swoje pasje związane z kuglarstwem, fireshow oraz żonglerką! |
|
|
|
 |
paroowa

Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Czw Kwi 21, 2011 11:05 am
|
|
|
| Kotu napisał/a: | | Jeśli mocujesz głowice kevlarowe i nasączasz je jeszcze parafiną to zaczynają ważyć znacznie więcej i wymagają mocnych uchwytów. | To prawda, są znacznie cięższe pd poi z końcówką tenisową. Jak narazie pobaw się zwykłymi poi z tenisówek, zobaczysz czy jednak odpowiada Ci taka dziedzina, po czym zainwestujesz w coś lepszego, ja np mam poi treningowe i ogniowe w jednym, po prostu na końcówkę zawijam skarpetkę |
_________________ Always look on the bright side of life. |
|
|
|
 |
Siny
*

|
Wysłany: Pon Cze 20, 2011 8:25 pm
|
|
|
Ja też mam skarpetę na kevlarze, lecz jeśli chcesz uczyć się wielu nowych tricków i nie panujesz nad nerwami to polecam 2 pary poiek |
_________________ "Dla sztuki nie są niebezpieczni podpalacze, ale strażacy." |
|
|
|
 |
|
|