|
"Maczugi z gazet" - czyli kolejny post z cyklu zró |
| Autor |
Wiadomość |
Gumik

|
Wysłany: Wto Paź 19, 2004 9:31 pm "Maczugi z gazet" - czyli kolejny post z cyklu zró
|
|
|
Juz jakiś czas temu natknąłem się na stronkę: http://home.hvc.rr.com/humdinger/newspaperclubs/ i w niedługim czasie potem wykonałem taka pierwszą maczugę, w następnym dniu dwie kolejne. .No nie powiem, żeby to wyglądało jakos nadzwyczajnie, ale żonglować można i całkiem fajnie . Chociaż rzadko tego używam, to postanowiłem, że się podziele z wami moim odkryciem (jeśli już kiedys wcześniej ktoś tego nie odkrył :p). I jednocześnie pytanie do jaskiniowców (czyli ludzi bawiących się maczugami): jak taka papierowa maczyga ma się do prawdziwej, duże są różnice w wyważenie i takich tam pierdółkach? |
_________________ Męczę obręcz dużą, oponiastą, gumiastą. |
|
|
|
 |
Gumik

|
Wysłany: Sob Lis 13, 2004 11:46 am
|
|
|
Czyli tylko ja wariat gumik mogłem coś takiego zrobić? Mogłem się spodziewać |
|
|
|
 |
CesaR

|
Wysłany: Sob Lis 13, 2004 2:15 pm
|
|
|
nieprawda ja zamyslam sobie cus takiego skonstruowac coby zobaczyc jak to dziala ale nie teraz bo nie dorzuce sobie swiadomie jeszcze jednego czasopozeracza moze jak bede mial jakies wolne:-) |
|
|
|
 |
Sebastian

|
Wysłany: Sro Lis 24, 2004 11:45 am
|
|
|
| maczugi mi wyszly nie tak zle, nie sa one na pewno wyważone ale cwiczyc monza, myslalem ze to bedziej latwiej szlo, narazie wychodzi kaskada trzema jakies mhhhh 50 wyrzutow... |
|
|
|
 |
Groch

|
Wysłany: Czw Lis 24, 2005 5:27 pm
|
|
|
Dobrze Gumik, że podałeś ten link. Wczoraj go zobaczyłem, a dziś już mam moją pierwszą maczugę-samoróbkę, ale "nadawalności się" jej do żonglowania nie umiem ocenić, bo w ogóle mam pierwszy raz maczugę w ręku. Ale zgrabnie to wygląda. Zrobię jeszcze kilka i zaczynam naukę.
BTW Zauważyłem, że odświeżyłem ten temat dokładnie w pierwszą rocznicę ostatniego postu. |
|
|
|
 |
Ex3v
******** Imperator

|
Wysłany: Czw Lis 24, 2005 6:31 pm
|
|
|
Stooooo lat stooooo lat...
blablabla
a tak na serio pytanie:
Czy to dobrze, że ktoś nieumiejący żonglować zaczyna od maczug, a nie piłek??
Spotkałem się z takim "przypadkiem"... |
_________________ // PHP, SQL, Produkcja video dla telewizji i filmu 514 929 654 |
|
|
|
 |
Zimny
|
Wysłany: Pią Lis 25, 2005 6:13 pm
|
|
|
| a czy mozecie pokazzac jak takie cudo wyglada zrobione przez was bo jakos nie chce mi się do tego zabierac z góry dziekuje |
|
|
|
 |
Piotr bydg
**

|
|
|
|
 |
Zimny
|
Wysłany: Sob Lis 26, 2005 12:12 pm
|
|
|
| ale super ej a wyjasnicie mi w skrocie co oni tam pisza bo kiepska stoje z angola |
|
|
|
 |
rastaszajba

|
Wysłany: Nie Maj 13, 2007 4:33 pm
|
|
|
zimny przecież z rysunków wszystko widać
też sobie zrobiłem takie maczugi i czuje że się nimi zabije ale żuca się nieżle jeszcze żebym potrafił
pozdr |
_________________ jeśli pisze bzdury to mnie skrzyczcie |
|
|
|
 |
g-
..

Pomogła: 1 raz Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Wto Maj 22, 2007 6:37 pm
|
|
|
| zrobiłam. pierwszy raz miałam "maczugi" w rękach i można się nimi całkiem nieźle pobawić. |
_________________ bu. |
|
|
|
 |
homer

|
Wysłany: Nie Paź 21, 2007 9:48 am
|
|
|
| a czy są lepsze od maczyg zrobionych z butelek? |
|
|
|
 |
Merdion

Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 12:56 am
|
|
|
no na razie wypowiedziały się osoby, które wcześniej nie miały w rękach maczug, więc ich ocena nie jest zbyt wiele mówiąca... może ktoś mający cluby pofatygowałby się i zrobił taką gazetową i powiedział jaka jest jakoś takich samoróbek...
Tak, wiem wiem, leniuchy, macie maczugi, to po co robić papierowe? |
|
|
|
 |
Gumik

|
Wysłany: Pią Lis 02, 2007 12:20 am
|
|
|
| Gazetoczugi są dupne w porównaniu do maczug ze sklepu. |
|
|
|
 |
Cyrik

Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Pią Lis 02, 2007 12:26 am
|
|
|
są wąskie i dają zgubny nałóg żonglowania przy rękach blisko siebie. przy normalnyc maczugach - maczugi się zderzają. a przejścia z gazetówek na albatrosy - zbytni hardkor |
_________________ internet potwierdzeniem tezy einsteina|||||Nigdy nie przestanie zadziwiać mnie jak bardzo ludzie lubią kicz. |
|
|
|
 |
homer

|
Wysłany: Sob Lis 03, 2007 6:07 pm
|
|
|
moje wyszły doś ciężkie masywne i małe
Dodano: Sob Lis 03, 2007 6:12 pm
dla poruwnania linijka ma 30cm. |
|
|
|
 |
greegor
|
Wysłany: Nie Lis 04, 2007 2:28 pm
|
|
|
eee takie krótkie ;P toż to ma ze 30 cm chyba? ja może wrzuce fotki ogniowych nad którymi właśnie pracuje musze tylko kewlar założyć i karimatą wymodelować. |
_________________ \,,/ |
|
|
|
 |
homer

|
Wysłany: Nie Lis 04, 2007 2:43 pm
|
|
|
no właśnie wiem że krótkie niedługo zrobię długie |
|
|
|
 |
Ywysme
Pomogła: 1 raz Skąd: Krotoszyn/Wrocław
|
Wysłany: Czw Lis 08, 2007 7:02 pm
|
|
|
| Chyba zastanowie się nad zrobieniem tych gazetowych maczug, na pewno są gorsze od sklepowych ale pobawić w konstruktora się można a potem popodrzucać chwile, bo zdaje sobie sprawe że na dłuższą mete a nawet do nauki raczej nie będą się nadawały. |
|
|
|
 |
homer

|
Wysłany: Czw Lis 08, 2007 7:09 pm
|
|
|
| zrób zrób bo bardzo fajne tak na początek żeby zobaczyć jak się w ogóle fajnie rzuca bo każdy upadek to dla nich krok do śmierci. łatwo się robi więc polecam oczywiście jak mówiłem na początek mi wyszły małe i ciężkie . Jak upadają cała podłoga aż dudni |
|
|
|
 |
|
|