Aramil
|
Wysłany: Pon Cze 13, 2011 11:36 pm Kij - jak, gdzie i czego/kogo szukać ;)
|
|
|
Na początku witam wszystkich na forum
Chcę pobawić się trochę w żonglerkę kijem, a żeby nie nabyć złych nawyków wolę nadrobić teorię już w pierwszych dniach treningu.
Próbowałem coś wyczytać z forum, ale czytając o wszelkich devili/flowerstickach po prostu się gubię, nigdzie nie ma nic o zwykłym kiju Pod jakimi hasłami poszukiwać tutoriali o ww. zajęciu? Interesują mnie zwłaszcza materiały po polsku, jednak przez angielskie też jakoś przebrnę. Jakbyście mogli to proszę o podanie kilku słów kluczowych, cobym nie zagubił się w odmętach Google'a.
Jeszcze kwestia sprzętu, w nauce celuję raczej w swego rodzaju "wstęp" do walki quarterstaffem czy gun, więc myślę o lżejszej wersji tychże. Czy kije do żonglerki będą dobrym wstępem przed przejściem na cięższy sprzęt, czy od razu zacząć od "właściwej" wersji kija bojowego? Myślałem o kupieniu czegoś takiego, a później dopiero własnoręcznym wykonaniu kija. Jednak czy istnieją jakieś nieco bardziej stonowane wersje kijów treningowych?
I ostatnie pytanie, czy jest ktoś z Białegostoku lub okolic (mile widziana Czarna/okoliczne wioski), kto miałby ochotę pokazać podstawy początkującemu?
Edit: Jeśli chodzi o materiały po polsku to zapewne więcej niż kijowa.pl i artykuły tutaj nie znajdę, jest coś ciekawego po angielsku (najlepiej pokazujące jak układać dłoń, nie chcę nabrać jakichś złych nawyków)?
@Down: Dzięki |
| |
|