Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
kij - czy dobry?
Autor Wiadomość
Yameso 
taki se wymiatacz :P

Zaproszone osoby: 32
Wysłany: Sro Cze 15, 2011 10:29 am   

Jedna tylko rzecz - prawdopodobnie przyda ci się owijka do zwiększenia powierzchni rękojeści :)

Od siebie dodam że kijek wg mnie trochę krótki - prędzej 130 lub 140 cm. 120 cm to taki albo dla naprawdę małych osób albo już do dwóch kijów. Z tym że tak jak powiedział basil - wybierzesz co ci będzie bardziej odpowiadać :)

ika 
..

Wysłany: Sro Cze 15, 2011 2:47 pm   

wydaje mi się, że 120cm byłoby w sam raz, ale z ciekawości zobaczę większe :-D
a, i dzięki, że powiedziałeś o tej owijce, sama w życiu bym o tym nie pomyślała :-)

basil 

Zaproszone osoby: 3
Wysłany: Sro Cze 15, 2011 6:06 pm   

Dodatkowa owijka ma jeszcze inne funkcje - zawinięta na starą sprawia że jest jeszcze bardziej mięciutko, a ponadto zwiększa średnicę kija, przez co lepiej się robi kontakty.

ika 
..

Wysłany: Sro Cze 15, 2011 6:38 pm   

przyda mi się ta wiedza, jak już zacznę kręcić :-D
na razie niestety tylko przeglądam forum i YT, nawet nie mam kiedy iść do sklepu... :-(
ale na szczęście już za chwilę wakacje i w końcu będę mogła iść ^^
jakbyście mięli jakąś "nadprogramową" wiedzę to nie obrażę się, jeśli zechcecie się nią podzielić, bo na pewno się przyda :-)

Iga 

Pomogła: 14 razy
Wysłany: Sob Cze 18, 2011 3:38 pm   

Ja myślę, że w sklepie też usłyszysz odpowiednie rady, nie konieczbnie musisz tam iść ze skrystalizowaną wiedzą na temat tego co chcesz ;P Może się zadzryć, że zobaczysz tam kij, który bardziej Ci się spodoba - to samo z długością - najlepiej wziąć do ręki i sprawdzić. Tak czy inaczej będziesz wiedziała jaki kij jest dla Ciebie najbardziej odpowiedni albo jak przypadkiem trafisz na taki, który Ci się spodoba, albo jak wypróbujesz różne wersje, po jakimś czasie ćwiczenia też gusta się zmieniają.
Na forum jest sporo tematów, które dotyczą sprzętu, jego wyboru - polecam opcję "szukaj" - znajdziesz mnóstwo informacji na ten temat :)

Odpowiedz do tematu