|
jak zrobić piłki do żonglowania |
| Autor |
Wiadomość |
Timi
.
|
Wysłany: Sob Maj 14, 2011 8:07 pm jak zrobić piłki do żonglowania
|
|
|
witam! temat pewnie juz się pojawiał ale mam nadzieje ze i tym razem pomożecie piłki do żonglowania robie napełniając plastikowe piłki ( do basenów dla dzieci) sola. mam jednak problem z zamknieciem. co proponujecie i jakie znacie sposoby? plaster czy klej z "pistoletu" nie sa az takie trwałe. jakieś propozycje? |
|
|
|
 |
jar_pen
|
Wysłany: Sob Maj 14, 2011 11:42 pm
|
|
|
| Wiesz wszystko zależy od wielkości otworu przez który wsypujesz sól. Teoretycznie im mniejszy tym większa późniejsza wytrzymałość. Osobiście swoje piłki kleję taśmą izolacyjną owijając piłkę na około 2-3 razy i dopóki nie zacząłem wyrzucać piłek mocno w górę przy 4,5,6b jak na zastosowaną technikę w miarę spełniało to swoje zadanie. Osobiście jeśli chcesz coś bardziej trwałego zaopatrz się z piłki ze sklepu nie z allegro, producenci starają się dbać o wytrzymałość swoich produktów więc powinny one wytrzymywać większe obciążenia. Ale dla większości przez pierwsze 6-12 miesięcy spokojnie starczą rusałki klejone taśmą a przez ten czas idzie odłożyć te 45 zł na jakieś bardziej wytrzymałe piłki. |
_________________ "Dziękuję nie kręcę, żongluję" ^^ |
|
|
|
 |
mratajczak
.
|
Wysłany: Pon Maj 16, 2011 1:03 pm
|
|
|
rozetnij piłkę do tenisa wsyp tam cokolwiek. zaklej 2 warstwami taśmy izolacyjnej i nałóż na to dwa balony. oczywiście odetnij końcówkę.
ogólnie dziś kupiłem świetnie piłki za 5 zł sztuka w sklepie wszystko po 5 zł.. 80 mm z czegoś dziwnego. ale idealne do pierwszych kroków z kontaktem. czyli dal mnie |
|
|
|
 |
Timi
.
|
Wysłany: Wto Maj 17, 2011 6:40 pm
|
|
|
| dzieki za odpowiedź ale to nie była odpowiedz na moje pytanie ;p |
|
|
|
 |
PeterTH

|
Wysłany: Sro Kwi 18, 2012 8:49 pm
|
|
|
W jakich sklepach można kupić takie piłeczki do basenów dla dzieci, w celu zrobienia rusałek? Nie chodzi mi o sklepy internetowe ani allegro. Takie normalne... może jakiś decathlon, nie mam pojęcia... |
_________________ Wiesz, że 99% ludzi nienormalnych i zboczonych czyta mój podpis z ręką na myszce? - Nie zdejmuj ręki, już jest za późno... |
|
|
|
 |
pucho

|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2012 8:09 am
|
|
|
| Spytaj się w fikolandzie, czy by Ci jakichś nie sprzedali ;P |
|
|
|
 |
PeterTH

|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2012 1:51 pm
|
|
|
Pucho - myślałem nad tym, tylko że fikoland jest na drugim końcu Lublina, wybiore się tam a oni mi powiedzą "Czy pan jest nienormalny czy co? Nie ma mowy jakie piłki, na sztuki? 14? 7 żółtych i 7 czerwonych? chyba pan śni! To nie jest sklep!" I zbłaźnie się tylko, wrócę na tarczy a pracownicy fikolandu do końca świata bedą opowiadać anegdotki o żonglerze który chciał kupić plastikowe piłeczki na rusałki A tak poważnie to jest jakaś szansa, że sprzedadzą kilka? W sumie co im szkodzi, a maja tam tego pełno... |
_________________ Wiesz, że 99% ludzi nienormalnych i zboczonych czyta mój podpis z ręką na myszce? - Nie zdejmuj ręki, już jest za późno... |
|
|
|
 |
Biale_konie
******** frasobliwy wymiatacz

|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2012 8:55 pm
|
|
|
Wybiore się do nich i powiem ze moze się taki jeden pojawic i zeby uwazali...
Jesli dobrze zagadasz to pewnie dostaniesz, maja pewnie tego sporo w zapasie. |
_________________ VivaAjatollachAllachAhbar gg5354535 880-537_040
NIE POMAGA |
|
|
|
 |
PeterTH

|
Wysłany: Pon Kwi 23, 2012 3:10 pm
|
|
|
Byłem dziś w fikolandzie w galerii olimp w lublinie i oczywiscie co usłyszałem od babki ktora wyglądała na taka co łache robi ze tam siedzi, ze nie sprzedaje, ze ma wszystko wyliczone czy cos takiego itd. Kurde a przy wejściu nawet, w wysokich gablotach dla ozdoby setki jeśli nie tysiące piłek na rusałki ale oczywiscie nawet 7 nie sprzeda. <depresja żonglera>
Biale_konie mam nadzieje, ze to nie Twoja nikczemna sprawka |
|
|
|
 |
Biale_konie
******** frasobliwy wymiatacz

|
Wysłany: Pon Kwi 23, 2012 10:19 pm
|
|
|
| sprawdz pw |
_________________ VivaAjatollachAllachAhbar gg5354535 880-537_040
NIE POMAGA |
|
|
|
 |
PeterTH

|
Wysłany: Pon Maj 07, 2012 8:30 pm
|
|
|
A jakie sa skuteczne sposoby zaklejania otworu po wypełnianiu w rusałkach własnej roboty? Oprócz taśmy izolacyjnej zawinietej dookoła piłki... |
|
|
|
 |
xibir
|
Wysłany: Pon Maj 07, 2012 8:50 pm
|
|
|
Najlepsze wydaje mi się jest zaklejenie otworu klejem na gorąco. Ale do tego potrzebny jest specjalny "pistolet", jeśli ktoś robi bardziej masowo rusałki to nawet opłaca się taki kupić ceny zaczynają się już od ok. 40zł
edit: teraz zobaczyłem że na allegro można już za 2dyszki wyhaczyć |
|
|
|
 |
TeLuŚ
|
Wysłany: Wto Maj 08, 2012 12:31 pm
|
|
|
Ja zrobiłem swoje piłeczki właśnie z piłeczek tenisowych, rozciąłem je, do środka wsypałem ryż (ważąc je by ważyły dokładnie 90 gram każda) otwór zakleiłem gorącym klejem (ten z "pistoletu" o którym pisał xibir), nadmiar kleju wyciąłem nożykiem, a na sam koniec nałożyłem dwa balony z odciętymi "dziubkami"
Ps. mam jeszcze jedno pytanie, by nie zakładać nowego tematu... mianowicie które piłeczki są lepsze do żonglowania ? Rusałki czy Beanbag (piłka china)? Zamierzam kupić (a nie stale żonglować moimi wspomnianymi wcześniej rusałkami-samoróbkami) i nie wiem co bedzie lepsze z góry dzięki za odpowiedzi ! |
|
|
|
 |
pucho

|
Wysłany: Wto Maj 08, 2012 4:11 pm
|
|
|
| RUSAŁKI!!! China odbijają się od rąk i w ogóle są beznadziejne (jak dla mnie). |
|
|
|
 |
xibir
|
Wysłany: Wto Maj 08, 2012 9:12 pm
|
|
|
Beanbagi odbijające się od rąk? Pierwsze słyszę choć może te china są jakieś lewe, nie miałem z nimi kontaktu, mimo wszystko jako miękkie piłki nie powinny się odbijać. Rzucałem kiedyś beanbagami domowej roboty, całkiem przyjemne, ale w końcu kupiłem rusałki, tanie, wygodne i ładnie wyglądają więc jak najbardziej polecam dużo tematów na forum jest o piłkach poczytaj i zdecyduj co będzie dla ciebie lepsze.
Temat jako że o robieniu piłek więc wstawiam już stary ale myślę że pomocny film o robieniu rusałek z użyciem już wcześniej wspomnianego gorącego kleju
http://www.youtube.com/wa...16&feature=plcp |
|
|
|
 |
pucho

|
Wysłany: Sro Maj 09, 2012 9:00 am
|
|
|
No nie wiem, czy one takie miękkie. Może akurat mi trafiła się twardsza wersja, ale wątpię. |
|
|
|
 |
jar_pen
|
Wysłany: Sro Maj 09, 2012 11:34 am
|
|
|
| xibir napisał/a: | | Pierwsze słyszę choć może te china są jakieś lewe, nie miałem z nimi kontaktu, mimo wszystko jako miękkie piłki nie powinny się odbijać. Rzucałem kiedyś beanbagami domowej roboty, całkiem przyjemne, ale w końcu kupiłem rusałki, |
Beanbagi domowej roboty są z pewnością lepsze niż te china. Jak już jeśli chodzi o bambagi to są aukcje na allegro gdzie za przystępną cenę można je kupić. Rusałki polecam nabyć z strony te aukcyjne naprawdę rzadko mają sporą wytrzymałość. |
_________________ "Dziękuję nie kręcę, żongluję" ^^ |
|
|
|
 |
|
|