|
Isis poi |
| Autor |
Wiadomość |
Marshal

|
Wysłany: Sro Kwi 22, 2009 10:21 pm Isis poi
|
|
|
No właśnie. Mało znane, drogie poiki wykonane z liny kewlarowej. Hiper ciężkie krowy (400g łącznie para bez parafki) i właściwie to takie szyszki, ale ekstremalne. Z tego co się orientuję, to takich używa Nick Woolsey (jak się mylę to sory, ale na wideło kiedyś pokazywał). I mam pytanie: miał ktoś z nimi do czynienia? Są one dostępne na fireshow.de za okazjonalną cenę!!!!: 100 euro...
http://www.feuershow.de/s...625838598,018,0
Warte ceny? Przebijają katedralki np 1,5mx55mm? |
_________________ I'm a firestarter, twisted firestarter! |
|
|
|
 |
ann_a

Pomogła: 1 raz Skąd: Kraków/Sirrion
|
Wysłany: Sro Kwi 22, 2009 10:49 pm
|
|
|
używa Thomas Nevisoul. Nick? |
|
|
|
 |
Cyrik

Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Sro Kwi 22, 2009 11:02 pm
|
|
|
powiem z doświadczenia:
Te poi przebijają wszystkie inne poi wszystkimi aspektami (jedynie poikopałki są lkepsze bo bardziej funkcjonalne)
używa ich:
Nick, Nevisoul, Cyrille, Yuta, G, Rastaxel i pewnie cała reszta wymiataczy
poiki absolutnie warte były tej ceny gdy oiro stało w cenie 2 zł, teraz jest to co najwyżej opłacalne (koszt produkcji takich w Polsce to około 500 zł za same materiały)
jak ktoś jednak ma zbędny kevlar (lina 12,5 mm) to mogę mu zrobić
poiki są najlepsze na świacie (po dodaniu krętlików) |
_________________ internet potwierdzeniem tezy einsteina|||||Nigdy nie przestanie zadziwiać mnie jak bardzo ludzie lubią kicz. |
|
|
|
 |
Grzeszniq

|
|
|
|
 |
Cyrik

|
Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 12:36 am
|
|
|
są ciężkie i mają trzymadełka bez przeciwwagi
to są jedyne wady,które tak na prawdę wadami nie są.
Polecam całym sercem isis poi marki salza.se |
_________________ internet potwierdzeniem tezy einsteina|||||Nigdy nie przestanie zadziwiać mnie jak bardzo ludzie lubią kicz. |
|
|
|
 |
bas

|
Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 8:49 am
|
|
|
Do wad można zaliczyć ich żywotność, która jest zawsze mnniejsza przy poi złożonych z liny w porównaniu z kostkami złożonymi z pasów. No ale na sezon spokojnie powinno starczyć
Nasza polska wersja ekonomiczna: http://kuglarstwo.pl/sklep/index.php?p11 |
|
|
|
 |
kozakpawel
..
|
Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 5:42 pm
|
|
|
| Cyrik, euro w cenie 2zł? Kiedy? |
|
|
|
 |
Cyrik

|
Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 8:06 pm
|
|
|
kozakpawel, okolice zeszłych wakacji wtedy euro stało mniej więcej po 2,5 jak dobrze pamiętam |
|
|
|
 |
4estMan
|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 1:25 pm
|
|
|
Żywotność jest krótsza zgadzam się, ale jakość kręcenia, efekt i tak naprawdę dynamika są warte ceny. Są cięższe ale tak samo myślałem gdy przesiadałem się na katedralki z tub te parę lat temu. ISIS poi to absolutny faworyt na obecnym rynku. Jeśli ktoś się wybiera na EJC w tym roku, z pewnością będzie mógł dostać parę po lepszej cenie. W zeszłym roku można je było dostać po 80 euro, a nawet 60 ale ja juz miałem swój zestaw od Basa...
| Cyrik napisał/a: | okolice zeszłych wakacji wtedy euro stało mniej więcej po 2,5 jak dobrze pamiętam |
A euro wtedy stalo 3,30. Pamiętam, bo sprzedawałem i długo tego nie zapomne... |
|
|
|
 |
Jurand

|
Wysłany: Wto Lip 07, 2009 12:12 pm
|
|
|
| A ktoś wie jak są plecione te liny kevlarowe tak by uzyskać isisy? ; d Bo jakos mi się nie chce wydawac 500 zł a chetnie zrobie sobie takie sam. Cyrik sam powiedziałeś, że wiesz coś na ten temat xd |
_________________ Tel: 500-011-544
Email: muq@vp.pl
Gadu: 970661 |
|
|
|
 |
Cyrik

|
Wysłany: Wto Lip 07, 2009 1:21 pm
|
|
|
| wiem i powiadam zaprawdę Wam - nie dostaniecie ich taniej robiąc je samemu chyba ,ze macie za darmo kevlar - jak tak ktoś ma to chętnie mu zrobię takie poiki jak podzieli się kevlarem - na jedną poikę isis schodzi koło 4 metrów liny 12,5 mm |
|
|
|
 |
BananUst
|
Wysłany: Wto Lip 07, 2009 2:14 pm
|
|
|
Zawsze można sobie samemu zrobić wersję ekonomiczną
Znalazłem coś takiego http://www.animatedknots....imatedknots.com .
Na YT też można znaleźć 8-częściowy tutek jak gościu robi isisa:
isis poi .
Ja bym się skusił jednak na ta prostszą wersję. |
_________________ Hardcorowy firedancer spod kibla |
|
|
|
 |
manai

|
|
|
|
 |
Jurand

|
Wysłany: Wto Lip 07, 2009 3:55 pm
|
|
|
A w tej wersji ekonomicznej.. Koleś robi z taśmy kevlarowej o szerokości 8 mm.
Po pierwsze, gdzie taką cieniutką taśme dostane?
Po drugie, jest bardzo duże prawdopobieństwo, iż się rozpadnie poprzez spalenie. Np. spali się pewien odcinek taśmy poczym pozostałość po prostu się rozwinie... |
|
|
|
 |
BananUst
|
Wysłany: Wto Lip 07, 2009 5:20 pm
|
|
|
Mój pomysł na to jest taki, że kupić linę średnicy 10 lub 12,5 mm i zrobić z niej zrobić taką przeplatankę jak na pierwszym linku jest. Tylko jeszcze nie wiem jaką długość tej liny potrzeba - może 2 lub 3 metry na komplet, po metr półtora na głowice.
A poza tym na feuershow.de widziałem jak zrobić głowicę węzłową. głowica węzłowa, szyszka, isis
A poza tym 4 metry na głowicę? Toż to musi być niesamowite ognisko. A z tego co na filmach widać, np. Nevisoul'a to raczej ten płomień nie jest aż tak duży. |
|
|
|
 |
Jurand

|
Wysłany: Wto Lip 07, 2009 6:00 pm
|
|
|
A czy to nie są zwykłe poi szyszki? 0o Ponoć za dobrze to się nie pala... |
|
|
|
 |
Cyrik

|
Wysłany: Wto Lip 07, 2009 6:39 pm
|
|
|
| manai napisał/a: | | Pojkę czy komplet? |
napisałem przecież ,że na jedną poikę
| Jurand napisał/a: | | A czy to nie są zwykłe poi szyszki? 0o Ponoć za dobrze to się nie pala... |
isisy to sa szyszki zawijane drugi raz. dla mnie sa najlepsze ale to moje osobiste zdanie jak zależy Wam na większym ogniu rovo zbudował kiedys odpowiednie poi/ ew korzystajcie z death star poi albo gigantycznych katedrali |
|
|
|
 |
Jurand

|
Wysłany: Wto Lip 07, 2009 6:56 pm
|
|
|
| Jurand napisał/a: | | A czy to nie są zwykłe poi szyszki? 0o Ponoć za dobrze to się nie pala... |
Ja pytałem wtedy BananUsta o te poiknoty, do ktorych dal wtedy link ale dzieki za info |
|
|
|
 |
BananUst
|
Wysłany: Wto Lip 07, 2009 7:49 pm
|
|
|
Ja podziękuje za deathstary. Szukam czegoś co ma mniejszy płomień niż moje obecne głowice - bo się sam ich zaczynam bać I czegoś co jest lepiej sterowalne niż katedrale.
Pomijając tuby, to isisy wydają się w sam raz |
|
|
|
 |
karol755

|
Wysłany: Wto Lip 07, 2009 8:13 pm
|
|
|