|
Fire-Poi własnej roboty |
| Autor |
Wiadomość |
Baseboll
|
Wysłany: Nie Maj 29, 2011 10:27 pm Fire-Poi własnej roboty
|
|
|
Planuje zrobić sobie POIki z końcówką kevlarową, moje pierwsze z którymi dało by się radę występować Widziałem że kevlarowe końcówki poi są złożone w kostkę oraz zawijane w walec, mi jednak zależy na tym pierwszym modelu, cos w tym rodzaju:
I tu moje pytania, ile potrzebuje kevlaru aby zrobić taką ładną kostkę, mniej więcej 5x5 cm? |
|
|
|
 |
Ketling

|
|
|
|
 |
Barney

|
Wysłany: Pon Maj 30, 2011 9:11 am
|
|
|
| Ketling napisał/a: | | 15 metrów |
haha:) to chyba zrobiłby meeega kostkę z tego albo 10 małych:)
A pisząc że chcesz kostkę 5X5 chodzi Ci o 5cm na boku i 5cm wysokości mam rozumieć? Jeśli tak to myślę że od 1m do 1,5m na jedną poi. Poszukaj na sklepach internetowych różnych modeli poi i tam jest opisane ile wykorzystano kewlaru dla danego modelu i dobierz coś dla siebie. Z drugiej strony myślę że zakup gotowych poi nie różni się tak znacząco ceną od zrobionych własnoręcznie dlatego sugerowałbym zakup gotowych skoro mają być to Twoje pierwsze poi:) |
_________________ www.tomaszpiotrowski.pl www.facebook.com/TomaszBarneyPiotrowski
www.lumennoctis.com |
|
|
|
 |
JacobseN

|
Wysłany: Pon Maj 30, 2011 11:36 am
|
|
|
wg mnie DIY, bardziej cieszy zabawa zrobionymi własnoręcznie niż kupnymi Polecam kostki z 1m 65mm fajnie się pali, długo i nie są ciężkie |
|
|
|
 |
Aleksander

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Nie Lip 03, 2011 1:21 am
|
|
|
DIY (do it yourself - zrób to sam ) może i cieszy bardziej, ale jeśli ktoś robi pierwszy raz to jest możliwość, że coś zrobi źle. Szczególnie jeśli to poi ma być z ogniem to lepiej kupić niż zrobić, bo potem na pokazie czy innym treningu ktoś dostanie z lecącej kuli ognia to co zrobisz |
_________________ Gdybym nie usuwał kont, byłoby mnie więcej
kombinatoralex |
|
|
|
 |
Siny
*

|
Wysłany: Nie Lip 03, 2011 11:36 am
|
|
|
Możesz spokojnie zrobić samemu. Jeśli chodzi o kevlar to polecam na początek 1,2m. na głowicę. Łańcuch w miarę lekki i wytrzymały (Bas ma bardzo dobry http://kuglarstwo.pl/skle...ym-oczku.html). Trzymadełka zrób skórzane i nie zapomnij o mocnych kółkach łącznikowych - to ważne Na pierwsze Poi wystarczy to w zupełności |
_________________ "Dla sztuki nie są niebezpieczni podpalacze, ale strażacy." |
|
|
|
 |
|
|