Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Diabolo Circus Tuning Set - który?
Autor Wiadomość
domelber 

Wysłany: Sob Sie 20, 2011 5:14 pm   Diabolo Circus Tuning Set - który?

Witam! Po przeszukaniu forum niestety nie znalazłem jasnej informacji, który z oferowanych przez Henrysa tuning setów do Circusa jest najlepszy. Ktoś pisał, że Ultra Light, ale on w porównaniu do standardowego jest tylko lżejszy i nic więcej(wygląda nawet na węższy). Na moim metalowym często zdaża mi się, że przy pojedynczym wrapie sznurek się zaplątuje i z diabolo mam na chwile yoyo ;) Chciałbym ten efekt wyeliminować. Co sądzicię o secie Allround?? Wydaje mi się najbardziej optymalny i uniwersalny. Proszę o sugestię. Pozdrawiam.

Flying Piano 
**

Wysłany: Pon Sie 22, 2011 12:08 am   

Allround bardzo fajny, mam trzy Circusy, każdy z nim. Są ciut lżejsze, no ale przede wszystkim jak ładnie na nichch grindy chodzą, można pałeczkę prawie poziomo trzymać :)
Pomijając już zupełnie kwestię, że Circus bez żadnego tuningu to diabolo z mocno średniej półki, a z, to mistrzostwo świata. Generalnie ja bardzo polecam właśnie te :-D

EDIT:
Na EJC prezentowali nowy tuning do Taiboli, Circusów i Finnesów, tzw "Free", czyli luźne łożysko pośrodku, dzięki czemu diabolo może się kręcić tylko w jedną stronę. Eliminuję to zupełnie "efekt yoyo", no ale windy, czy paru innych tricków już na nim nie zrobisz. Plus jest taki że możesz to sobie dokupić później, bo jest kompatybilny z Allround (możesz mieć dwa naraz), z tym że wtedy diabolo jest już dla mnie za szerokie i wygląda już jak nie diabolo:P

haosone 

Wysłany: Pon Sie 22, 2011 9:41 pm   

http://www.akrobat.net/pr...ng-Kit-TK2.html
ludzie gadają że to dobre je ale ja tam nie wiem...

http://www.diabolonet.de/...?kategorieid=54
możesz sobie też to obadać...

Odpowiedz do tematu