Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
substytut akrylu
Autor Wiadomość
haginho 
..

Wysłany: Pią Lut 26, 2010 2:32 pm   substytut akrylu

Bawię się już jakiś czas pomarańczką i mam też akryl w dwóch różnych rozmiarach, ale prawie z niego nie korzystam bo jest dla mnie za ciężki. Primo, bardzo ogranicza izolacje (do czego pewnie idzie się przyzwyczaić, ale lubię izolacje na tyle, że nie chce rezygnować z niewielkiej wagi), secundo nie chce mieć na starość problemów ze stawami. Czy ktoś z Was zastanawiał się nad jakimś materiałem lżejszym od akrylu o podobnych właściwościach? Akryl pusty w środku na pewno nie będzie przepuszczał światła w ten sam sposób co akryl wypełniony, więc ta koncepcja odpada. Ktoś ma jakiś pomysł?

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie. Korzystając z okazji, chciałbym wszystkich pozdrowić:)

Radek 
**

Wysłany: Pią Lut 26, 2010 6:21 pm   .

morze to nie wina akryla a Ty powinieneś przypakować :)

tulexx 

Wysłany: Pią Lut 26, 2010 6:45 pm   

haginho napisał/a:
Akryl pusty w środku na pewno nie będzie przepuszczał światła w ten sam sposób co akryl wypełniony, więc ta koncepcja odpada.

Jezeli ta pustosc by byla jednolita i calkowicie na srodku, to by przepuszczala swiatla w ten sam sposob z kazdej strony. Nie wygladaloby to tak samo jak pelny akryl, ale izolacje by wychodzily

manai 

Wysłany: Pią Lut 26, 2010 10:56 pm   

Jakby ktoś chciał pokombinować i potestować, mogę mieć w ofercie kule metalowe, puste w środku, idealnie okrągłe, bez żadnych śladów spawania itp. Oczywiście nie daje takiego efektu jak akryl jeżeli chodzi o przepuszczanie światła, ale...
Materiał może być czarny, miedziany (lustrzane), mosiężny (lustrzane lekko matowe) lub stalowy (ale ta akurat nie wygląda jednorodnie). Ceny dosyć atrakcyjnie. Minus jest taki, że jak każdy metal, pewnie łatwo ją zadrapać.
Waga 100mm kuli czarnej to np. 368g, cena: 35zł. Jakby ktoś się chciał odważyć, pisać na PW.

mój status

wojtek18y 
..

Wysłany: Nie Sie 01, 2010 12:16 pm   

nie rozumiem za bardzo chyba ze chcesz zonglować kontaktowo z efektem akryla tylko ze lzejszym ? czy cięższą pomarańczką ? wiem tylko ze pomarańcze mozna jakoś napełnić

Odpowiedz do tematu