Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Początki kontaktu - pełna czy pusta pomarańczka? [pytanko]
Autor Wiadomość
Krisso 
.

Wysłany: Pią Maj 15, 2009 2:16 pm   Początki kontaktu - pełna czy pusta pomarańczka? [pytanko]

Witam!
Nagle mnie naszło, że zacznę ćwiczyć żonglerkę kontaktową (jesli uda mi się wytrwać dłużej niż pół roku to może pomyslę o akrylku nawet)

Pooglądałem, poczytałem - i sobie zacząłem trening - ot standardowo białą pomarańczką (najprostrze rzeczy - motylki, circle, przekazywanie kuli z rąk do rąk, niby jakąś enigmę)
Wczoraj postanowiłem, że żeby się przygotować na akryl który jest pare razy cięższy trzeba wypełnić pomarańczkę i tak zrobiłem (ach ten dreszczyk emocji przy kradzieży pisaku z piaskownicy dla dzieci :P )
Skleiłem i przyznam się trochę mnie przeraziła nowa waga, więc pytanie dla kolegów zawodowców i amatorów-profesjonalistów:

Czy dobrze zrobiłem już na samym początku wypełniając kulę - czy może lepiej powininem pomyśleć o drugiej pomarańczce pustej i nauczyć się najpierw na niej a potem dopiero przejść na cięższą?

Z góry dzięki, mam nadzieję że nie naraziłem się zakładając kolejny temat

Cherris 
*

Wysłany: Nie Maj 17, 2009 8:38 am   

Dobrze zrobiłeś, bo będziesz przyzwyczajał nadgarstki do nowego ciężaru.

sAdam 

Wysłany: Wto Maj 19, 2009 4:21 pm   

I tak, i tak byłoby dobrze. Nawet wypełniona pomarańczka nie jest zbyt ciężka. Spokojnie możesz taką trenować.

Odpowiedz do tematu