|
Piłka z zoologicznego |
| Autor |
Wiadomość |
nowakmichal
|
Wysłany: Nie Lut 15, 2009 6:06 pm Piłka z zoologicznego
|
|
|
Witajcie,
Mam mały dylemat mianowicie wpadłem dziś do pierwszego zoologicznego jaki mi się nawinął i znalazłem piłę, chciałbym się zapytać czy o takiej piłce myślicie mówiąc o piłce z zoologicznego?
Średnica to 90-100mm i waga z 500g, gumowa z gumowatej gumy;) pełna, zrobiłem zdjęcie telefonem bo mam pytanie odnośnie "szwu" na zdjęciu jest dość widoczny, piłka sama w sobie jest gładka aczkolwiek są szwy które odstają na 2-3mm, czy ta piłka nadawała by się do nauki żonglerki kontaktowej?
ew. Czy ktoś z Wrocławia zajmujący się żonglerką ma jakiś upatrzony sklep gdzie taką można nabyć?
Pozdrawiam
M. Nowak |
|
|
|
 |
JohnyM
|
Wysłany: Nie Lut 15, 2009 7:41 pm
|
|
|
| Znam dziewczynę, która trochę żongluje: używa ona tego typu piłki z kauczuku. |
|
|
|
 |
Kurczak
|
Wysłany: Nie Lut 15, 2009 8:52 pm
|
|
|
| Skoro ta piłka jest gumowa to szew możesz zciąc ostrym nożykiem |
_________________ Circus rządzi, Circus radzi, Circus nigdy cię nie zdradzi |
|
|
|
 |
JOGi

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Nie Lut 15, 2009 11:16 pm
|
|
|
Takie piłki jak najbardziej się nadają do kontaktu. Jeżeli ją kupiłeś to powodzenia w treningach, jeżeli jeszcze nie to leć do sklepu, kupuj i szybko bierz się za ćwiczenia. |
_________________ Half dance, half juggling, half mime, half magic....I'm a contact juggler, not a mathematician. |
|
|
|
 |
nowakmichal
|
Wysłany: Nie Lut 15, 2009 11:18 pm
|
|
|
Właśnie się zastanawiałem czy to spoiwo nie będzie przeszkadzało, co prawda jutro po egzaminie lecę i kupuję i zaczynam ćwiczenia.
Dzięki za pomoc. |
|
|
|
 |
sAdam

|
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 6:13 pm
|
|
|
| Mam taką samą, na takiej zaczynałem się uczyć. Daje radę, ale i tak najlepsze do treningu są pomarańczki. |
|
|
|
 |
nowakmichal
|
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 6:24 pm
|
|
|
Na górze i na dole były nadlewki gumy, udało je się wyciąć nożykiem i spiłować pilniczkiem do paznokci, szew również potraktowałem pilniczkiem na całej długości i jest gładko.
Na początku byłem zachwycony wagą piłki, dziś od rana uczę się i powiem tak: jest ciężka;) i lepi się do ręki.
Pozdrawiam
Michał Nowak |
|
|
|
 |
bul_ion

|
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 9:48 pm
|
|
|
a ja sobie powtórzę to co pisałem juz milion razy -wszystko nadaje się do treningu. byle było w miarę kuliste.
ludzie! nie ma znaczenia czym zaczynacie trenować ! nieważne czy to pomarańcza, czy ma szew na 2-3mm, czy ma wystające kolce - jesli Wam się spodoba kontakt to i tak kupicie treningówkę/akryl aq do złapania podstaw nadaje się dosłownie wszystko. |
|
|
|
 |
nowakmichal
|
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 10:22 pm
|
|
|
Gdy uczyłem się żonglować 3piłkami było dla mnie "ważne" czym, w tej chwili wiem że mogą to byc pomidory z lidla, czy pluszaki w tesco, nie ma znaczenia.
Gdy jest się na początku to nie jest tak jasne.
Pozdrawiam,
M. Nowak |
|
|
|
 |
Nikola
..

|
Wysłany: Nie Cze 19, 2011 11:18 pm
|
|
|
Ja mam właśnie taką gumiasto-gumową czerwoną piłkę z zoologa. Jej właściwości wagowo-średnicowe są bardzo zbliżone do mojego akryla 80, więc zachwyciła mnie od początku (jedyna wada - zapaszek gumy + krawędzie). No i ja, jako perfekcjonistka i estetka oczywiście bez zastanowienia spiłowałam wystającą krawędź łączenia pilniczkiem do paznokci. Były jeszcze 2 takie wystające kropy wykończeń, na jednej osi. Je też potraktowałam pilnikem. Teraz piłka jest okrągła, ale zapach gumy bardzo się nasilił i jest dość uciążliwy, poza tym bardzo widać jak ją skrzywdziłam, bo miała na sobie powłokę, a po jej wytarciu zmieniła się struktura i kolor powierzchni przetartych. Dlatego jeśli wystające krawędzie nie przeszkadzają w większym stopniu, to radzę nic z nimi nie robić lub spróbować delikatnie ściąć je nożykiem, można też kupić piłkę o średnicy ok. 70mm o zapachu wanilii - mmmm |
_________________ Keep juggling! |
|
|
|
 |
|
|