Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Piłka z zoologicznego
Autor Wiadomość
nowakmichal 

Wysłany: Nie Lut 15, 2009 6:06 pm   Piłka z zoologicznego

Witajcie,
Mam mały dylemat mianowicie wpadłem dziś do pierwszego zoologicznego jaki mi się nawinął i znalazłem piłę, chciałbym się zapytać czy o takiej piłce myślicie mówiąc o piłce z zoologicznego?

Średnica to 90-100mm i waga z 500g, gumowa z gumowatej gumy;) pełna, zrobiłem zdjęcie telefonem bo mam pytanie odnośnie "szwu" na zdjęciu jest dość widoczny, piłka sama w sobie jest gładka aczkolwiek są szwy które odstają na 2-3mm, czy ta piłka nadawała by się do nauki żonglerki kontaktowej?

ew. Czy ktoś z Wrocławia zajmujący się żonglerką ma jakiś upatrzony sklep gdzie taką można nabyć?
Pozdrawiam
M. Nowak

JohnyM 

Wysłany: Nie Lut 15, 2009 7:41 pm   

Znam dziewczynę, która trochę żongluje: używa ona tego typu piłki z kauczuku.

Kurczak 

Wysłany: Nie Lut 15, 2009 8:52 pm   

Skoro ta piłka jest gumowa to szew możesz zciąc ostrym nożykiem

JOGi 

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: Nie Lut 15, 2009 11:16 pm   

Takie piłki jak najbardziej się nadają do kontaktu. Jeżeli ją kupiłeś to powodzenia w treningach, jeżeli jeszcze nie to leć do sklepu, kupuj i szybko bierz się za ćwiczenia. ;-)

nowakmichal 

Wysłany: Nie Lut 15, 2009 11:18 pm   

Właśnie się zastanawiałem czy to spoiwo nie będzie przeszkadzało, co prawda jutro po egzaminie lecę i kupuję i zaczynam ćwiczenia.
Dzięki za pomoc.

sAdam 

Wysłany: Pon Lut 16, 2009 6:13 pm   

Mam taką samą, na takiej zaczynałem się uczyć. Daje radę, ale i tak najlepsze do treningu są pomarańczki.

nowakmichal 

Wysłany: Pon Lut 16, 2009 6:24 pm   

Na górze i na dole były nadlewki gumy, udało je się wyciąć nożykiem i spiłować pilniczkiem do paznokci, szew również potraktowałem pilniczkiem na całej długości i jest gładko.
Na początku byłem zachwycony wagą piłki, dziś od rana uczę się i powiem tak: jest ciężka;) i lepi się do ręki.

Pozdrawiam
Michał Nowak

bul_ion 

Wysłany: Pon Lut 16, 2009 9:48 pm   

a ja sobie powtórzę to co pisałem juz milion razy -wszystko nadaje się do treningu. byle było w miarę kuliste.

ludzie! nie ma znaczenia czym zaczynacie trenować ! nieważne czy to pomarańcza, czy ma szew na 2-3mm, czy ma wystające kolce - jesli Wam się spodoba kontakt to i tak kupicie treningówkę/akryl :) aq do złapania podstaw nadaje się dosłownie wszystko.

nowakmichal 

Wysłany: Pon Lut 16, 2009 10:22 pm   

Gdy uczyłem się żonglować 3piłkami było dla mnie "ważne" czym, w tej chwili wiem że mogą to byc pomidory z lidla, czy pluszaki w tesco, nie ma znaczenia.
Gdy jest się na początku to nie jest tak jasne.
Pozdrawiam,
M. Nowak

Nikola 
..

Wysłany: Nie Cze 19, 2011 11:18 pm   

Ja mam właśnie taką gumiasto-gumową czerwoną piłkę z zoologa. Jej właściwości wagowo-średnicowe są bardzo zbliżone do mojego akryla 80, więc zachwyciła mnie od początku (jedyna wada - zapaszek gumy + krawędzie). No i ja, jako perfekcjonistka i estetka oczywiście bez zastanowienia spiłowałam wystającą krawędź łączenia pilniczkiem do paznokci. Były jeszcze 2 takie wystające kropy wykończeń, na jednej osi. Je też potraktowałam pilnikem. Teraz piłka jest okrągła, ale zapach gumy bardzo się nasilił i jest dość uciążliwy, poza tym bardzo widać jak ją skrzywdziłam, bo miała na sobie powłokę, a po jej wytarciu zmieniła się struktura i kolor powierzchni przetartych. :roll: Dlatego jeśli wystające krawędzie nie przeszkadzają w większym stopniu, to radzę nic z nimi nie robić lub spróbować delikatnie ściąć je nożykiem, można też kupić piłkę o średnicy ok. 70mm o zapachu wanilii - mmmm :cfaniak:

Odpowiedz do tematu