|
pare pytan.. |
| Autor |
Wiadomość |
szatnia
|
Wysłany: Czw Wrz 18, 2008 6:46 pm pare pytan..
|
|
|
czy jest jakas wieksza roznica miedzy 'pomaranczka' a 'akrylem' ?..
chcialbym się pouczyc tego typu zonglerki.. i wole wydac 100zl na kule akrylowa niz 25zl na pomaranczke + 100zl na akryl (w sumie wydac 125zl)..
czy jak kupie akryl nie umiejac praktycznie nic (bo umiejetnosci zwyklej 'zonglerki' chyba nie przydadza się w zonglerce kontaktowej) to czy cos się stanie ?.. akryl nie peknie czy cos jak spadnie mi 1000razy na ziemie ?.. bo narazie z tego co wyczytalem roznica jest w wadze.. ?
i drugie pytanie.. ile zajmuje nauczenie się 'podstaw' zonglerki kontaktowej uczac się dziennie powiedzmy 45min ?... tak orientacyjnie ; P
i jaka jest roznica w srednicy akrylow i wagi ?.. np. wieksze sa dla bardziej zaawansowanych czy np. wieksze sa dla ludzi 'wiekszych' ; P.. jakie sa 'standartowe' akryle jakimi zongluja ludzie na pokazach ? |
|
|
|
 |
boczas

|
Wysłany: Czw Wrz 18, 2008 8:28 pm
|
|
|
roznica miedzy pomarancza a akrylem jest spora. glownie w kwestii wagi (jesli chodzi o trening) a jesli chodzi o pokazy no to wiadomo...
dla mnie osobiscie akryl jest troche przyciezkawy i mimo ze mam jedna 100mm w domu to wole się pobawic pomaranczka bo dla mnie jest wygodniejsza.
mysle ze jest to kwestia gustu bo niektorzy twierdza ze pomaranczka jest "za lekka".
akryl jesli bedziesz nim trenowal i bedziesz się na nim uczyl podstaw na pewno zaliczy jakies rysy. nie ma sensu trenowac na kuli stresujac się przy kazdym ruchu ze ci spadnie. a kazda rysa na akrylu zmniejsza jego wartosc i gereralnie nie jest mile widziana. radzilbym na poczatek kupic pomaranczke i w razie gdyby byla dla ciebie za lekka wypelnic ja czyms. (pomaranczka jest mniej wiecej 5 razy lzejsza niz akryl)
.chociaz z drugiej strony akryl sam w sobie jest tak pieknym przedmiotem ze nawet jak ci się znudzi mozesz go postawic na polce do ozdoby.
wielkosc akryli raczej dobiera się do "wielkosci" urzytkownika. wszystkie rozmiary kulek sa zrobione z akrylu wiec waga rosnie proporcionalnie do wielkosci (nie rozumiem pytania [?])
nauczenie się podstaw nie zabiera zbyt dlugo (np. motyl) ale to jest indywidalna kwestia wiec ciezko powiedziec.
standardowo do pokazow z 1 kula ludzie uzywaja 100mm
------
no dzielny...zaczyna się |
_________________ indivisual |
|
|
|
 |
Cyrik

Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Czw Wrz 18, 2008 9:02 pm
|
|
|
Boczas wyjaśnił temat - od siebie mogę dodać ,że jeśli chcesz robić pokazy ćwicz akrylem i nie zważaj na to ,że go porysujesz - pierwszy akryl i tak do tego najpewniej posłuży a dzięki temu będziesz miał lepsze obycie ze sprzętem ,którego używasz do pokazów (do tego już nowy akryl)
dołączam link do tematu który może pomóc również z linkami :
http://kuglarstwo.pl/foru...wiek-vt2585.htm
dział kontaktowy jest na tyle prosto zbudowany i nie naładowany nic nie mówiącymi tematami ,że łatwo go przeszukać
Zamykam |
_________________ internet potwierdzeniem tezy einsteina|||||Nigdy nie przestanie zadziwiać mnie jak bardzo ludzie lubią kicz. |
|
|
|
 |
|
|