|
Nowy noob na forum |
| Autor |
Wiadomość |
Alo
.
|
Wysłany: Nie Paź 19, 2008 5:04 pm Nowy noob na forum
|
|
|
Witam. To mój pierwszy post na tym forum. Żonglerka kontaktowa zaciekawiła mnie po występie Kamila 'Dzielnego' w programie Mam Talent. Do tej pory trenowałem nunchaku freestyle (co też było w programie, nawet chyba w tym samym odcinku). Przeszukałem już sieć, to forum, i angielskojęzyczne forum, i nadal mam kilka pytań (które pewnie już były zadane, jeżeli tak to prosiłbym o jakieś linki):
- na początek zamierzam kupić kulkę znaną jako 'pomarańczka', czy to dobry wybór?
- czy warto uczyć się z tutoriali w internecie? jeżeli tak, to od jakich trików zacząć?
- jak to działa, że ręce się tak ślizgają po tej kulce?
- generalnie to moja pierwsza próba jakiegokolwiek kuglarstwa, więc czy brać się za to, czy będzie to za trudne?
Z góry dzięki za odpowiedzi fachowcy . |
|
|
|
 |
alexa

Pomogła: 1 raz Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: Nie Paź 19, 2008 6:02 pm
|
|
|
| no ogolnie to mamy tu tacie cus jak szukaj: http://kuglarstwo.pl/forum/search.htm i mysle ze jak tego uzyjesz to dowiesz się wszystkiego co chcesz a newet wiecej |
|
|
|
 |
Vergillian

Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Nie Paź 19, 2008 6:05 pm
|
|
|
| Cytat: | | - generalnie to moja pierwsza próba jakiegokolwiek kuglarstwa, więc czy brać się za to, czy będzie to za trudne? |
Masz rację, nie bierz się, to za trudne |
_________________ Twoja stara robi 31 i mówi że żongluje |
|
|
|
 |
Alo
.
|
Wysłany: Nie Paź 19, 2008 6:13 pm
|
|
|
Ja rozumiem, że odsyłanie nowych do szukaja/googli to zwyczaj na wielu forach, ale umiem z tych narzędzi korzystać. Napisałem nawet, że przeszukałem już sieć i forum. Gdybym z tego nie korzystał, moich pytań byłoby spokojnie z 4x więcej. |
|
|
|
 |
JohnyM
|
Wysłany: Nie Paź 19, 2008 6:51 pm
|
|
|
A więc tak:
-Pomarańczka to dobry wybór.
-Trudność... to jest trudne, ale "dla chcącego nic trudnego" czy jakoś tak.
-Ja się uczę z tutoriali z neta. http://pl.youtube.com/user/brinechild Ten gość ma sporo. (na początek wystarczy)
-To, że ręce się "ślizgają" po kuli to takie złudzenie. Jak kupisz kulkę to zobaczysz |
|
|
|
 |
bierre
...
|
Wysłany: Czw Paź 23, 2008 11:26 pm
|
|
|
| jeżeli to naprawde ty machałeś tym nunchaku to nieźle podnieciłeś foremniak |
|
|
|
 |
Alo
.
|
Wysłany: Pią Paź 24, 2008 7:19 am
|
|
|
| Nie napisałem że to ja machałem. Napisałem że ćwiczę nunchaku freestyle, a ta 'dyscyplina' też była w programie. Za to ten kto machał to mój znajomy. |
|
|
|
 |
Gotrek96
|
Wysłany: Wto Paź 28, 2008 3:48 pm
|
|
|
WItam, bo to mój pierwszy post na tym forum. Ta tak zwana "pomarańczka" to jest Contact Peach czy Contact Juggling Ball? Oraz byłem za zonglerka.piwko.pl i widziałem instrukcje motyla, ale nie wiem jak można złapac tą piłke wierzchem dłoni? Ja cwicze na takiej za 9zł z zoloogicznego, i ona cały czas spada. Nie wiem może to wina moich jeszcze nie do końca dużych dłoni (mam 12 lat). proszę o pomoc.
Użytkownikowi odpowiedziałem i poradziłem przeszukać temat. Kolejne tego typu posty będą kończyć się Warnami i usunięciem
Umiejętność czytania i opcja szukaj – ważne rzeczy
Pozdrawiam
Cyrik
|
|
|
|
 |
|
|