|
Contact ball - od czego zacząć? |
| Autor |
Wiadomość |
Hardtmuth
**
|
Wysłany: Czw Sie 10, 2006 7:09 pm Contact ball - od czego zacząć?
|
|
|
1) czym zastąpić contact balla? jeszcze nie kupiłam, a bym chciała juz coś zacząć się bawić Póki co, mam fajną okrąglutką świeczkę, jest dość ciężka, a czytałam że contact ball powinien mieć dośc dużą gęstość, by nie "skakał" :] tylko że świeczka mi się wgniata i rozwala jak spada na podłogę
2) gdzie można znaleźć jakieś porady? zarzucicie jakims adresem strony?
3) czy w Polsce można kupić sobie balla, czy za granicą tylko? Ile kosztuje?
Pozdrawiam ^^ |
_________________ We loved so many, yet hated so much
We hurted others and were hurt ourselves |
|
|
|
 |
Grace
******** przyjaciel
Zaproszone osoby: 75
Pomogła: 33 razy Skąd: Kraków
|
Wysłany: Czw Sie 10, 2006 8:05 pm
|
|
|
ja krótko powiem. www.zonglerka.pl treningówka ksoztuje 36zł. Jak CI się nie spodoba, moze też być stage ball 27-48zł.
acryle tez tam mozna kupic. wsyztsko jest w dziale z piłęczkami, chociaz juz pracuje nad tym i contact bedzie miał sój odrębny dział.
ale treningówki to albo Contact Juggling ball albo Contact Peach. białe i pomarańczowe do wyboru.
a podatwy typu motyl, mozna cwiczyc na dowlnej piłce. |
_________________ REKLAMA >> sprzedam PoweriSer - nowe, FV, gwarancja<< Koniec reklamy
konwencja to umowa, spotkanie to KONWENT |
|
|
|
 |
wojak9
**

|
Wysłany: Czw Sie 10, 2006 9:29 pm
|
|
|
| od tenisa też?? |
_________________ SNOOKER MASTER |
|
|
|
 |
Sebastian

|
Wysłany: Pią Sie 11, 2006 10:33 am
|
|
|
1. Od regulaminu forum
2. Opcji szukaj
3. Piłkę załatwi ci Grace podaj jej tylko swój adres :wink:
4. http://www.contactjuggling.com/links.php
Trudniej się nauczyć od tesnia ale też można |
|
|
|
 |
Pshx
..

|
Wysłany: Pią Sie 11, 2006 3:04 pm
|
|
|
| wojak9 napisał/a: | | od tenisa też?? |
tak, nawet na piłce do nogi, czy kosza :cool: |
|
|
|
 |
Tyler Durden

|
Wysłany: Sob Sie 12, 2006 11:41 pm
|
|
|
| Cytuje wypowiedz Dzielnego z jego warsztatow na ostatniej Ostródzie: Stage ball jest za lekki w porownaniu z akrylem wiec nie nadaje się do cwiczen. Lepiej kupic gumowa pilke dla psa, ma odpowiednia wage a kosztuje 2-3 razy mniej od stage'a |
_________________ Jestescie tylko wirujacym pylem tego swiata |
|
|
|
 |
Ex3v
******** Imperator

|
Wysłany: Nie Sie 13, 2006 12:27 am
|
|
|
A ja dodatkowo zauważyłem jeszcze dwie ciekawostki:
1. Po zabawie moim DXem 62 mm uznaję, że łatwiej jednak kontrolować akryle o mniejszych średnicach, niż 10 cm. po tym, co obmacywałem na Ostródzie, "setkę" o wiele gorzej mi się prowadziło od 80. Dlatego kupuję sobie 85 mm lada dzień
2. Ludzie mówią, że nie powinno się ćwiczyć akrylem... ja jednak wolę rozłożyć sobie już ten kocyk, czy siąść na łóżku, przyzwyczajać się do masy, specyficznego feelingu itp itd. A przecież akrylowi się nic nie stanie. Lepiej ćwiczyć na sprzęcie "finalnym", niż roboczym.
To tak jak z pojkami. Początkujący, gdy ćwiczą na sznurkach i piłkach (złooo), później mają problem z opanowaniem łańcuchów. Fakt,w miarę nabierania doświadczenia, można kręcić nawet doniczkami na gumce od majtek, ale przecież mówimy o początkach, prawda? |
_________________ // PHP, SQL, Produkcja video dla telewizji i filmu 514 929 654 |
|
|
|
 |
Piniu

|
Wysłany: Pon Sie 14, 2006 11:40 am
|
|
|
| Ex3v napisał/a: | | Ludzie mówią, że nie powinno się ćwiczyć akrylem... |
nie sluchaj takich bzdur. zonglowac na treningach trza pewnie wedlug ich rad kijami pospiesznie znalezionymi w parku miast maczugami henrysa . z ciekawosci, jak to uzasadniaja? |
|
|
|
 |
Ex3v
******** Imperator

|
Wysłany: Pon Sie 14, 2006 2:52 pm
|
|
|
Sam nie wiem... bo się psuje, rysuje itp, bo niby że boimy się zrobić z nim tego i tamtego w obawie, że upadnie i się porysuje itp itd...
A ja pierdzielę to, że mi upadnie, nie porysuje się, bo od czego jest kocyk albo duże łóżko w domu, tudzież gładka powierzchnia, np kafelki, terakota etc (oczywiście pozamiatane). Do dźwięku spadającego akrylu jestem w stanie się przyzwyczaić, nie traktuję go jako jakieś relikwii, tylko... fajną zabawkę |
_________________ // PHP, SQL, Produkcja video dla telewizji i filmu 514 929 654 |
|
|
|
 |
zolti

|
Wysłany: Pon Sie 14, 2006 4:20 pm
|
|
|
najfajniej to się chyba cwiczy na takiej grubej karimacie co byla w sali na konwencji we Wrocku, gdzie akryl po prostu się od niej odbijał
mozna tez kupic sobie drugi akryl i jeden miec do cwiczen drugi do pokazow ;P |
_________________ "To juggle is to find the most difficult way to do the unnecessary."
gg: 3272690 tlen: zolti |
|
|
|
 |
tubis
*
|
Wysłany: Wto Sie 15, 2006 1:46 pm
|
|
|
| ja zakupilem sobie na allegro kule do gry w Boulle (6szt. w kopmlecie) za 50zl. sa swietne do trenowania i do nauki probowalem na poczatku na pilce do tenisa ale jest za lekka te sa dla mnie wsam raz rozmiar identyczny waga wsumie podobna do akrylu |
_________________ czlowiek jest szczesliwy jesli moze pozwolic jezyczkowi lizac a brzuszkowi napelniac się ... |
|
|
|
 |
zolti

|
Wysłany: Wto Sie 15, 2006 2:00 pm
|
|
|
| boule wichruja nadgarstki |
_________________ "To juggle is to find the most difficult way to do the unnecessary."
gg: 3272690 tlen: zolti |
|
|
|
 |
Be

|
Wysłany: Wto Sie 15, 2006 2:35 pm
|
|
|
| boule sa sporo ciezsze w porownaniu z acrylem |
|
|
|
 |
Ex3v
******** Imperator

|
Wysłany: Wto Sie 15, 2006 4:12 pm
|
|
|
Boula mająca 62 czy tam 68 mm waży ponad 500g...
A akryl 100 waży 600. czyli różnica jest kolosalna. |
|
|
|
 |
miki_m
..

|
Wysłany: Pon Sie 28, 2006 4:45 pm
|
|
|
| Ja trenuję piłeczką gumową - nie wiem do czego ona służy. Ma 10cm średnicy, waży 200g, widziałem takie same w sklepie żonglerskim w Grecji. Dostałem ją od Chrisa - greka, który od 10 lat zajmuje się żonglerką, bawi się 11 crystalami naraz. Powiedział mi, że sam z podobną zaczynał... Gdy go spotkałem na ulicy tak się 'bawił' -> http://matfiz.toxic.pl/christal_ball.avi , później pokazywał mi bardziej skomplikowane techniki... Crystal w Polsce kosztuje 180 zł więc póki co zostanę prz gumowej... |
_________________ Pozdro od Solis Nox |
|
|
|
 |
geregor
|
Wysłany: Czw Paź 05, 2006 9:55 pm
|
|
|
ostatnio próbowałem bawić się piłką do hokeja na trawie-bardzo przyjemnie, nie miałem okazji bawić się akrylem, więc nie moge jej porównywać, ale jest twarda, wg. wikipedi ma ok 75mm średnicy i waży ok. 160g, czyli całkiem w porządku. tyle że nie wiem gdzie to kupić ale w sportowych na pewno mają niedrogo. |
|
|
|
 |
Be

|
Wysłany: Czw Paź 05, 2006 10:22 pm
|
|
|
smiem twierdzic ze jednak lekko za lekka.
acryl:
64mm - 162g
7-mm - 216g
76mm - 280g
100mm - 616g
(wg zonglerka.pl) |
|
|
|
 |
geregor
|
Wysłany: Pią Paź 06, 2006 4:01 pm
|
|
|
| ano, jest lżejsza od akryla, ale dla porównania contact peach dostepny na zonglerka.pl przy rozmiarach duzego akryla, czyli 100mm wazy jedynie 160g, wiec pilka hokejowa jest znacznie bardziej zbliżona do akryla niz contact peach(czy tym bardziej boule) |
|
|
|
 |
Be

|
Wysłany: Pią Paź 06, 2006 11:57 pm
|
|
|
w zoologicznym sa takie pilki co:
50mm - nie wiem