|
Contact ball - od czego zacząć? |
| Autor |
Wiadomość |
Kameleon
...
|
Wysłany: Sob Wrz 29, 2007 11:49 am
|
|
|
calvalio nei wiem ale w sklepie zonglerka.pl jest Poliester dlatego tak myslalem ze się nazywa
wrazie jak bys nadal twierdzil ze się pomylilem to zajrzyj
http://www.zonglerka.pl/i...mart&Itemid=109 |
|
|
|
 |
Rzym

|
Wysłany: Sob Wrz 29, 2007 12:43 pm
|
|
|
tak naprawde to akryl jest po prostu polimerem.
byłabym bardzo zainteresowana odpowiedzią na pytanie czym to się tak naprawde różni: polimerowy contact ball od akrtlowego? |
_________________ Zdekapitowana żaba |
|
|
|
 |
bul_ion

|
|
|
|
 |
Rzym

|
Wysłany: Sob Wrz 29, 2007 2:26 pm
|
|
|
ojoj, czytałam ten temat i o nim zapomniałam mea culpa... |
|
|
|
 |
Exhibicjonista

|
Wysłany: Pon Gru 17, 2007 5:55 pm
|
|
|
Przymierzam się do kupna akrylu (1 bądź 2) i mam takie zapytanie...
Na żonglerka.pl jest wyprzedaż akryli więc taki np. Acryl Ball - Cristal 70 mm kosztuje 90 zł. A moje pytanie brzmi... Czy bardzo różni się Acryl Ball Crystal (od Babache) od np. Acryl Crystal Clear (od Beard). Bo z tego co widzę różnią się ceną i producentem...Który akryl polecacie? Czy 70 mm nadaje się do pokazów z pojedynczymi akrylami? I czy nie przeszkadzają podczas zabawy wieloma akrylami (mam duużą dłoń)...
Wybaczcie pytania początkującego... Ale zamierzam zająć się kontaktem... i wybrać w miarę odpowiedni do tego sprzęt... (oczywiście nie obejdzie się bez pomarańczki - akryl za ładny jest żeby go już na początku swojej przygody z kontaktem oszpecić)... |
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur... |
|
|
|
 |
JOGi

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Wto Gru 18, 2007 9:08 pm
|
|
|
Jeżeli chodzi o jakoś tych akryli to proponuje się zapytać bezpośrednio ludzi, którzy tam pracują bo oni wiedzą najwięcej Z tego co wiem to Babache jakiś genialnych akryli nie robi i jednak jestem za Beard'em ale i tak wg. mnie Firetoys robi jedne z najlepszych (nie żebym zachwalał bo mam od nich swojego )
| Exhibicjonista napisał/a: | | Czy 70 mm nadaje się do pokazów z pojedynczymi akrylami? I czy nie przeszkadzają podczas zabawy wieloma akrylami (mam duużą dłoń)... |
Zasada przy jednym akrylu jest taka - im większy akryl tym lepszy efekt a 70tka jest taka pitu pitu. Zdecydowanie Ci odradzam . Sam zaznaczyłeś, że masz "duużą" dłoń więc wskazany jest dla Ciebie rozmiar 100mm . Akryl to nie jest sprzęt na którym się oszczędza |
_________________ Half dance, half juggling, half mime, half magic....I'm a contact juggler, not a mathematician. |
|
|
|
 |
boczas

|
Wysłany: Wto Gru 18, 2007 11:10 pm
|
|
|
100mm robi wrazenie. 70mm "tak se"
mysle ze powinienes wybrac 100mm
jesli chodzi o oszczedzanie akryla... powodzenia ale watpie zeby z treningowym ci się udalo.
ja kupilem swojego calkiem niedawno i z zalozenia chcialem go oszczedzac - 'tylko nad lozkiem i takie tam...
ale strasznie szybko się wkrecilem i nie moglem się z nim rozstac xP
pozniej zbilem kilka szklanek/kufli umywalke w domu i szklany stolik w knajpie i w ogole moje przygody z akrylem sa dosyc destrukcyjne...
w kazdym razie skonczylo się na tym ze moj akryl nie wyglada juz na sacrum tylko raczej na profanum xP
planuje dbac o nastepnego...juz po swietach
a jesli chodzi o crystale to - Beard. |
_________________ indivisual |
|
|
|
 |
wronaavd
**

|
Wysłany: Czw Gru 20, 2007 10:02 pm
|
|
|
Do mnie lada dzień powinien dotrzeć 85 mm z firetoys... Widzialem 100mm JOGi'ego i wydawała mi się dla mnie za duża, chociaż on twierdzi inaczej Po prostu wygląda na za wielką dla mnie 85mm też spora jest, efekt robi lepszy niż 70mm na pewno :]
Słyszałem, że crystale firetoysów są najbardziej crystal clearowe z wszystkich, może stąd mój wybór... I w tej chwili jestem nastawiony, że będę ostrożny z moim akrylem... Ale jak mówi boczas, to chyba tylko plany ;D Pożyjemy zobaczymy, tymczasem trzeba do mojego stage'a wracać... :] |
_________________ www.nsxteam.frame.pl - dirt/street
www.saurion.pl - Fireshow, żonglerka kontaktowa |
|
|
|
 |
calvalio
|
Wysłany: Sob Gru 22, 2007 11:38 pm
|
|
|
| wronaavd, ja też tak myślałem ui się przejechałem, teraz 85 ma moja kobieta |
_________________ 'nie uznajesz żadnych wartości, cale twoje życie to nihilizm cynizm sarkazm i orgazm
we francji mógłbyś zrobić z tego hasło wyborcze i wygrać' W.A. |
|
|
|
 |
wronaavd
**

|
Wysłany: Nie Gru 23, 2007 12:29 am
|
|
|
Mam w końcu swojego akryla i zaczynam się przyzwyczajać powoli do niego Dla mnie 85mm jest idealne, przynajmniej na razie 100mm tylko by mi za mocno nadgarstki obciążało w sumie. A i w cenie jest ogromna różnica... |
|
|
|
 |
Iga

Pomogła: 14 razy Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pon Gru 24, 2007 10:28 am
|
|
|
wronaavd, jak masz jeszcze "nie wyrobione" nadgarstki to ze względów stawowo nie degradujących pochwalam Twoje zaczynanie od 85tki
Tak jest bezpieczniej dla stawów ale i tak niedługo stwierdzisz, że chcesz większy akryl |
_________________ O świcie staję się dniem
O zmierzchu nocą |
|
|
|
 |
wronaavd
**

|
Wysłany: Czw Gru 27, 2007 11:47 pm
|
|
|
| Iga napisał/a: | | "nie wyrobione" nadgarstki |
Jakiś podtekst ?
Swoją drogą mogę teraz już śmiało powiedzieć, że 85 mm jest idealne na początek 1b. Sporo waży, ale nie męczy za mocno nadgarstków, a jest na tyle duży, że robi wrażenie
Ciekawe kiedy przyjdzie mi ochota na większego akryla |
|
|
|
 |
Nuria
Gość
|
Wysłany: Pon Paź 27, 2008 6:15 pm
|
|
|
| A ja mam małe pytanie.... przymierzam się do rozpoczęcia swojej przygody z acrylami i zastanawiam się... jakiej średnicy stage są najlepsze dla początkującego? Do treningu rzecz jasna, nie do pokazów ;). Pewnie to zależy od wielkości dłoni itd, itp, ale chociaż w przybliżeniu może ktoś powiedzieć? Bo nie chcę kupić, a potem stwierdzić, że nie mogę na tym ćwiczyć... ^^'' |
|
|
|
 |
JacobseN

|
Wysłany: Nie Lis 16, 2008 5:44 pm
|
|
|
witam jestem początkującym kontaktowcem dlatego mam kilka pytań:
czy do nauki dobry jest stage ball 100mm??
Jeżeli nie to czym trenować i jaki rozmiar??
od czego najlepiej zacząć??
czy istnieje taka strona dla żonglerki kontaktowej jak feuershow.de dla poi i kija??
czy to normalne że na początku robi się tricki nad poziomem oczu?? np butterfly
w jaki sposób powinna przechodzić kula między palcami??(miedzy którymi) |
|
|
|
 |
Kurczak
|
Wysłany: Nie Lis 16, 2008 6:56 pm
|
|
|
Ale na fuershow są triki na kontakt(akryl). Tutorials balance Kontaktball |
_________________ Circus rządzi, Circus radzi, Circus nigdy cię nie zdradzi |
|
|
|
 |
JacobseN

|
Wysłany: Nie Lis 16, 2008 6:58 pm
|
|
|
dzięki nie zauważyłem tego |
|
|
|
 |
Iga

Pomogła: 14 razy Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pią Gru 12, 2008 10:26 pm
|
|
|
JacobseN, poczytaj ten temat i z pewnością znajdziesz odpowiedź
Już nie raz o tym na tym forum się pisało.
Zarówno w tym temacie, jak i przegrzeb inne w dziale, polecam również opcję "szukaj" |
_________________ O świcie staję się dniem
O zmierzchu nocą |
|
|
|
 |
|
|