|
Zasmiecanie forum. |
| Autor |
Wiadomość |
Tequila

|
Wysłany: Nie Lut 15, 2009 7:17 pm
|
|
|
| fastFood, odnośnie + i - : na wykop.pl komentarze działają w podobny sposób |
_________________ Nie jestem taka zła, jak ludzie myślą. Jestem czuła, wrażliwa. Mam serce pięciolatki.
Trzymam je w lodówce. |
|
|
|
 |
Kurczak
|
Wysłany: Nie Lut 15, 2009 8:55 pm
|
|
|
| W grze online smoki.nigtwood.pl jest takie coś jak reputacja. Dostaje się punkty plusowe i minusowe od moderatorów. Później ich wartość sumuje się a reputacja służy wybraniu przyszłych moderatorów. |
_________________ Circus rządzi, Circus radzi, Circus nigdy cię nie zdradzi |
|
|
|
 |
BananUst
|
Wysłany: Nie Lut 15, 2009 9:32 pm
|
|
|
A ja się zastanawiam,czy na takim forum jak nasze (chodzi mi o jego konstrukcję) + i - mają jakikolwiek sens.Bo w sumie jest to forum poniekąd informacyjne i raczej usprawnienie wyszukiwania informacji byłoby lepszym wyjściem:
-uwyraźnienie opcji "szukaj",tak by była bardziej widoczna
-system tagowania działów
-system tematów podobnych
-dla niezarejestrowanych zrobić widoczne FAQ każdego działu na pierwszej stronie by się nie rejestrował i nie tworzył niepotrzebnie nowych tematów.
A posty śmieci usuwać.
A z gwiazdek zrezygnować,bo raczej nie zauważyłem sensu istnienia czegoś takiego na forach ( oprócz tego,kto się najbardziej "udziela" ).
Takie jest moje zdanie,a admini zrobią jak będzie im wygodniej. |
_________________ Hardcorowy firedancer spod kibla |
|
|
|
 |
Buble Gum

Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: Nie Lut 15, 2009 10:37 pm
|
|
|
| Myśle że fastfood dramatyzuje, nie upieram się przy tej idei bo podalem tylko przyklad ale, po pierwszze nie bedzie wiadomo kto nam wstawil minusa a po drugie to nie bedzie jednoznacznie świadczyło o tym czy ktoś jest głupi czy mądry, nie przeceniajmy tego typu wskaźników. |
| |
|
|
|
 |
NJ
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 10:36 pm
|
|
|
Odnośnie 'plusów'. Od tego są punkty 'pomógł"
Odnośnie 'minusów'. Od tego są moderatorzy, żeby usuwać głupie posty.
Odnośnie usunięcia miernika postów. Można przetestować.
| tintale napisał/a: | | Pytanie do moderatorów: czy praca przy usuwaniu spamu na tym forum jest ciężka? |
Tak jak Biały napisał. Najwięcej czasu trawi znajdywanie interesujących rzeczy w postach i moderowanie ich tak, żeby ładnie i inteligentnie wyglądały. Samo naciśnięcie 'usuń' nie jest trudne, ale trzeba się chwilę wcześniej zastanowić czy na pewno |
|
|
|
 |
|
|