Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Problem natury technicznej: kiedy post jest w "nieprzec
Autor Wiadomość
Grace 
przyjaciel

Zaproszone osoby: 75
Wysłany: Sro Lut 06, 2008 11:24 pm   

moze poprostu tam wyswietlaja się z opóźnieniem, albo tylko w wybranych działów. Ale czemu chcesz, żeby się tam Twoje posty pojawiały?

mój status

Ex3v 
Imperator

Wysłany: Sro Lut 06, 2008 11:33 pm   

Mnie zastanawia jedno - chcesz się komunikować na forum, szukasz czegoś NA FORUM to sprawdzaj też ostatnie nieprzeczytane NA FORUM, a nie gdzie indziej... dlaczego sprawdzałeś to tam? nikt nie rozumie...

mój status

Tintale 

Wysłany: Sro Lut 06, 2008 11:56 pm   

U mnie tam wszystko działa bez zarzutów. Wszystkie nowe posty mam w "Zobacz posty nieprzeczytane" i zaraz potem jest podana liczba tych postów. I na pewno nie sa to losowe posty, bo ja Helly, Shao, Ange, Zeke lub ktokolwiek inny, kto u mnie jest i się przelogowuje na swoje konto, ma te same posty nieprzeczytane.

prometeusz 
**

Wysłany: Czw Lut 07, 2008 12:59 am   

ale nie chodzi mi o "zobacz posty nie przeczytane"

jeszcze raz:
mi chodzi o to ze jesli wznowie temat sprzed 2 lat to mam małe prawdopodobieństwo otrzymania odpowiedzi. Dlaczego? poniewaz, jak wejde na strone główna kuglarstwa to w "ostatnie wiesci" nie bedzie tego posta. Zauwaza go tylko osoby ktore sprawdzaja codziennie wszystkie nieprzeczytane posty.
czy się myle. I problem dotyczy mojego kompa i kilku innych na ktorych pracowałem.

powtórze:
[i]"to nie jest problem jednego postu. Wystarczy wejsc na str główna i zobaczyc ze przykladowo pierwsze 5 postów jest z dnia dzisiejszego. A jak skorzystasz z szukaj i zaznaczysz pokaz posty dodane... wpisujac odpowiedni czas to bedzie ich sporo wiecej. Nie mowie tu o bazarze, czy regionalnych, bo to ok, ale o wszystkich pozostalych. Poprostu na stronie glownej pojawiaja się losowo wybrane, najnowsze posty. "[/i]

Ex3v 
Imperator

Wysłany: Czw Lut 07, 2008 7:46 am   

prometeusz, uwierz mi, jesteś pierwszą osobą jaką znam, która korzysta z pokazywania ostatnich postów poprzez portal a nie poprzez /lastvisit na forum.
Czy to tak trudno po prostu zacząć klikać w nieprzeczytane na forum?

mój status

bas 

Wysłany: Czw Lut 07, 2008 9:34 am   

Ex to poznaj drugą taką osobę. Ja też używam portalu do sprawdzania zmian na forum i wiem, że robi to znaczna grupa osób. Grace słusznie zdiagnozowała problem.
Na portalu pojawiają się tylko nowe wiadomości a sortowane są według ostatnich odpowiedzi. Później sprawdzę dokładnie klucz według którego to się odbywa.

[ Dodano: Czw Lut 07, 2008 9:51 am ]
Sprawdziłem. W newsach sprawdzana jest pula postów z ostatnich 180 dni. Starsze nie brane są pod uwagę. No to chyba wszystko jasne. Osobiście uważam, że to dobre rozwiązanie. Jak bym ustalił na wszystkie posty to non stop królowały by tematy:
Dzień dobry tu możesz się przywitać,
Śmietnikowy kącik dobrego humoru
Miejsce na życzenia świąteczne itd.

Grace 
przyjaciel

Wysłany: Czw Lut 07, 2008 11:40 am   

Ex, nie denerwuj się tak na niego, znam ludzi, którzy nie potrafią korzystać z innych przeglądarek niż IE bo tak się przyzwyczaili...

Prometeusz, po prostu zerkaj też na te oznaczenia na żółto na forum, lub na listę nieprzeczytanych postów ;) i po problemie.

Uwierz mi, że Twoje posty też się tam pojawiają.

mój status

manai 

Wysłany: Czw Lut 07, 2008 11:53 am   

A co ma przeglądarka do strony? Zarówno w IE, Operze czy Firefoxie portal wygląda tak samo...

Prometeusz, większe szanse na przeczytanie swojego posta otrzymujesz właśnie przez Posty nieprzeczytane niż przez stronę główną.

Nie wiem jak inni, ale ja wchodzę od razu na kuglarstwo.pl/forum i znajduję posty nie przeczytane :-)

mój status

Grace 
przyjaciel

Wysłany: Czw Lut 07, 2008 12:17 pm   

Manai, ja tylko dałam porównanie takich głupich przyzwyczajeń. Jak już raz ktoś tak zacnzie, to potem faktycznie trudno się odzwyczaić.

mój status

prometeusz 
**

Wysłany: Czw Lut 07, 2008 12:21 pm   

bas napisał/a:
Ex to poznaj drugą taką osobę. Ja też używam portalu do sprawdzania zmian na forum i wiem, że robi to znaczna grupa osób.

no i to chyba o czyms swiadczy. Nie chodzi mi o to jak ja wchodze na forum, nawiasem kozystam z Mozilli. Cała sprawa nawiazuje do tego ze ktos tworzy nowy temat, pomimo ze podobny juz istnieje. I tu po raz kolejny podkresle ze nie chodzi o tematy niczym "prawdy boze" typu jak zrobic jakis trik, itp. A zaczelo się od tego ze ktos zalozyl temat z zapytaniem o sklep w berlinie, a nie umiescił tego posta w temacie sklepy w europie (temat dost stary)
sadze ze chyba temat się skonczyl, bo juz wszystko bylo powiedziane.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi