|
Ponowne przeslanie danych |
| Autor |
Wiadomość |
tulexx

|
Wysłany: Pią Cze 05, 2009 6:23 pm Ponowne przeslanie danych
|
|
|
| Ostatnio jakos duzo pisze w shoutboksie i cos zauwazylem. Kiedy cos napisze, wejde do jakiegokolwiek dzialu, a potem nacisne backspace (badz przycisk przegladarki do poprzedniej strony) to Firefox mi mowi ze "Aby wyświetlić tę stronę, Firefox musi ponownie przesłać dane, które spowodują powtórzenie zadań wykonanych wcześniej (takich jak przeszukiwanie czy potwierdzenie zlecenia)". Jak nacisne przeslij ponownie, to wysyla drugi raz ta wiadomosc w SB. Jak klikne anuluj, to musze i tak zaladowac strone ponownie, i to nie przez odswierzenie, tylko klikajac w banner. Czy da się to zmienic, czy po prostu trzeba się przyzwyczaic? |
_________________ It's a fez. I wear a fez now. Fezes are cool |
|
|
|
 |
Rzuff

|
|
|
|
 |
bas

|
Wysłany: Nie Cze 07, 2009 11:01 pm
|
|
|
| Dziwne. sprawdziłem na Firefoxie podaną przez Ciebie sytuację i u mnie taki komunikat się nie pojawia. Może to coś ma wspólnego z ustawieniami cache w przeglądarce. Ciekawy jestem opinii innych używających tej przeglądarki. |
|
|
|
 |
tulexx

|
Wysłany: Nie Cze 07, 2009 11:05 pm
|
|
|
Dzisiaj Tintale napisala w shoutboksie dwa razy to samo. I bylo to z jakims 5 minutowym opoznieniem. Moze to ta sama sytuacja byla.
Edit:
Chociaz teraz mi się juz tak nie dzieje. Tylko nie moge sobie przypomniec czy dzialo się tak juz po przeinstalowaniu Firefoksa czy calkiem przed. Bo moze to byl blad przegladarki. |
|
|
|
 |
Łuniek

Zaproszone osoby: 9
|
Wysłany: Nie Cze 07, 2009 11:18 pm
|
|
|
| bas napisał/a: | | Dziwne. sprawdziłem na Firefoxie podaną przez Ciebie sytuację i u mnie taki komunikat się nie pojawia. Może to coś ma wspólnego z ustawieniami cache w przeglądarce. Ciekawy jestem opinii innych używających tej przeglądarki. |
Posiadam Firefoxa i mam podobnie- to oczywiście wina przeglądarki, bo w podobnych sytuacjach na innych forach itp zachowuje się identycznie. Takie mamy ustawienia cache. Radzę więc albo się przyzwyczaić albo zmienić przeglądarkę. |
_________________ Teatr Ognia Mantra
gg: 7103894 |
|
|
|
 |
owca
******* odrobina kajowatości

Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: Czw Cze 25, 2009 3:46 pm
|
|
|
| ja też mam firefoxa, ale problem nie występuje... może to kwestia błędów w konkretnej wersji? aktualizujecie na bieżąco? |
_________________ wszystko, co możesz podrzucic i złapać jedną ręką nadaje się do żonglowania.. |
|
|
|
 |
tulexx

|
Wysłany: Czw Cze 25, 2009 4:01 pm
|
|
|
| jak siedzialem na kompie Rhalfa, to tez problem nie wystepowal. moze to dlatego ze jest to wyeliminowane u zielonych ludzi? |
|
|
|
 |
|
|