Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Nowy dział
Autor Wiadomość
pawlik 

Wysłany: Wto Lis 20, 2007 10:26 pm   Nowy dział

Prosiłbym o założenie nowego działu "Poi".
Wiem, że jest "Fireshow" ale tam dość mało jest info konkretnie o poi(sztuczki itp.)

Z góry dziękuję :-)

Arnvald 

Wysłany: Sro Lis 21, 2007 12:16 am   

Bez sensu... czy jeżeli powstanie dział 'poi' to nagle zrobi się w nim więcej informacji na temat poi? Chyba będzie ich tyle samo? Jak ktoś chce dodać coś na temat poiowania to wie gdzie ma wpisać. Moim zdaniem tworzenie nowego działu mija się z celem

Raziel 

Zaproszone osoby: 2
Wysłany: Sro Lis 21, 2007 1:11 am   

Moim zdaniem to ostatnio młodzi i nowi userzy straszny śmietnik robią na forum... :?

homer 

Wysłany: Sro Lis 21, 2007 10:28 am   

jeśli chodzi o nowy dział to ja bym wolał by zostało tak jak jest bo jeśli poi by miało swój dział to kij meteor i inne też według mnie powinny mieć także swój dział co jest bez sęsu

Buble Gum 

Zaproszone osoby: 3
Wysłany: Sro Lis 21, 2007 11:34 am   

Cytat:
Moim zdaniem to ostatnio młodzi i nowi userzy straszny śmietnik robią na forum...
ty tez jesteś albo byłeś jak każdy młodym userem więc nie obrażaj i się nie wywyższaj się bo to juz setny twój post w tym stylu. A kolega ma propozycje przedstawia ją ludzie mu odpisują tak lub nie i dlaczego nie, pisze to w dobrym dziale, rozsądnym językiem wiec nie mam pojecia o co ci chodzi.

Chyba że to był post wyrażający ogólną twoją niechęć do młodych userów ... to dlaczego w tym temacie.

A żeby nie było offtopowo i skoro temat ma nawe ogólną to może warto by było stworzyć poddział w multimediach rekordy. Każdy kto ma ochote i umiejętności mogł by udowodnić swój rekord filmem w ten sposób powstala by taka "polska lista rekordow".Chodzi mi o żonglerke. To tylko taki wstepny pomysł oczywiście trzeba by było ustalić jakies zasady i mały regulamin określić tematy zakres itd...

mój status

RADO 
wróg

Wysłany: Sro Lis 21, 2007 9:46 pm   

Mysle ze wszelkie filmiki wlasne, nasze moga byc spokojnie umieszczane w dziale Lans, gdyz to nasze, i mysle ze AZ TAK WIELU filmow z tematyka bica naszych wewnetrzych rekordow nie bedzie, a jezeli bedzie, to wtedy mozna o tym pomyslec.

Rozgraniczenie dzialu Fireshow na poi, kij itd, to z jednej strony nie jest glupi pomysl. Bo kiedys byl przeciez dzial tylko zonglerka, gdzie bylo Diabolo, Flower, Zonglerka itd. I mozna uznacz ze teraz poi kije itd sa w jednym worku. Tak jak kiedys wszystko inne bylo.

Nie wypowiem się ani za ani przeciw. Ja na chwile obecna niewidze wiekszej potrzeby rozgrupowywanai tego gdyz trzeba by stworzyc pare dzialow, typu Poi, Kij, inne fire zabawki, i cos odnosnie pokazow samych, bo i takei tematy sa, troche duzo by bylo.

No ale jezeli wiele osob się opowie za powstaniem takich dzialow to mysle ze Bas wezmie takie rozwiazanie pod uwage, jako ze glos ludu domaga się.

bas 

Wysłany: Czw Lis 22, 2007 8:48 am   

Już wcześniej podejmowaliśmy próby rozdziału. Całkiem ciekawy i obszerny plan zmian opracował Sir_Boban. No ale to było kiedyś. Wiemy jak drażliwym tematem są jakiekolwiek zmiany i podziały. Mamy tu przykład na Multimediach gdzie przed zmianami ponad 90% czuło potrzebę zmian a po tej rewolucji notowania spadły i nadal niektórzy czują niesmak i się gubią. FIreshow jest dwa razy większym działem i bardzo trudno byłoby wydzielić listy dotyczące POI. Powstałby jeszcze większy bałagan. W skrócie otwarty jestem na propozycje ale podchodzę do nich bez pośpiechu i z bardzo dokładną analizą.

GreeeG 

Wysłany: Czw Lis 22, 2007 9:32 am   

A co byście powiedzieli na dział "NAUKA" filmiki gify itd. gdzie beda pokazywane triki :-)

bas 

Wysłany: Czw Lis 22, 2007 10:20 am   

Pomysł interesujący. Problem w tym kto by go uzupełniał. Powiedziałbym, że taki dział już istnieje od roku. Na razie sam go prowadzę. Dostęp do niego jest nie przez forum tylko przez dział wiedza.

[ Dodano: Czw Lis 22, 2007 10:20 am ]
Jak ktoś ma pomysł na porady, samouczki, triki to udostępnie dział.

BarteQ 

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: Wto Paź 13, 2009 6:32 pm   

dzięki działowi POI będzie większy porządek na forum, bo przecież jest tyle tematów o poi, a nie o ogniu, więc ten pomysł nie jest bezsensowny :yes: ,a tematy, można poprzenosić i będzie troche porządku ;-)
Cytat:
jeśli poi by miało swój dział to kij meteor i inne też według mnie powinny mieć także swój dział

kij może być razem z poi, a meteor można zaliczyć jako poi więc w czym problem :?:

MekoT 

Wysłany: Wto Paź 13, 2009 7:17 pm   

BarteQ napisał/a:
dzięki działowi POI będzie większy porządek na forum, bo przecież jest tyle tematów o poi, a nie o ogniu, więc ten pomysł nie jest bezsensowny :yes: ,a tematy, można poprzenosić i będzie troche porządku ;-)
Cytat:
jeśli poi by miało swój dział to kij meteor i inne też według mnie powinny mieć także swój dział

kij może być razem z poi, a meteor można zaliczyć jako poi więc w czym problem :?:

tak.. wszystko niby pięknie i spoko, ale to tylko (w sumie nie konieczna choc bardzo przydatna) dodatkowa praca dla adminów i modów. bo jak się stworzy nowe poddzialy, to stare tematy się same nie przeniosa, a tez niektore jak napisał bas trudno podzielic albo do kija albo poi, bo sa to tematy ogolne. a co do innych zabawek, to poprostu dac 'inne zabawki fire' :P

Cyrik 

Wysłany: Wto Paź 13, 2009 10:24 pm   

ponadto tracimy na przyjrzystości forum ,użytkownicy bedą musieli się lepiej połapać w strukturze, będziemy mieli więcej tematów do przenoszenia/kasowania/edytowania plus ogrom pracy na samym początku ,zeby to poukładać nie ma co ,to strzał w nogę

mój status

Drunken_Dwarf 

Wysłany: Wto Paź 13, 2009 10:55 pm   

Tak poza tym Bartqu, dlaczego odgrzewasz kotleta, który się suszy 2 lata. Jak widzisz sporo czasu już minęło od tego zamysłu na nowy dział. Nikomu to nie przeszkadza, wszytko działa sprawnie, więc po co wprowadzać zmiany.
pozdrawiam

Duma 

Wysłany: Sro Paź 14, 2009 8:13 am   

a mnie fascynuje to:

BarteQ napisał/a:
kij może być razem z poi, a meteor można zaliczyć jako poi więc w czym problem

Skoro kij i kojki mogą być w tym samym dziale, to przecież właśnie teraz tak jest, więc po cholerę dzielić żeby było hm. tak samo?

Brawa, brawa. kolejny fascynujący obiekt do obserwacji się trafił :D

JOGi 

Wysłany: Sro Paź 14, 2009 12:16 pm   

Bo trzeba napisać kilka postów, pokazać się, przypomnieć. Podbijam pytanie drunkena, po co odkopywać stary temat tym bardziej, że i tak jest wszystko na miejscu? Jest lupka, rąk na loterii podejrzewam, że nikt nie wygrał więc poklikać trochę nie zaszkodzi.

BarteQ 

Wysłany: Czw Paź 15, 2009 3:05 pm   

Drunken_Dwarf napisał/a:
Tak poza tym Bartqu, dlaczego odgrzewasz kotleta, który się suszy 2 lata.

sam miałem taki pomysł więc poszukałem tematu i się znalazł więc wypowiedziałem się na ten temat :roll:

JOGi napisał/a:
Bo trzeba napisać kilka postów, pokazać się, przypomnieć.

chyba ty tak robisz :|

Duma napisał/a:
Skoro kij i kojki mogą być w tym samym dziale, to przecież właśnie teraz tak jest, więc po cholerę dzielić żeby było hm. tak samo?

ale poi i kij to nie jest tylko ogień, no to zmieńcie nazwę działu na "POI,KIJ;Fireshow"
odrazu lepiej i nie trzeba się męczyć :-P

Cyrik 

Wysłany: Czw Paź 15, 2009 3:32 pm   

nie - nazwa działu zostaje jaka jest - wszyscy dzięki niej wiedzą o co chodzi i nie ma nieporozumień.

mój status

Milten 
Pass Factory

Zaproszone osoby: 6
Wysłany: Czw Paź 15, 2009 3:49 pm   

ja chciałbym zaproponować nowy podział działu żonglerka:

żonglerka
|-piłki
| |-tricki na 3
| |-numbersy
| |-sprzet
| | |-czym napełniać rusałki
| | |-jak zszywać beangi
|-maczugi
| |-swingi
| |-manipulacje
| |-legosy
| |-jak zrobić maczuge z butelki po widzie mineralnej ****** zdrój
| |-bodythrows
| | |-dupochwyty
| | |-zaplecniki
| | |-międzynogosy
|-ringi
| |-okrągłe
| |-kanciaste
| |-jak robić naleśniki
|-cigarboxy
| |-palenie a żonglerka
|- żonglerka nogami
|- żonglerka owocami

Mam nadzieje że zaproponowany przeze mnie podział się wam spodoba i zostanie zastosowany co znacznie zwiększy przejrzystość forum :hahaha:

JOGi 

Wysłany: Czw Paź 15, 2009 7:44 pm   

BarteQ napisał/a:
JOGi napisał/a:
Bo trzeba napisać kilka postów, pokazać się, przypomnieć.

chyba ty tak robisz :|

Typowy tekst małego dziecka. Milten już napisał kategoryzację i podejrzewam, że podobny styl byłby w tym nowym dziale jeszcze jak Ty byś się za to wziął. Tak w ogóle to temat można chyba zamknąć skoro moderatorstwo powiedziało stanowcze NIE. ;-)

karol755 

Wysłany: Pią Paź 16, 2009 12:29 am   

a ja jestem tego samego zdania co BarteQ, :evil: :-D
uważam że powinny byc dwa działy o poi a nie jedno bo przecież jedno to stanowczo za mało a najlepiej jakby były trzy działy, a forum było bardziej pro poiowe, bo teraz jest niestety widoczna dyskryminacja tego sprzętu :evil:
ktoś by mógł stwierdzić że będzie bałagan ale ja mam na to rozwiązanie :) usuńmy dział żonglerka bo wydaje mi się że jest niepotrzebny :evil: :-D i to powinno pomóc
oo i jeszcze opce szukaj można by wywalić

Odpowiedz do tematu