Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
JuggleStay

Czy uwazasz ze JuggleStay tu na forum to dobry pomysl
Tak
88%
 88%  [ 47 ]
Nie (to glupie)
7%
 7%  [ 4 ]
Nie (nie bardzo moglbym uzywac)
3%
 3%  [ 2 ]
Głosowań: 53
Wszystkich Głosów: 53

Autor Wiadomość
tulexx 

Wysłany: Czw Cze 18, 2009 8:47 am   JuggleStay

Pare razy widzialem jak się ludzie pytali w sb albo gdzies indziej o nocleg w jakims miescie. Wszyscy czasem musimy podrozowac, i zalatwiac rozne sprawy w innych miastach. No i po poscie Szy przyszlo mi do glowy, ze mozna by zalozyc takiego JuggleStay 'a tu na forum. Kazdy kto mialby wolny kawalek podlogi moglby się zarejestrowac, i jak by ktos chcial wpasc do miasta, to mozna by bylo zapytac. Niby mozna się zarejestrowac tam, ale malo osob tam wchodzi z tego co wiem, a i tak samo dokopanie się zajelo mi 5 minut. Wiec powiedzcie co myslicie. Jak ludziom się spodoba, to Ty Bas moze napisz czy byloby mozliwe zrobienie dzialu na wzor orginalu, czy trzeba bedzie po prostu temat zalozyc.

boczas 

Wysłany: Czw Cze 18, 2009 11:45 am   

bardzo dobry pomysl imho. nawet nie wiedzialem ze cos takiego jest na ijdb a mam tam konto xP

chy 
**

Wysłany: Czw Cze 18, 2009 5:52 pm   

Jak dla mnie ciekawy pomysł tylko czy się przyjmie.

Arto 

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 8:57 pm   

Podstawą tego pomysłu jest zaufanie i warunki w domu. Gdyby nie utrudniający ojciec to chętnie otworzyłbym noclegownie. Można by pożonglować razem przed kolacją xD

Świeży 

Wysłany: Czw Cze 18, 2009 9:13 pm   

Cytat:
Gdyby nie utrudniający ojciec to chętnie otworzyłbym noclegownie.

Można przecież nie tylko u siebie ale też zaufanych (powtarzam - zaufanych) ludzi zaoferować wędrowcom. :D

Cytat:
Podstawą tego pomysłu jest zaufanie i warunki w domu.

Nie każdy z Nas chyba ma odwagę wpuścić zupełnie obcą osobę do domu na noc - poznaną przez internet. Nie mówiąc już o małym oddzialiku podróżnych (inną sprawą jest ułatwienie komunikacji pomiędzy znajomymi z konwentów czy festiwali - jak najbardziej wtedy na tak).
W informacjach o możliwości noclegu można podać też możliwość rozbicia namiotu.

tulexx 

Wysłany: Czw Cze 18, 2009 9:41 pm   

Virikidorem napisał/a:
Nie każdy z Nas chyba ma odwagę wpuścić zupełnie obcą osobę do domu na noc

Ja mam taka teorie, na ktorej moze i kiedys się przejade ale co tam, ze kuglarzom ogolnie mozna ufac. Bo uwazam ze ludzie z mentalnoscia "o, cos ukradne", albo "o, cos popsuje" nie zajma się takim hobby jakim jest kuglarstwo. Poza tym, nie jestesmy zupelnie obcy, bo mamy ze soba wspolne zainteresowanie, i (jak moja teoria mowi) rodzaj mentalnosci. A niekuglarze nie rejestruja się na tym forum (chyba ze spammerzy no ale...) wiec jakby opcja byla dostepna tylko dla uzyszkodnikow, to moglibysmy miec pewien stopien zaufania do nich.

Ja na przyklad bardzo chetnie bym goscil ludzi u siebie, jesli ten projekt ruszy. Oczywiscie aktualnie nie moglbym, chyba ze do anglii chce ktos wpasc ;-) , ale za rok jak wroce, to nie bedzie problemu.

ori0n 
.

Wysłany: Czw Cze 18, 2009 10:11 pm   

To ja rzucę temat: CouchSurfing lub HospitalityClub. Sam działam, ostatnio - mniej aktywnie w CS i to się sprawdza. Może warto pomyśleć nad założeniem grupy kuglarstwo.pl w obrębie tego? Infrastruktura gotowa, a i sporo różnego rodzaju żonglerów się tam przewija. Zapraszam :)

http://www.couchsurfing.org/people/ori0n/

tulexx 

Wysłany: Czw Cze 18, 2009 10:20 pm   

Ale skad wtedy bedziesz wiedzial ze dany czlowiek to rzeczywiscie kuglarz?

Rhalf 
.:Rusałki:.

Wysłany: Czw Cze 18, 2009 10:38 pm   

Jugglestay to jedna z ciekawszych funkcji jugglingdb.com
Ten serwis zrzesza masę ludzi, w tym wiele sławnych kuglarzy, więc to na prawdę fajna sprawa być tam zapisanym.
Do niczego nie zobowiązuje, a stwarza możliwości poznania ciekawych ludzi. Pewnego dnia może do Was napisać taki Wes Peden, albo nawet ja ;)

No i wyobraźcie sobie, że obojętnie jakiej wędrówki się nie podejmiecie to zawsze znadzie się bez problemu darmowy nocleg u zaufanej osoby.

Ale ten serwis działa tylko jeśli się tam zapisują ludzie, więc... :)

Ps: Ja chcę takie coś na kuglarstwie!

mój status

bas 

Wysłany: Czw Cze 18, 2009 10:49 pm   

Ja też chcę.
Stwórzmy zespół i zróbmy to.

Vujin 

Wysłany: Czw Cze 18, 2009 11:06 pm   

Rhalf napisał/a:

Do niczego nie zobowiązuje, a stwarza możliwości poznania ciekawych ludzi. Pewnego dnia może do Was napisać taki Wes Peden, albo nawet ja ;)

No jak nawet Rhalf, będzie mógł nocować, to również się dopisuję.
Mimo wszystko mam większe zaufanie do kuglarzy, niż ogólnie do stopowiczów (co nie znaczy, że nie mam ;) ), dlatego w 100% zgadzam się z Tulexxem. HC ma dużą popularność, lecz jest zlepkiem totalnie różnych kultur i osobowości.
Na kuglarstwie mielibyśmy większą pewność co do osób nas odwiedzających. W końcu jesteśmy wśród swoich ;)

tulexx 

Wysłany: Czw Cze 18, 2009 11:12 pm   

Bas, ja się chetnie dolacze do zespolu. Bo tak jak aktualnie jakos nie mam czasu się wziac i zabrac za (do/na)uczenie się czegos nowego w aplikacjach webowych, to to powinno mi dac duzego kopa w kuper. No chyba ze pisales calkowicie sarkastycznie, czego nie jestem w stanie powiedziec (uzywanie <sarcasm></sarcasm> jest tak dobrym pomyslem...)

A co do dwoch glosow na nie, to ciekawi mnie kto oprocz Ori0na tak odpowiedzial.

ori0n 
.

Wysłany: Czw Cze 18, 2009 11:16 pm   

tulexx napisał/a:
Ale skad wtedy bedziesz wiedzial ze dany czlowiek to rzeczywiscie kuglarz?

Czasami można poznać po tym, że umie żonglować ;)

Cyrik 

Zaproszone osoby: 2
Wysłany: Pią Cze 19, 2009 11:10 am   

ja jestem bardzo na tak - i tak jak gdzies kimania potrzebuję to mam znajomych troszkę także mogę się o kogoś zwrócić ale będzie to łatwiejsze w ten sposób

mój status

447xpro 

Wysłany: Pią Cze 19, 2009 2:10 pm   

tulexx napisał/a:
chyba ze do Anglii chce ktoś wpaść ;-)

ciekawe że otym wspominasz bo się właśnie w te wakacje do Anglii wybieram. Na szczęście zakwaterowanie będę miał własne wiec nie trzeba ale jak chcesz to się możemy gdzieś spotkać. Ja jadę do Crowley pod Londynem. ;-)

Co do pomysłu to jestem na tak. Mam tylko wątpliwości czy ktoś będzie z tego korzystać ale z drugiej strony to w sezonie może być nawet niezły ruch. Sam warunków na razie nie mam do przyjmowania gości, ale jak będę miał to spoko. ;-)

Vujin 

Wysłany: Pią Cze 19, 2009 2:41 pm   

Przy takich akcjach najczęściej zachodzi prosta analogia.
Najpierw skorzysta kilka osób, te kilka osób poleci następnym i tak dalej. Wiadomo, że na początku nie będzie wielkie HURA!!!
Proponuję ruszyć jak najszybciej. Z ankiety jasno wynika, że ponad dwadzieścia osób jest na tak. Nawet, gdyby obecny stan głosów zachował się bez zmian(w co wątpie), to ludzi zainteresowanych takim działaniem jest wystarczająca ilość.

Luzy 
**

Wysłany: Sob Cze 20, 2009 12:05 am   

nawet fajny pomysl tylko zeby nie bylo tak ze 3-4 osoby beda "robily noclegownie" a reszta bedzie korzystac , chodzi mi o to ze wszyscy beda chcieli spac a tylko nieliczni udostepniac skrawka podlogi

roverorna 
.

Wysłany: Sob Cze 20, 2009 9:22 am   

Pomysł fajny. Jeśli będzie trzeba pomóc z kodem to ja się zgłaszam na ochotnika :)

Rhalf 
.:Rusałki:.

Wysłany: Sob Cze 20, 2009 9:39 am   

Luzy napisał/a:
nawet fajny pomysl tylko zeby nie bylo tak ze 3-4 osoby beda "robily noclegownie" a reszta bedzie korzystac , chodzi mi o to ze wszyscy beda chcieli spac a tylko nieliczni udostepniac skrawka podlogi

Toteż korzystać z jugglestay mogliby np. wyłącznie Ci, którzy się doń zapisali.

mój status

tulexx 

Wysłany: Sob Cze 20, 2009 1:16 pm   

A zeby się zapisac trzeba bedzie miec miejsce w domu. Oczywiscie moga byc wyjatki od reguly, ale jak ktos bedzie ciagle prosil o nocleg, a nie bedzie go dawal to nie bedzie mile widziany.

Odpowiedz do tematu