|
Galeria |
| Autor |
Wiadomość |
Kurczak
|
Wysłany: Pon Lut 09, 2009 10:01 pm Galeria
|
|
|
| Zauważyłem że kiedy chce przyglądac zdjęcia w galerii to nawet jak wybiore pierwsze zdjęcie to mi się pokazuje że nie ma takiego zdjęcia. I żeby przewijac zdjęcia musze klikac "Wstecz" |
_________________ Circus rządzi, Circus radzi, Circus nigdy cię nie zdradzi |
|
|
|
 |
bas

|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 3:24 pm
|
|
|
W galerii zdjęcia układane są w kolejności w jakiej były ładowane. Wstecz odnosi się zatem do wyświetlenia zdjęcia starszego (wcześniejszego).
Może to nie być logiczne, gdyż inne serisy używają odmiennego sposobu nawigacji.
Co do nie wyświetlania zdjęcia pierwszego, to nie zauważyłem tego zjawiska. Możesz podpowiedzieć, w której galerii tak się dzieje? |
|
|
|
 |
Kurczak
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 3:34 pm
|
|
|
| Z tym pierwszym zdjęciem to chodziło mi o to co już wyjśniłeś. Bo mi chodziło o to że jak wybiore pierwsze zdjęcie i klikne dalej to się pokazuje że nie ma takiego zdjęcia. Dzięki z wyjaśnienie. |
_________________ Circus rządzi, Circus radzi, Circus nigdy cię nie zdradzi |
|
|
|
 |
Milten
******* Pass Factory
Zaproszone osoby: 6
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 6:08 pm
|
|
|
O ile to że strzałka wstecz jest niby logiczna w odniesieniu do czasu wysłania to jest zupełnie nieintuicyjna. Rozwiązaniem było by chociażby zmiana napisów np na starsze i nowsze ale najlepiej jednak wprowadzić nawigacje zgodną z układem w indeksie wizualnym zdjęć.
Poza tym w przypadku zdjęcia które nie ma następnika, poprzednika wyświetlanie takiego komunikatu jest kiepskie, przy takim zdjęciu przydało by się by po prostu nie pojawiał się link w odpowiednim kierunku albo działanie powinno być cykliczne w obrębie galerii.
Niby takie drobiazgi ale poprawiają interfejs. |
_________________ Maciej Stankiewicz tel: 798940800
Grupa żonglerska Pass Factory |
|
|
|
 |
Biale_konie
******** frasobliwy wymiatacz

|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 8:41 pm
|
|
|
| prosta zamiana odnosnika powinna wystarczyc |
_________________ VivaAjatollachAllachAhbar gg5354535 880-537_040
NIE POMAGA |
|
|
|
 |
T.K

|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 9:39 pm
|
|
|
| Mam zapytanie co do galerii - czy każde dodane do prywatnej galerii czy albumu zdjęcie jest automatycznie wyrzucane na stronę z nowinkami? |
_________________ FAST FOOD |
|
|
|
 |
bas

|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 10:40 pm
|
|
|
Kazda fotka lecz nie automatycznie. fotki pojawiaja się z blizej nie okreslonym opoznieniem.
Co do nawigacji to postaram się zbadac temat i zobacze czy moge to zrobic na szybko czy wymagane sa glebsze zmiany. |
|
|
|
 |
|
|