|
Dział "Multimedia". Nowy wygląd? |
| Autor |
Wiadomość |
NJ
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 3:20 pm Dział "Multimedia". Nowy wygląd?
|
|
|
Jestem w trakcie pertraktacji z administratorem tegoż forum (czyt. z Basem ) odnośnie działu multimedia. Chyba wszyscy wiemy, że nie jest on zbytnio przyjazny użytkownikowi, nie jest intuicyjny. Zaproponowałem, aby w w/w dziale stworzyć poddziały. Aby to wyglądało w ten sposób=> Wciskami napis "multimedia" na stronie głównej i jesteśmy przenoszeni do strony, gdzie mamy kilka następnych odnośników: żonglerka, flower i devilstick, fire show, inne, Lans. I na przykład wszystkie filmiki z żonglerką tradycyjną, kontaktem etc. byłyby zamieszczane w poddziale "żonglerka" a w dziale "lans" byłyby linki do filmików użytkowników forum.
To jest jednak tylko wersja beta pomysłu, ale wydaje mi się, że dział "multimedia" aż sam prosi się o uporządkowanie, bo aż ciężko cokolwiek tam znaleźć...
Co sądzicie na ten temat? Jesteście zwolennikami takiego pomysłu? Czy może jakieś inny podział poddziałów proponujecie?
EDIT: W miarę moich skromnych możliwości, przy zgodzie ogółu (a przynajmniej kilku osób ) mogę pomóc uporządkować ten dział |
| |
|
|
|
 |
Ex3v
******** Imperator

|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 3:23 pm
|
|
|
| Filmów porobiło się tyle, że taki podział się przyda... |
_________________ // PHP, SQL, Produkcja video dla telewizji i filmu 514 929 654 |
|
|
|
 |
bas

|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 3:25 pm
|
|
|
Ja wstępnie myślałem o podziale na nasze i obce. Pamiętajcie, że im więcej działów tym wiecej klikania |
|
|
|
 |
NJ
|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 3:29 pm
|
|
|
no właśnie nie wiem czy więcej... Skoro będą podziały, to będzie jedno kliknięcie więcej, i teraz bez różnicy ile będzie tych poddziałów bo szukając starego filmiku Yuty, wcisnę "obce" i dalej będę musiał się męczyć, żeby go znaleźć, a tak wcisnę fire show gdzie będzie zdecydowanie mniej filmików. Poza tym przysłuży się to ogólnemu porządkowi z niemieckiego "Ordnung" |
|
|
|
 |
SoloBagdur

|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 3:32 pm
|
|
|
| Przydało się by to podporządkowywać, bo ciężko jest czasem znaleźć coś, co nas akurat teraz interesuje zwłaszcza jak się jest nowym i nieobeznanym na strącę. Tak podział na działy był by moim zdaniem leppszy niż podział na obce i własne bo niekturym może to nie wiele muwić. |
_________________ www.soloart.pl |
|
|
|
 |
Tintale

|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 3:42 pm
|
|
|
Dobry pomysł . Podział wenątrz powinien wg mnie wyglądać tak: żonglerka, diabolo, flower-devil stick, fireshow, poi/kij na sucho (jakoś to lepiej nazwać trzeba), monocykl/szczudła. Podział obce/nasze jest nieco chybiony, bo i tak będzie bałagan, zwłaszcza w "nasze". Bedzie mieszanka wszystkiego ze wszystkim... czyli tak jak jest teraz. |
_________________ Let the sun beat down upon my face, stars to fill my dream... |
|
|
|
 |
^efcia^
******* Tasforum

|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 4:46 pm
|
|
|
Popieram podziały!
Będzie przejrzyście. |
|
|
|
 |
dzielny

|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 4:48 pm
|
|
|
dzialajcie dzialajcie, macie moje blogoslawienstwo
PS. proponuje skozystac z podzialu na juggletubie |
_________________ Nie ma za trudnych trików, są tylko takie którym poświęca się za mało czasu.
www.dzielny.pl |
|
|
|
 |
Shao

|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 7:54 pm
|
|
|
obce/zagraniczne, nasze to niezbyt dobry pomysł. Tak jak pisała NJ i Tintale, czyli :
żonglerka, flower i devilstick, diabolo, fire show, poi/staff, inne, Lans, Lego
czyli te 5 podstawowych + inne. Czyli mniej więcej jak jest podział całego forum kuglarstwa. |
_________________ TinT & Shao układ z FROGa: http://www.youtube.com/watch?v=-gWGhCQY0lk |
|
|
|
 |
magiczna

Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 8:04 pm
|
|
|
to w każdym razie będzie lepsze rozwiązanie niż jest teraz ,a ten dział stale rośnie więc ja bym widziała to bardzo chętnie |
_________________ watashi no namae wa Agunyeshuka desu;) |
|
|
|
 |
werni

|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 8:13 pm
|
|
|
NJ, zadajesz za trudne pytania ostatnio
pozdro... |
_________________ I nikt mi nie wmówi że czarne jest czarne,a biale jest białe... |
|
|
|
 |
Tintale

|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 10:21 pm
|
|
|
| Shao, ale poddział "Multimedia" znajduje się w dziale "kuglarstwo", a do tego nie pasują filmiki typu Twoje lego. Trzebaby to jakoś rozwiązać, bo przecież nie wszystkie filmy są o tematyce kuglarskiej. Albo umieścić "Multimedia" gdzie indziej, albo zrobić dwa osobne działy. Sama nie wiem - jak myslicie? |
_________________ Let the sun beat down upon my face, stars to fill my dream... |
|
|
|
 |
NJ
|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 10:28 pm
|
|
|
Jak dla mnie podział jest prosty:
Żonglerka
Fire Show
devil i flowerstick
Diabolo
Poi i Kij na sucho
Rozmaitości (na przykład monocykle, szczudła, bańki mydlane, tematyka kuglarska. Wszystko inne bo nie ma dużo takowych filmików zamieszczanych)
Lans (czyli filmiki użytkowników, w tym może być np Lego Shao'we. Ważne aby były nakręcone przez użytkowników forum, czy na przykład filmik gdzie Rado "Zakozaczył", ale równie dobrze filmiki Paolo czy beznadziejny filmik beznadziejnego Cyrika xD )
To chyba najrozsądniejszy wybór. Hmm? |
|
|
|
 |
Tintale

|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 10:42 pm
|
|
|
| A jak ktos nakręci filmik, gdzie np. sam macha sobie diabolo... to gdzie go zamieścić: w "diabolo" czy "lans"? Dla mnie poddział "lans" jest taki sobie, bo nie wiadomo co tam zamieszczać. |
|
|
|
 |
NJ
|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 10:54 pm
|
|
|
No nie sądzę, żeby ktoś na to forum wrzucał filmik jak je Hot Dog'a (chyba, że na czas ) I dlatego uważam, że jak by był dział "lans" to tam byśmy się właśnie "lansowali" tym co potrafimy |
|
|
|
 |
Shao

|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 11:17 pm
|
|
|
to jest świetny pomysł, moim zdaniem dział lans, to taki filmowy śmietnik użytkowników. To dobre rozwiązanie.
zastanawiam się jeszcze czy z działu "rozmaitości" nie wyodrębnić jeszcze monocyklu.
Bo w sumie troche takich filmów też było. |
_________________ TinT & Shao układ z FROGa: http://www.youtube.com/watch?v=-gWGhCQY0lk |
|
|
|
 |
Merry

|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 11:21 pm
|
|
|
| Popieram idee uporzadkowania!! Zacna!!! |
_________________ Kłopot w tym, że nawet jeśli wygrasz wyścig szczurów, nadal pozostaniesz szczurem... |
|
|
|
 |
Milten
******* Pass Factory
Zaproszone osoby: 6
|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 11:35 pm
|
|
|
| a porządkujcie sobie jak chcecie, ale ten podział będzie miał sens jak jakoś sprytnie zrobicie by film mówł być w różnych kategoriach bo co jak na filmie jest i diabolo i żonglerka np?? |
_________________ Maciej Stankiewicz tel: 798940800
Grupa żonglerska Pass Factory |
|
|
|
 |
Shao

|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 11:42 pm
|
|
|
no nie twórz problemów to się wstawi do rozmaitości.
Albo policzy się procent czasu występowania każdej z zabawek i ustali dominantę (czyli tą zabawkę która występowała najdłużej), która będzie wyznacznikiem grupy do której przyporządkowany zostanie filmik. No i po sprawie. Czy to nie jest oczywiste? |
|
|
|
 |
jek

|
Wysłany: Sro Wrz 26, 2007 11:52 am
|
|
|
| Milten napisał/a: | | bo co jak na filmie jest i diabolo i żonglerka np?? |
no to jeszcze dział pokazy lub szoły lub coś takiego dla filmików mieszanych i tyle |
|
|
|
 |
|
|