Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Chat-co wy na to?
Autor Wiadomość
BananUst 

Wysłany: Sob Sty 03, 2009 11:56 am   Chat-co wy na to?

Patrząc co się dzieje na SB,zacząłem się zastanawiać czy administracja nie mogłaby do serwisu dołączyc czata.Byłoby to prostsze rozwiązanie niż ShoutBox i ciągłe odświeżanie strony by sprawdzić co się zmieniło.
To taka moja propozycja :-)

M1H4U 
**

Wysłany: Sob Sty 03, 2009 1:17 pm   

Racja, według mnie to dobry pomysł. :D Tylko wszyscy cały czas graliby w kalambury zamisat trenować >.>

JohnyM 

Wysłany: Sob Sty 03, 2009 2:06 pm   

Jestem za. Shoutbox nie jest najprzyjemniejszą formą rozmawiania. Chat można by wkleić zamiast shoutboxa. Mógłby być tej samej wielkości.

Milten 
Pass Factory

Zaproszone osoby: 6
Wysłany: Sob Sty 03, 2009 2:17 pm   

Z tego co pamiętam to chat już kiedyś był i się nie sprawdził. Natomiast shout box ma się dobrze. Ewentualnie jeśli wile osób było by zainteresowanych można by chyba znowu spróbować ale nie zamiast tylko oprócz shoutboxa.

Kurczak 

Wysłany: Sob Sty 03, 2009 2:37 pm   

Jestem za tym żeby dołączyc chat ale bez kasowania shoutboxa

Yameso 
taki se wymiatacz :P

Zaproszone osoby: 32
Wysłany: Sob Sty 03, 2009 2:40 pm   

Szuta mozesz przczytac nawet jak cie nie ma (do x wpisów), z czatem tak nie zrobisz...

M1H4U 
**

Wysłany: Sob Sty 03, 2009 4:14 pm   

Dlatego właśnie powinien być czat ;P jak wiadomo często są tam ciekawe filmiki, a jak ktoś zacznie się bawić w kalambury to nic nie widać po 5 minutach :/

aaagaaa 
**

Zaproszone osoby: 2
Wysłany: Sob Sty 03, 2009 5:18 pm   

M1H4U napisał/a:
Dlatego właśnie powinien być czat ;P jak wiadomo często są tam ciekawe filmiki, a jak ktoś zacznie się bawić w kalambury to nic nie widać po 5 minutach :/

Albo mi się wydaje, albo Twoje wypowiedzi są sprzeczne, lub po prostu nie zrozumiałeś tego co napisał Yameso.

Wg. mnie jest dobrze jak jest, mimo iż z SB raczej nie korzystam. A jak już ma coś być, to nie zamiast, lecz dodatkowo. I nie koniecznie na stronie głównej, bo może mulić. Powinna być osobna podstrona na czata i jak ktoś chce, to włazi, a reszta nie musi patrzeć na to co się tam wyczynia. Ewentualnie można ustalić jakieś godziny spotkań, żeby się nie mijać. [tylko po co?] Mimo to uważam, że to bez sensu, bo większość tych co chce gadać, chyba się zna, więc nie lepiej się umówić na piwo? Lub przynajmniej gg/mejl/kom czy inne badziewia? No, ale jak kto lubi ;]

BananUst 

Wysłany: Sob Sty 03, 2009 6:25 pm   

aaagaaa ja zrozumiałem o co chodzi M1H4U-owi,na SB wrzucałoby się linki do filmików,a czat byłby do rozmów innych,np.do kalamburów.
W sumie to niekoniecznie musi być czat,może być kanał ircowy,cokolwiek,co da bardziej realtimowa komunikacje.

Szuma 
**

Wysłany: Sob Sty 03, 2009 6:56 pm   

Ja jestem jak najbardziej ZA :-D Proponuje założyć pokój " Kuglarstwo.pl" np. na www.polchat.pl ( nie wiem czy tak można) i dodać odnośnik na górze przy linkach do : nowinki , SKLEP, Album, Download . :-)

karol755 

Wysłany: Sob Sty 03, 2009 8:02 pm   

czat :) bardzo fajny pomysł ale musi być na głównej stronie forum żeby miało to jakiś sens

nek 
.

Wysłany: Sob Sty 03, 2009 8:15 pm   

a nie lepiej założyć kanał ts'a ? xD

mój status

M1H4U 
**

Wysłany: Sob Sty 03, 2009 8:59 pm   

aaagaaa, te "dlatego" dotyczyło wszystkich odpowiedzi, takie podsumowanie :P

Tequila 

Wysłany: Nie Sty 04, 2009 12:22 am   

SB wybitnie przeżywa oblężenie, ale pewnie to szybko się skończy. SB świetnie się sprawdza, wątpię żeby wkrótce ilość wiadomości tak się zwiększyła i utrzymywała aby konieczny był chat

roverorna 
.

Wysłany: Nie Sty 04, 2009 1:01 am   

Chat może być, byle nie na stronie głównej. A może stary dobry IRC?

Biale_konie 
frasobliwy wymiatacz

Wysłany: Nie Sty 04, 2009 2:31 am   

skoro o ircu mowa to tak zakocznyl zywot kanal
http://kuglarstwo.pl/foru...m?highlight=irc

mój status

Merdion 

Wysłany: Nie Sty 04, 2009 12:11 pm   

oj.. uważam, że czat to niepotrzebny bajer. Kto chce, to pisze w sb. Nikt nikomu nie broni. Nie potrzebne jest dodawanie kolejnego miejsca, gdzie prowadzi się rozmowy, bo mogą wtedy umykać fajne rzeczy, gdy się patrzy na jeden, a na drugi nie.
Czat na stronie głównej? SB, czat, działy... i co jeszcze? aktualne aukcje allegro, waluta, pogodynka, giełda i zdjęcie kota ze sreberkiem?

ja jestem stan owczo na nie

M1H4U 
**

Wysłany: Nie Sty 04, 2009 12:18 pm   

W sumie tak teraz myślę może lepiej byłoby w jakiś sposób zrobić historie SB i wszystko już byłoby WEDŁUG MNIE dobrze :)

BananUst 

Wysłany: Nie Sty 04, 2009 12:47 pm   

Mi bardziej choziło o wygode użytkowania.Bo SB to by zbaczyc nowe wiadomości,to trzeba przeładowac całą stronę,a czat to sam się przeładowuje-rozmowa jest bardziej normalna,bo nie trzeba przeładowywac strony by zobaczyc nowe wiadomości.
Może jest jakas technologia SB,ktora działa na zasadzie czatu,jeśli chodzi o odświeżanie.

Cyrik 

Wysłany: Nie Sty 04, 2009 1:14 pm   

rada - przeglądaj stare tematy - może to też pomóc w problemie zakładania tematów ,kktóre już istnieją ;) czasem może się to przydać - natrafi człowiek na fajny temat ,którego istnienia nawet nie podejrzewał :)

mój status

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi