|
Chat-co wy na to? |
| Autor |
Wiadomość |
Yameso
******** taki se wymiatacz :P

Zaproszone osoby: 32
|
Wysłany: Nie Sty 04, 2009 1:58 pm
|
|
|
Nie trzeba przeładowywac calej strony. Obok przycisku wyslij w SB jest przycisk R - jak Reload albo Refresh Odswieża rozmowę. I tyle ;P |
_________________ Pierwsza w Polsce strona traktująca o kiju (artykuły/tutoriale/porady) - Kijowa.pl
Nowy KIJ - Darth Vader! |
|
|
|
 |
BananUst
|
Wysłany: Nie Sty 04, 2009 3:46 pm
|
|
|
| yameso,codzi o to,by serwer automatcznie rozsyłal najnowsze wiadomości do każdego podłączonego.Z tego co się orientuje to bodajże AJAX to może zrobić w jakiś sposób,albo w JAVIE. |
_________________ Hardcorowy firedancer spod kibla |
|
|
|
 |
Milten
******* Pass Factory
Zaproszone osoby: 6
|
Wysłany: Nie Sty 04, 2009 4:05 pm
|
|
|
| Z tego co wiem to wszystkie dobre chaty pisze się w Javie ale nie nadaje się ona na strone główną ze względu na ładowanie się środowiska w niektórych przypadkach |
_________________ Maciej Stankiewicz tel: 798940800
Grupa żonglerska Pass Factory |
|
|
|
 |
bas

|
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 10:00 am
|
|
|
Ok. możemy spróbować. Chat jako oddzielna strona z pomocnym przy starcie linkiem na głównej stronie forum. Potem link spada tak jak pewnie spadnie album i download.
Jak ktoś ma propozycje programu do chatu to bardzo proszę tutaj. |
|
|
|
 |
Cyrik

Zaproszone osoby: 2
|
|
|
|
 |
bas

|
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 11:44 am
|
|
|
| Oczywiście pewnie chcemy nie musieć się dodatkowo logować i domyślnie używać loginu z forum. Muszę dokładniej się rozeznać w dostępnych rozwiązaniach. |
|
|
|
 |
Milten
******* Pass Factory
|
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 3:32 pm
|
|
|
| zdecydowanie i sciąganie ręczni jakiegoś IRC też raczej nie wchodzi w gre... |
_________________ Maciej Stankiewicz tel: 798940800
Grupa żonglerska Pass Factory |
|
|
|
 |
BananUst
|
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 6:04 pm
|
|
|
Z tym automatycznym logowaniem to nie jestem pewien czy się da.Jak znam życie,to pewnie się da.Ale potrzeby to raczej na to nie ma.
A swój login to chyba każdy zna i może wpisać ręcznie. |
_________________ Hardcorowy firedancer spod kibla |
|
|
|
 |
JohnyM
|
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 6:09 pm
|
|
|
| BananUst napisał/a: | | A swój login to chyba każdy zna i może wpisać ręcznie. |
Ja już to znam z innego forum... po pewnym czasie ludzie zaczęli wpisywać "cudze" loginy... |
|
|
|
 |
Yameso
******** taki se wymiatacz :P

Zaproszone osoby: 32
|
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 6:35 pm
|
|
|
| Zawsze moze byc jakis kanal IRC, da się w koncu zarejstrowac nick |
_________________ Pierwsza w Polsce strona traktująca o kiju (artykuły/tutoriale/porady) - Kijowa.pl
Nowy KIJ - Darth Vader! |
|
|
|
 |
Milten
******* Pass Factory
|
|
|
|
 |
Tequila

|
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 7:54 pm
|
|
|
| Chcecie - próbujcie, ale popatrzcie na SB i intensywność jego dzisiejszego używania... |
_________________ Nie jestem taka zła, jak ludzie myślą. Jestem czuła, wrażliwa. Mam serce pięciolatki.
Trzymam je w lodówce. |
|
|
|
 |
bas

|
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 10:09 pm
|
|
|
Dzięki Milten za pomoc w wyborze rozwiązania. Myślę, że ten chat spełni nasze oczekiwania. Oczywiście zanim zostanie on opublikowany muszę go przerobić aby był zgodny z forum oraz przetestować czy nie wpływa na stabilność. Tymczasem bawcie się w krzykboksie.
Jakoś zainteresowanie zmalało a chat leży odłogiem. Jak by ktoś chciał się pobawić to http://kuglarstwo.pl/forum/chat/ |
|
|
|
 |
|
|