Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
UWAGA na CŁO i VAT na towar z USA, Nowej Zelandii itd
Autor Wiadomość
Franky 

Wysłany: Nie Paź 05, 2008 12:10 pm   

no jak zamawialiśmy sprzęt z flowtoys to musięliśmy zapłacić od całej kwoty (łącznie z ceną za wysyłkę) 22% VAT... żenada, od biednych studentów tak ściubić.

MAdafaka
Gość
Wysłany: Wto Sty 20, 2009 11:44 am   Zlodzieje

Szkoda gadac zlodzieje jak zamawiam paczke z usato takie clo byle plus podatek ze wydzodzi tego cla wiecej i podatku i kosztow wysylki niz cena produktu - zlodziejstwo w bialy dzien a potem te chu** maja nowe bmw i mercedesy - Panstwo - legalna mafia okradaj biednych dawaj bogatym !!!

Marshal 

Wysłany: Wto Sty 20, 2009 1:49 pm   

O stary. Ostro powiedziane :-D Ale niestety cała prawda. Cło i vat tak rżnie z ludzi, że to jakaś porażka jest. Sam sprzęt tani nie jest. Przesyłka tym bardziej. Więc całe te dodatkowe opłaty człowieka już dobijają. Na flowtoys nie chcą przesłać przesyłki jako prezent. Tak to by się ominęło całe te niepotrzebne głupstwa. Ale nic nie zrobisz, więc musisz kieszeń opróżniać na każdym kroku...

cidik
Gość
Wysłany: Wto Kwi 07, 2009 10:31 pm   

macie i wtym racje alegdyby nie clo to chinczyki by nas zalali wszystkim co maja i nie ma znaczenia co byscie wtedy robili ... nic w polsce nie sprzedaz bo nim zacznisz myslec chinczyk juz to zrobi za 1/100 tego co ty.... a co do cla... na pewno jak masz zafoliownay produkt w paczce licza sobie clo momo iz jest gift napisane... na 10 paczek z NZ 6 mi oclili ten sam produkt, a 4 nie po moim telefonie do urzedu z ptaniem " a czemu tylko jedne clom a inne nie" odpowiedz urzedasa w Polsce " jak Pan chce to tamte tez mozem oclic.... " a i telefon z przesylka kosztowal 200 zl a cla 190 zl wiec nie tak do konca to jest 30 % - licza od ceny rynkowej jak jest produkt zapakowny... oryginalnie

wicked
Gość
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 3:36 pm   paczka z usa clo!

ja tez ost musialam zaplaci clo za buty, dodatkowo 80zl !!! to sa jaja po prostu, w tym kraju patrza tylko skad tu wiecej kasy od polaczkow (szarczkow) wziac!!!a taki kammel ze swoja laska miliony z banku "legalnie" przelewaja!!!

Cyrik 

Zaproszone osoby: 2
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 4:00 pm   

z tego co wiem to za przelew pieniężny nie ma cła vatu ani podobnych rzeczy - zależne od banku.
Także taka zawiść jest troche bezcelowa :)

mój status

UniKaktus! 

Wysłany: Sro Maj 06, 2009 7:11 pm   

zawsze można się dogadać ze sprzedawcą. Ja się dogadałem i gitarka przyszła jako używana:) żadnego cła i dupereli. Gorsza sprawa, że gitara przyszła złamana :| i musiałem wywalić 1000 na nowy gryf... ale to nie do tego tematu :-)

fu 

Wysłany: Wto Maj 26, 2009 9:22 pm   

wicked, jedną parę butów kupowałeś? jaka cena z przesyłką?

KoRn 

Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 9:11 pm   

Ja powiem tak. Zamówiłem sobie paczkę z Home of Poi (Nowa Zelandia) za ok. 500PLN i nic a nic mi nie nałożyli cła, teraz niedługo będę zamawiał z HOP za ok. 1000PLN oraz z flowtoys 2000PLN i napisze rezultat ;]

KoRn 

Wysłany: Wto Wrz 29, 2009 6:51 pm   

No ja jestem ciekaw jak z moją będzie z HoP ;] nagle skoczyło do 1600PLN więc może być lipa jak mi dowalą cło,
beatka napisał/a:
Ja zamowilam buty z USA ich wartosc to okolo 90$ i doliczyli mi cla 93zl chcialam je sprzedac na allegro i zarobic to teraz jestem w plecy dobrze ze tylko 25zl ale ida inne paczki i zdenerwuję się strasznie jak bedzie z nimi to samo!

jak była zaadresowana paczka, czy była w prezencie GIFT?

MekoT 

Wysłany: Pią Paź 02, 2009 8:09 pm   

jak jest z cłem przy sprowadzaniu z anglii? (konkretniej to unicycle.co.uk)

Divus 

Wysłany: Pią Paź 02, 2009 9:44 pm   

Wielka Brytania, jako że należy do UE, nie jest objęta cłem.

KoRn 

Wysłany: Pią Paź 02, 2009 9:58 pm   

Kolejna mała wkurzająca rzecz z Home of Poi, a dokładniej, gdy chcemy zamówić paczkę w piątek, sobotę i niedziele to musimy dopłacić jakieś 40% kosztu przesyłki ;]

MekoT 

Wysłany: Pią Paź 02, 2009 9:59 pm   

no właśnie o to mi chodziło, lecz nie byłem pewien. dzieki wielkie Divus!

Rafcio 

Wysłany: Pią Paź 02, 2009 11:42 pm   

Witam!
Czy orientuje się ktoś ile wynosi cło od sprzętu fotograficznego, koszt zakupu około 900-1000 $

KoRn 

Wysłany: Sob Paź 03, 2009 12:57 pm   

Rafcio, z cłem jest tak że mogą Ci nałożyć 20% wartości paczki lub w ogóle nic ;]
Co do takiej paczki tzn ok. 1000$ nie orientuje się ja to może być, ale jeżeli zdecydujesz już się zamówić taką paczke to napisz proszę rezultat, bo mam zamiar zostawić na flowtoys też około 1000$ ;D

Pozdrawiam

amciej
Gość
Wysłany: Wto Paź 06, 2009 12:49 pm   

raczej ok 30% (clo i vat)

KoRn 

Wysłany: Wto Paź 13, 2009 5:28 pm   

No to tak.
Paczka za 1700PLN przeszła bez problemu, zero cła, dostarczona w przeciągu 6 dni z Nowej Zelandii Kurierem DHL Express.

Astrallvi jr 
**

Wysłany: Nie Sty 16, 2011 5:17 pm   

Wewnątrz Unii kupujemy bez cła bezproblemowo, można nawet się ugadac by wysłano ze sklepu za pobraniem, wystarczy by sprzedawca wypełnił 1 druczek na poczcie. Własnie dwa dni temu tak zamówiłem z Hiszpanii. Odnośnie kupowania spoza granic Europy, do Polski bezproblemowo idą paczki z Usa, gdzie własnie moi koledzy kupują w sklepie z rekwizytami magicznymi i własciciel nie jest w stanie znizyc wartosci przesyłki, przychodza nieoclone ja aktualnie siedze w Niemczech przychodzi cło - 19%.
Tyle aktualnosci;)
Pozdrawiam

mój status

Odpowiedz do tematu