|
ognie za granicą |
| Autor |
Wiadomość |
Sic
...
|
Wysłany: Pią Cze 23, 2006 4:46 pm ognie za granicą
|
|
|
| hmmm tak się zastanawiałem jak to jest z występami ulicznymi w innych krajach. Może ktoś np wie jak z tym jest w anglii? czy trzeba mieć jakieś pozwolenia, jak policja reaguje? |
_________________ So people people move your dancing bodies |
|
|
|
 |
Czarny Baran

|
Wysłany: Sob Cze 24, 2006 2:09 am
|
|
|
Z tego co wiem to ludzie w anglii robią ale na zezwoleniach które jest ciężko dostać i są chyba płatne. Pozatym to tam chyba brak tego na ulicach w znaczeniu baskerskim. Natomiast w samym londynie jest bardzo dużo poiowców i tzw ludzi w klimacie(reprezentujacy niezły poziom)
Osobiście nie polecam Francji całościowo,
Jeśli w ogóle gdzies zarabiać na ulicy to w Niemczech. |
|
|
|
 |
Radical Fish

|
Wysłany: Sob Cze 24, 2006 8:20 am
|
|
|
| Czarny Baran napisał/a: | | Pozatym to tam chyba brak tego na ulicach w znaczeniu baskerskim. |
Bujda, granda zwykła!
Może kuglarzy nie jest tylu co rumunów u nas, ale można ich spotkać bez większych trudności.
Rok temu w Yorku na zwykłe żonglowanie na ulicy musiałem mieć pozwolenie. Nie wiem jak jest z ogniem, ale pewnie też coś na tej zasadzie. |
_________________ Ja mam otwarte oczy, Ty miej otwarty umysł! |
|
|
|
 |
Czarny Baran

|
Wysłany: Sob Cze 24, 2006 9:10 am
|
|
|
| Z ogniem bywa inaczej niż z podrzucaniem kuleczek. A z tego co wiem to SIC się zajmuje ogniem... |
|
|
|
 |
Radical Fish

|
Wysłany: Sob Cze 24, 2006 10:04 am
|
|
|
Wiem wiem..
Ale widziałem w Yorku buskera, który podrzucał i łapał pochodnie na placu. Czyli da się |
|
|
|
 |
Biale_konie
******** frasobliwy wymiatacz

|
Wysłany: Sob Cze 24, 2006 10:33 am
|
|
|
W Monachium jest tak ze jak nie masz pozowolenia to placisz 300 euro grzywny
badz idziesz do ciupy na 3 dni tracac ekwipunek. |
_________________ VivaAjatollachAllachAhbar gg5354535 880-537_040
NIE POMAGA |
|
|
|
 |
Czarny Baran

|
Wysłany: Nie Cze 25, 2006 1:14 am
|
|
|
Tak na prawde to nie kraj jest wyznacznikiem tylko konkretne miasto, miasteczko.
Żeby wiedzieć gdzie jeździć trzeba mieć opczajone miejscówki. Takie gdzie nie dają kary 300 erło. |
|
|
|
 |
Radical Fish

|
Wysłany: Wto Cze 27, 2006 2:18 pm
|
|
|
Irlandia, Galway:
Kuglowanie na ulicach dozwolone bez zadnych ograniczen.
Ogniowanie tez.
Nie to, co u nas. |
|
|
|
 |
Czarny Baran

|
Wysłany: Wto Cze 27, 2006 10:48 pm
|
|
|
Pic w tym że dobre miasto na zarobek to wyposzczone miasto. Tam gdzie sięgnęły już bezdenne czapki baskerów tam nie ma finansowych códów.
Jeśli gdzies można to robić do woli i w dodatku wszyscy o tym wiedzą to co tam można zarobić? Trzeba mieć swoje tajemnice i tyle... |
|
|
|
 |
Biale_konie

|
Wysłany: Wto Cze 27, 2006 11:17 pm
|
|
|
dzilajac na swoja szkode spalamy miejscowki jedna po drogiej ehhh..
w naszym systemie nie chodzi o kuglowanie na "ulicy"
w naszym systemie chodzi o odpowiednie miejce do kuglowana |
NIE POMAGA |
|
|
|
 |
Magdalena

|
Wysłany: Sob Lip 01, 2006 10:24 am
|
|
|
Z wlasnego doswiadczenia ,moge powiedziec ,ze zainteresowanie na fireshow na imprezy jest ,przynajmniej w Niermczech na tyle duze ,ze ze znalezieniem sobie czegos nie ma problemu.Wystarczy isc na pare imprez ,powiedziec co się robi i zaoferowac swoj udzial i ludzie od razu sa chetni do zaangazowania ,bo to fajne i niecodzienne.
Ostatnio nawet wlascicielka jakiejs knajpki na zamku organizujaca jakies zabawy rycerskie same zaoferowala mi ,ze chetnie by mnie zatrudnila i mam zostawic jej koniecznie swoja wizytowke.
A jesli chodzi o fireshow na ulicy to szczerze mowiac w wiekszych miastach moze byc problem ....ale na takiej wiosce ,jak moja to mozna ...tylko ,ze raczej samemu dla siebie |
_________________ Przed rozmową ze mną skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą /gg:3304168 |
|
|
|
 |
#Ven()m#
**

|
Wysłany: Sob Lip 01, 2006 12:28 pm
|
|
|
| a jakie opinie sa na temat wloch bo tam się wlasnie w tym roku wybieram byl ktos moze lub slyszal jak tam się sprawy maja??? |
|
|
|
 |
Magdalena

|
Wysłany: Wto Lip 04, 2006 10:55 am
|
|
|
| Hmmm...Wlochy w wiekszych miastach to nie radze ....Za duzo policji maja ...przynajmniej w Mediolanie ....A kiedy się wybierasz bo moglabym się zapytac znajomego z Wloch co i jak...tylko ,ze jakos tak za tydzien najpredzej ,bo on ma teraz egzaminy i się w ogóle nie pokazuje na internecie ...moze bedzie się choc troche orientowal .... |
_________________ Przed rozmową ze mną skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą /gg:3304168 |
|
|
|
 |
Radical Fish

|
Wysłany: Wto Lip 04, 2006 1:52 pm
|
|
|
| Bylem we Wloszech 2 lata temu i widzialem duuuuuzo ogniopokazow na rynku. I chyba nikomu to nie przeszkadzalo.. |
|
|
|
 |
Biale_konie

|
Wysłany: Wto Lip 04, 2006 10:03 pm
|
|
|
post powyzej w kosmos
We wloszech ludzie maja inna mentalonosc
tam ludzie maja na tyle roztrzepana uwage iz chcac
byc zauwazonym i zarobic na tym nalezy walnac jakiegos w glowe |
NIE POMAGA |
|
|
|
 |
BotWinka
..

|
Wysłany: Pią Lip 07, 2006 5:29 pm
|
|
|
ja osobiscie odradzam...
w zeszlym roku zjechalam cale wlochy i w wielu miejscach trzeba bylo uciekac przed karabinierami....
polecam grecje
w tym roku tez tam jade |
_________________ W poszukiwaniu wrażeń zadawalamy się tym co jest nam dane.... |
|
|
|
 |
wino
|
Wysłany: Pon Lip 10, 2006 9:16 pm
|
|
|
a nie wiecie jak jest w Norwegii?
|
_________________ Czasem jest tak, że jest ciężko. |
|
|
|
 |
pioadam
.

|
Wysłany: Pon Sie 21, 2006 6:11 pm Włochy...
|
|
|
| Ja byłem w te wakacje we Włoszech (Vieste), fireshow robiłem tylko w nocy na plazy, carabinierii ani śladu a widownia całkiem spora ;P chociaż na miasto z płonącymi poi'kai bym nie ryzykował wychodzić bo z tego co słyszałem to tam przepisy dosyć ostre... |
|
|
|
 |
NJ
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Sro Lut 28, 2007 7:46 pm
|
|
|
A jak dokladnie to wyglada w grecji?????? Bo na dniach tam się wybieram i chce wiedziec
| BotWinka napisał/a: | polecam grecje
w tym roku tez tam jade |
Mozesz cos dokladniej napisac? |
|
|
|
 |
mcsim
..
|
Wysłany: Czw Mar 01, 2007 9:21 am
|
|
|
| Dolaczam się do pytania Wina ... Jak tam w Norwegi bo mozliwe ze tam bede jechac na wakacje i nie wiem czego się mozna spodziewac |
|
|
|
 |
|
|