Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Jak z pokazami na Teneryfie lub Gran Canarii??
Autor Wiadomość
Astrallvi jr 
**

Wysłany: Nie Gru 20, 2009 8:29 pm   Jak z pokazami na Teneryfie lub Gran Canarii??

Mam pytanie czy jest podobnie jak na polwyspie iberyjskim??

mój status

Majki 

Wysłany: Wto Gru 07, 2010 4:54 pm   

Wylądowałem teraz na Gran Canarii, więc odnawiam temat. :P

Ogień na Teneryfie i na Gran Canarii jest zabroniony. Policji jeździ dość dużo, a ludzie nie są skorzy do płacenia. Jedyne co można zrobić to zatrudnić się w klubach, ale ze względu na kijowy poziom tutejszych Ogniarzy jest ciężko z zatrudnieniem. Po prostu kluby się już nacięły i nie pałają entuzjazmem do takowych przedsięwzięć.

Las Palmas de Gran Canaria jest typową, chaotyczną i (!) strasznie brudną metropolią. Placów jest dużo, jednakże nie chodzi tam wiele ludzi. wszyscy są zabiegani i nie warto się męczyć.

Z drugiej strony, Maspalomas jest stricte turystyczne, lecz ludzi nie chodzi dużo. Oczywiście poza sezonem. :) Nie ma zbyt wielu miejsc do zrobienia show, wszyscy przesiadują głównie w hotelach. Hotele z kolei korzystają z agencji eventowych, więc jeśli ktoś chce uderzać w show i zarabiać w ten sposób, musi mieć niesamowitą ofertę, film promocyjny i ogromną ilość charyzmy.

Ogółem, życie na Wyspach Kanaryjskich z pokazów jest możliwe, jednakże jest dużo trudniej niż w Niemczech, na ten przykład. :)

A, i jeszcze jedno - poziom żonglerów, jeśli takowych napotkasz, jest wręcz kosmiczny - mieszkam teraz z dwójką buskerów i to, co oni wyprawiają z piłkami, nie mieści się w głowie. :|

mój status

Astrallvi jr 
**

Wysłany: Wto Gru 14, 2010 5:28 pm   

Ja w tym roku bylem na Gran Canarii i Teneryfie, co do Teneryfy na poludniu nie da się wystepowac, ja z uwagi na to ze jestem iluzjonista pracowalem w klubach ale na streecie to tylko w Puerto de la Cruz ( wspaniale miejsce dla artstow ulicy), byl tam problem z jednym policjantem ale jakos go przekonalem, to male miasteczko wzdluz ppromenady sa restauracje tam pracuja zonglerzy wlasnie, w mniejszych miastach Teneryfy tez się da a najlepiej mialem w stolicy Santa Cruz :) Policja jest obojetna na wszystko:)
To z mojego Turnee filmik http://www.youtube.com/watch?v=ghM7fjYfhdo

Pozdrawiam

mój status

Be 

Wysłany: Wto Gru 14, 2010 6:49 pm   

Film kozak, od razu widac rękę iluzjonisty - fachowca.
Pasek z klamrą w karty stylizowany przez D&G, a i z fają na warze prezentujesz się całkiem ładnie.

Astrallvi jr 
**

Wysłany: Wto Gru 14, 2010 7:25 pm   

Dziekuje za mily komentarz Be ;-)
Pozdrawiam

mój status

Majki 

Wysłany: Sro Gru 15, 2010 3:21 am   

Mentalność ludzi na Kanarach jest niesamowita. "Kiedy będzie to załatwione?" "Manana..." (jutro). Taką odpowiedź uzyskuje się w 90% przypadków. Ogólnie tubylcy strasznie wyluzowani, ale ja na Gran Canarii miałem insze doświadczenia z policją niestety. Na szczęście nie osobiście, jednakże artyści są przeganiani, a w skrajnych przypadkach kończy się to nawet konfiskatą sprzętu. :(

mój status

Astrallvi jr 
**

Wysłany: Pon Mar 14, 2011 7:51 pm   

Dodaje nowy filmik z ostatnich pokazow na Bliskim Wschodzie. :-)

http://www.youtube.com/watch?v=3GCockhsg8E

mój status

Odpowiedz do tematu