Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
fireshow we Francji
Autor Wiadomość
dreadka 
**

Wysłany: Sro Lip 18, 2007 12:46 pm   fireshow we Francji

Cześć,

wybieram się ze znajomymi na południe Francji na przełomie lipca i sierpnia. Zastanawiamy się, czy brać ze sobą sprzęt ogniowy. Nigdzie nie możemy znaleźć informacji dotyczących pozwoleń lub przepisów, dotyczących używania otwartego ognia na ulicy lub 'hałasowania' na bębnie. Czy ktoś z Was był we Francji z ogniem i może nam powiedzieć jak wygląda uliczny fireshow w praktyce? Gdzie po zezwolenia, jeśli są potrzebne, jak reagują służby porządkowe, jak reagują ludzie? Wszystkie uwagi będą dla nas nieocenioną pomocą.

Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za odpowiedzi.

magiczna 

Zaproszone osoby: 3
Wysłany: Pią Lip 20, 2007 11:19 pm   

z tego co wiem do tej pory potrzebne były pozwolenia na występy w miejscach publicznych, ale te informacje mam z przed paru lat, a dokładniejsze informacje otrzymasz w ambasadzie francuskiej:
Adres :
Ul. Piękna 1
00-477 Warszawa
Telefon : +48 (22) 529 30 00
Faks : + 48 (22) 529 30 01

i życzę udanych wakacji ;-)

dreadka 
**

Wysłany: Sob Lip 21, 2007 1:57 pm   

dziękuję za info, już próbowaliśmy się tam dowiadywać, ale nikt nie odpowiedział. Natomiast konsulat polski we Francji podał nam taką samą informację jak Twoja. W Polsce też teoretycznie potrzeba pozwolenia, na które w dodatku trzeba czekać ok 2 tyg jeśli nie dłużej (przynajmniej w Toruniu tak to wygląda). W praktyce można robić fireshow bez pozwoleń, bo straż miejska, policja i ludzie dają na to ciche przyzwolenie.
Ciekawe jak jest we Francji

magiczna 

Zaproszone osoby: 3
Wysłany: Pon Lip 23, 2007 10:44 pm   

z tym pozwoleniem, to nie zawsze tak łatwo, ale mam nadzieję że francuska policja nie zrobi wam problemów ;-)

Astrallvi jr 
**

Wysłany: Nie Sty 16, 2011 5:27 pm   

Ja robiłem Street pod Wieża Eiffla, Champs de lise, na placach. Nikt się nie czepiał, elementy z ogniem miałem w programie iluzjonistycznym dlatego tez pisze. Trzeba jednak uwazac na grupy murzynów i arabów. Zalezy tez ktora dzielnice wybierzemy.

mój status

cinuxyyx 

Wysłany: Pon Mar 14, 2011 6:19 pm   

Witam, chciałbym odnowić temat.
Wie może ktoś czy można normalnie wyjść sobie wieczorem na miasto z ogniem pokręcić ?
( chodzi mi o miasta Francji bo w Polsce nie miałem jeszcze problemy ) Był ktoś może w tym kraju i kręcił sobie fireshow ??
Bardzo proszę o pomoc :p

Odpowiedz do tematu