|
zabawy kuglarskie |
| Autor |
Wiadomość |
oskar9595
...
|
Wysłany: Wto Kwi 12, 2011 8:15 pm zabawy kuglarskie
|
|
|
Witam, nie znalazłem nigdzie na tym forum odpowiedzi,wiec pytam tu. Mianowicie, w czwartek jadę do pelplina, gdzie będzie około 40 dzieci. Mamy uczyć chodzić ich na szczudłach. wszystko byloby ok, gdyby nie to, iż jest ich troche za dużo i w celu zajęcia ich chciałbym zrobić jakieś gry/ zabawy kuglarskie, lub inne(dzieci 9-14 lat). Do dyspozycji posiadam szczudła, oraz 6 rusałek (planowałem uczyć ich żonglerki, ale zapewne przyda im się coś więcej) macie jakeiś pomysły? bo ja niestety kiepsko z myśleniem
Za odpowiedzi z góry dziękuję. |
|
|
|
 |
Shoghunn

|
Wysłany: Wto Kwi 12, 2011 9:10 pm
|
|
|
| ile masz osób i ile szczudeł... jesteś sam i masz jedne szczudła? |
_________________ I'm the Lizard King, I can do anything!
SHO(w)GUN Art |
|
|
|
 |
oskar9595
...
|
Wysłany: Wto Kwi 12, 2011 9:20 pm
|
|
|
| jesteśmy w czterech, do dyspozycji mamy dwie pary szczudeł60cm, dwie pary 80 cm i potem już tylko same wyższe (do 140cm). będzie około 40osób. |
|
|
|
 |
Łuniek

Zaproszone osoby: 9
|
Wysłany: Wto Kwi 12, 2011 9:41 pm
|
|
|
| Najpierw zadam pytanie: jakimi zabawkami kuglarskimi potraficie się posługiwać i jakie zabawki kuglarskie posiadacie? Bo napisałeś, że macie szczudła i 6 rusałek. Na razie mogę Wam polecić grę w berka albo chowanego. |
_________________ Teatr Ognia Mantra
gg: 7103894 |
|
|
|
 |
oskar9595
...
|
Wysłany: Wto Kwi 12, 2011 9:45 pm
|
|
|
| no właśnie tylko szczudła i rusałki. W niedalekiej przyszłosci dopiero ma być monocykl. |
|
|
|
 |
AmarthJuggler

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Sro Kwi 13, 2011 3:40 pm
|
|
|
Mówisz "zabawy kuglarskie", chcesz zabawić tą część, która akurat nie będzie chodzić na szczudłach, ale wspominasz, że nie macie w ogóle sprzętu. Zabawy kuglarskie, jak to nazywasz, rzecz jasna takiego sprzętu wymagają, więc jedyne co możesz zrobić, to rozdzielić młodzież na grupy, każdej dać rusałkę i niech grają w dwa ognie... ;x
Bo jak chcesz zająć dajmy na to 36 osób (4 pary szczudeł do nauki w sam raz macie) za pomocą 6 rusałek? Jedna rusałka przypada na 6 osób, w sam raz 3osobowe ekipy...
Na drugi raz nie deklarujcie się i nie zabierajcie za coś, na co nie jesteście odpowiednio przygotowani, albo nie zgadzajcie się na tak duże grupy! |
|
|
|
 |
oskar9595
...
|
Wysłany: Sro Kwi 13, 2011 3:54 pm
|
|
|
| osób miało byc mniej, niestety, ale wyszło jak wyszło. A jakeiś zabawy inne niż kuglarskie to jakie np.? totalnie nie mogę nic wymyśleć. myślę, że nawet pare najprostszych gier/zabaw, żeby je zająć. |
|
|
|
 |
haosone

|
Wysłany: Sro Kwi 13, 2011 7:48 pm
|
|
|
| Niech stworza piramide o podstawie 8 osob akurat 36 do tego potrzeba... Jak juz ktos pisal masz berka chowanego dwa ognie mozecie im dac kredki i kartki i niech narysuja w co by się chcialy pobawic nastepnym razem... 6 rusalek to akurat na uproszczona wersje combat 360 o ktorej pisal PLjuggler w temacie gry kuglarskie albo jakos tak... powodzenia bo nawet gdybyscie mieli sprzet to ogarnac takie stado to nie lada wyzwanie... |
_________________ I am chaos... haosone... everything arised from me... but I myself am nothing... am I? |
|
|
|
 |
Tequila

Pomogła: 5 razy Skąd: Kraków ||S*uRRwysyny
|
Wysłany: Sro Kwi 13, 2011 9:58 pm
|
|
|
6 rusałek, 40 dzieci?
Może niech się o nie biją... |
_________________ Nie jestem taka zła, jak ludzie myślą. Jestem czuła, wrażliwa. Mam serce pięciolatki.
Trzymam je w lodówce. |
|
|
|
 |
jar_pen
|
Wysłany: Czw Kwi 14, 2011 3:54 am
|
|
|
Kupcie puste piłki do basenu z allegro np. takie
http://allegro.pl/kulki-p...1554295406.html albo poszukajcie po większych sklepach (swoje mam z Auchana) do tego trochę taśmy klejącej i na pewno z 2-3 kg soli drobnoziarnistej. Zróbcie prowizoryczne rusałki i problem z głowy. Koszt 40-70 zł a może się na przyszłość przydać. Bo mam nadzieję że za większą ilość podopiecznych wzięliście więcej grosza Dalej kombinujcie sami chociaż widzę jakoś wam to nie idzie |
_________________ "Dziękuję nie kręcę, żongluję" ^^ |
|
|
|
 |
oskar9595
...
|
Wysłany: Czw Kwi 14, 2011 11:23 am
|
|
|
iść idzie, bo na ostatnim spotkaniu było właśnie 41osób i to ogarneliśmy, lecz chcieliśmy jakośto urozmaicić, gdyż zapewne niedługo zaczną się nudzić tylko patrzeniem na szczudła i czekaniemna swoją kolej ; D
Jak narazie dziękuję za wszystkie odpowiedzi i jeslimacie jeszcze jakieś pomysły to piszcie. A może jakieś inne rzeczy opróćz rusałek i szczudeł zakupić? jakie rekwizyty, żeby jak najmniejszym kosztem jak najwięcej zabawy było? |
|
|
|
 |
orsyno

Zaproszone osoby: 12
|
Wysłany: Czw Kwi 14, 2011 12:19 pm
|
|
|
Piłki sami możecie zrobić!
1. z tenisowych, do których możecie wstrzyknąć wodę ze strzykawki i ewentualnie nałożyć dwa balony (po wcześniejszym obcięciu "główki")
2. z rajstop (torebek foliowych), ryżu i również balonów
Poi też możecie zrobić, choćby ze skarpet...
Fajne są zabawy z długą liną, skakanie, przechodzenie pod nią, zabawa "morze-brzeg", itp.
Ale powinniście mieć więcej sprzętu: talerzyki, chusty, obręcze...
To najtańsze rekwizyty chyba |
_________________ www.eduart.info |
|
|
|
 |
Ines
.
|
Wysłany: Wto Wrz 06, 2011 10:24 pm
|
|
|
| Mam pytanko, czy wiecie może o jakiejś grupie osób (szkółka, dodatkowe zajęcia) która mogłaby mnie chcieć? Dysponuję poikami od całkiem niedawna i chciałabym się gdzieś zapisać. W Warszawie oczywiście, najlepiej gdzieś w centrum. |
|
|
|
 |
maga_27

|
Wysłany: Sro Wrz 07, 2011 10:58 am
|
|
|
| Nie ten temat, szukaj w regionalnych. TUTAJ masz info o spotkaniach na Polach Mokotowskich. Nie musisz się nigdzie zapisywać. Wpadasz i kuglarzysz. Ktoś na pewno czegoś Cię nauczy :} |
|
|
|
 |
|
|