Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
"Upierdliwcy" i jak sobie z nimi radzić
Autor Wiadomość
Milka 
*

Wysłany: Wto Wrz 18, 2007 4:58 pm   

ciapek napisał/a:
U nas raz na pokazie pijemu kolesiowi spodobał się bardzo taniec z wachlatrzami (albo koleżanka) i chciał potańczyć razem z tańczącą :P Ale na szczęście zajęła się nim ochrona. Jednak gdy na pokazie nie ma ochrony dobrze jak by był zawsze ktoś kto by miał oko właśnie na taką publike i w miare szybki i bezbolesny ( :evil: ) sposób pozbywał się natręta z miejsca występu :-)

Dla mnie to jest jedna z najgorszych rzeczy. Sama kręcę na wachlarzach i denerwujące jest jeżeli jakiś pochmielony gość zaczyna psuć pokaz. Na szczęście chłopaki czuwają nade mną :-)
Dla bardziej upierdliwych jest sposób kumpel idzie do przodu i zieje w odległości kilkudziesięciu centymetrów od twarzy delikwenta. Oczywiście wszystko w garanicach zdrowego rozsądku - bo przecież ktoś musi myśleć za tych ludzi skoro oni nie posiadają instynktu samozachowawczego :clever:

magiczna 

Zaproszone osoby: 3
Wysłany: Wto Wrz 18, 2007 8:48 pm   

ale, najgorsze jest to że takich ludzi jest coraz więcej zwłaszcza na jakiś masowych imprezach, a w tym wypadku powinna się zjawić ochrona, a jak jej nie ma to w tym wypadku liczy się tylko nasza kreatywność ;-)

milo 

Wysłany: Wto Wrz 18, 2007 10:43 pm   

Jak już pisałem w innym wątku. Dobrym sposobem jest to ująć w umowie. Tak by odpowiedzialność za osoby które wtargnęły na teren pokazu brał organizator(w razie czego przerywamy pokaz i kasujemy kasiorke oczywiście). Jak się go jeszcze postraszy co może się stać takiemu delikwentowi to zaraz się ktoś znajduje do pilnowania publiki.

mój status

ciapek 

Wysłany: Wto Wrz 18, 2007 11:15 pm   

milo napisał/a:
Jak się go jeszcze postraszy co może się stać takiemu delikwentowi to zaraz się ktoś znajduje do pilnowania publiki.

Można też w ten sposób bardzo skutecznie odstraszyć potencjalnego klienta.

jek 

Wysłany: Wto Wrz 18, 2007 11:53 pm   

milo napisał/a:
Dobrym sposobem jest to ująć w umowie

Sugeruje żeby pisać o pokazach takich organizowanych prywatnie - powiedzmy w rynku sobie poszliśmy pokręcić :yes: . No bo jak jest ochrona to wiadomo że na nich spada ten obowiązek - problem powstaje gdy jest inaczej :|

miu miu 
**

Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 9:29 am   

ostatnio zdarzyło nam się robić pokaz na swiecie pewnej ulicy. mielismy w dzien sobie zonglowac i dawac czasem pilki dziecieom itd. a wieczorem zrobić fajer. no i wszystko spoko. pełna pozytuwnej energii zjawiłam się z kolegami juz w południe rozdtawiłam walizke ze sprzetem no i zaczelismy zonglować. juz po 15 minutach dostałam szału kiedy 4 babcia z rzedu łapie mnie w czasie zonglowania za ramie i się pyta ' gdzie to pirogi rozdajo?' .... kur... nie no spoko dalej sobie zonglujemy.... potem to juz nam zaczeli na naszej ławce z tymi talezami pełnymi ciacha i pierogów siadac. w
wzdłóż całej ulicy byly rozstawione wielkie kosze z kwiatami. no to wzielam przytachalam dwa i się od tych ludzi odgrodzilam i jakąś line z kolorowymi szmatkami wiszącymi przyozdobilam. no to wygladało ładnie i bylo spokojnie. :-)
marylka zadowolona.

ale czasem jest ciezko kiedy caly pokaz z ogniem i bebnami psuje jakids łepek co się drze ' mmmm te kocie ruchy', albo ' zatańcz dla mnie laska'.
niejest to fajne ale na szczescie zdarza się rzadko. :|

superzebra 
**

Wysłany: Nie Paź 04, 2009 1:16 pm   

Ja miałam raz problem z ochroną, która zapomniała po co znajduje się na pokazie. Podczas fire show, stanęli mi w bardzo wąskim przejściu (gdzie nie powinno być nikogo!) prowadzącym za parawan. Po solo odwracam się i widzę przejście zablokowane przez tłumik panów w czarnych uniformach przyglądających mi się z zaciekawieniem. Liny płoną mi w rękach, a ja muszę przepraszać ochroniarzy, aby mnie przepuścili! Kiedy przez przypadek zachaczyłam o jednego liną, to zaczął się do mnie wydzierać, że "co ja robię?!". :-o

Ann.KoteK 
**

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Czw Paź 08, 2009 9:36 pm   

no to ja miałam podobnie...
na pokazie kręcimy z dziewczynami poi no i jak to ja trochę z tyłu się kręciłam i ochroniarz wszedł mi w drogę zatrzymał mnie i powiedział że mam uważać z ogniem.. yyy... żal.. (no i przez pana ochroniarza miałam troszkę spalone spodnie :|

Denis 
..

Wysłany: Nie Mar 06, 2011 9:29 pm   

na hecklera sprawa jest bardzo prosta- musisz sprawic, zeby publicznosc go znienawidzila :) trzeba się przygotowac na jak najwiecej mozliwosci, co ktos taki moze zrobic i w razie potrzeby takiego delikwenta 'zgasic' :)

cinuxyyx 

Wysłany: Wto Mar 08, 2011 11:14 pm   

masz jakieś sprawdzone sposoby ;> ??

Denis 
..

Wysłany: Sro Mar 09, 2011 11:18 am   

zapoznaj się z postacia Gazzo :)

Lares 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pon Lip 18, 2011 10:13 pm   

Jeśli chodzi o nieproszonych gości na scenie to znam świetny sposób ;)
W wymaganiach mamy napisane, że scena ma być odgrodzona od widowni, w dodatku wokół sceny mają stać ochroniarze, którzy mają zapobiegać wchodzeniu nieproszonych osób na scenę, a za krzywdy i wypadki spowodowane niedostosowaniem się organizatorów do powyższych warunków nie odpowiadamy. Jak ktoś wchodzi na scenę nieproszony "przypadkowo" uderzam go tym czym mam w ręce. Koleś poparzony ma oczywiście pretensje, a wtedy ja wyciągam umowę podpisaną z organizatorem, na której jest to o czym wspomniałam wcześniej. :D My szkodą się nie musimy przejmować a organizator następnym razem dopilnowuje by ochroniarze spełniali swoje zadanie ;)

Aleksander 

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: Wto Lip 19, 2011 5:21 pm   

Nam się często zdarza, że podczas pokazu podchodzi do nas koleś i chce sobie zapalić fajkę z poi czy innej pochodni. A ostatnio jakiś wstawiony dziadek podchodzi na legalu, bierze płonącą maczugę i się szykuje, gdy już mu ją odebraliśmy mówi, że chciał sobie tylko podrzucić

flamebusters 
.

Wysłany: Sro Lip 20, 2011 2:16 pm   

Przez jednego takiego pijanego bezmózgowca poleżałem sobie 3 tygodnie w szpitalu i dalej na chorobowym siedzę... może gdyby takiemu jednemu i drugiemu dla przykładu kłaki na łbie spalić toby zrozumieli .. Wrrrrrrr :!: :!:

Cyrik 

Zaproszone osoby: 2
Wysłany: Czw Lip 21, 2011 11:39 pm   

ludzie, co wy gadacie ?
jakie celowe poparzenia spowodowane na publiczności?
ja rozumiem, bezpieczeństwo występujących i tym podobne, jednak nie kosztem publiki. Z każdym takim osobnikiem można sobie poradzić nawet jeśli ochrona za nic ma sobie jego obecność na scenie.
zdajecie sobie sprawę z tego, że jak poparzycie takiego delikwenta to następnym razem taki pan zastanowi się kilka razy czy nająć grupę fireshow, bo ostatnio były problemy. Nie niszczcie rynku.

mój status

Majki 

Wysłany: Sob Sie 27, 2011 12:32 am   

Dzisiaj testowałem nową zabawkę - bat. Tak jak normalnie w ciągu wieczoru jest przynajmniej dwóch namolnych gości, tak dziś na scenę nie wszedł nikt. Polecam. :)

mój status

Odpowiedz do tematu