jeanette.zaneta
|
Wysłany: Pon Gru 26, 2011 7:44 pm Teatr Ruchu "Inspiracje" zaprasza chętnych do wspó
|
|
|
Hej! Jestem Żaneta! Od około roku zajmuje się sztuką mimu. Gram w Teatrze Ruchu "Inspiracje" działającym przy GOK-u (Grójecki Ośrodek Kultury). Przez długi czas zastanawiałam się czy napisać na tym forum o naszej działalności, czy pantomima jest bezpośrednio związana z kuglarstwem i czy będzie jakiś odzew. Stwierdziłam, że napiszę, a co najwyżej dostane bana. TR "Inspiracje" jest teatrem amatorskim. Wszyscy jego członkowie są miłośnikami pantomimy. Dla jasności to co robimy nie jest amatorszczyzną, ale prawdziwą sztuką wytwarzaną przez prawdziwych amateurs. Korzystamy głównie z dorobku Henryka Tomaszewskiego, a konkretniej mówiąc robi to nasza mistrzyni Elżbieta Pastecka (http://pl.wikipedia.org/wiki/El%C5%BCbieta_Pastecka), która jest zafascynowana jego działalnością artystyczną. Obecnie pracujemy nad spektaklem lub jak kto woli inna nazwa widowiskiem pantomimicznym pt."Bagno". Krótko mówiąc jest to opowieść o społeczeństwie, które jest bagnem i o zmaganiach jednostek próbujących uwolnić się z tego bagna. Poszukujemy dwóch, trzech osób chętnych do gry w tym spektaklu. Premiera ma odbyć się 25 marca. Próby spektaklu odbywają się w każdą sobotę od 11 do 16. Na początku mamy 2h klasyki na sali lustrzanej plus elementy pantomimy z Tomaszem Witkowskim (wieloletni aktor Wrocławskiego Teatru Pantomimy), a potem już konkretne zajęcia czyli przygotowywanie spektaklu. Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę pisać odpowiem na wszystkie pytania. Zdaje sobie sprawę z tego, że nie umieściłam tu wszystkich niezbędnych info, dlatego też pytania są jak najbardziej wskazane.
Pozdrawiam
Żaneta Adamczyk- mim amator |
_________________ "Helleńskie łydki obleczone w pończochy z delikatnego jedwabiu." |
|