Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Szkoła cyrkowa
Autor Wiadomość
Joker @ 
.

Wysłany: Pią Sie 26, 2011 8:22 pm   Szkoła cyrkowa

Za rok będę starał się o przyjęcie do szkoły cyrkowej mam pytanie o egzamin wstępny co karzą ci zrobić ?? ,bo nie jestem jakimś bardzo wysportowanym człowiekiem ogólnie chce się kształcić w specjalności klaun/mim ale będę musiał nauczyć się akrobatyki i innych specjalności (rok to w sumie dużo czasu więc chciałbym się przygotować dobrze ),więc moje pytanie co musisz umieć na egzaminach wstępnych ? ;)

Julek 

Wysłany: Sro Sie 31, 2011 9:15 am   

Na egzaminach podstawy ogólnorozwojowe.
Natomiast w samej szkole musisz ogarnąć akrobatykę, gimnastykę, taniec, pantomimę, żonglerkę i pewnie coś tam jeszcze.
Wszystko jak jakimś tam mniej czy bardziej sensownym poziomie. Wiadomo że im więcej zdziałasz tym lepiej dla Ciebie :)
Dopiero potem na specjalizacji robisz co chcesz czyli swój kierunek rozwoju.

Igu 

Wysłany: Sro Sie 31, 2011 11:06 am   

Ja od września zaczynam właśnie szkołę cyrkową. Na egzaminie miałam przewroty, mostek, chodzenie po linie, podciągania na trapezie, rola-bola (moje ulubione ;-) ), żonglerka... I były jakby dwa etapy- pierwszy to te ćwiczenia, a drugi to rozmowa, ale ta rozmowa tylko wtedy gdy pierwszy etap pójdzie nie za dobrze. Ja przeszłam pierwszy etap więc nie wiem jak ta rozmowa wygląda. Ogólnie nie ma się czego bać, dyrektor i nauczyciele na egzaminie bardzo sympatyczni. Polecam. A jeszcze 3 września jest dodatkowy egzamin wstępny, więc Joker, jak chcesz to dawaj teraz :-p

Joker @ 
.

Wysłany: Sro Sie 31, 2011 9:46 pm   

Teraz jakbym chciał to i tak nie mogę ponieważ nowa szkoła.Chce ten rok postawić na szkole więc za rok dopiero będę startował. A na ROLA-BOLA robiłeś jakieś fiku miku czy zwykłe stanie (równowaga) a np jazdy nie było na monocyklu >>???

Dzięki jeszcze raz za odpowiedzi Pozdro ;D ;)

[ Dodano: Sro się 31, 2011 9:50 pm ]
Jeszcze takie pytanko ile razy podciągałeś się na trapezie ??

Shoghunn 

Wysłany: Czw Wrz 01, 2011 3:58 am   

albo ile dałeś radę, albo aż dyrektor powiedział, że wystarczająco dużo ;P

Julek 

Wysłany: Czw Wrz 01, 2011 7:36 pm   

W sumie to i tak sporo info jest na stronie wiec warto tam raz na jakiś czas zajrzeć.
www.cyrkowa.edu.pl

Odpowiedz do tematu