|
Stary jak świat topic forumowy: Jakiej słuchacie muzyki? |
| Autor |
Wiadomość |
Gumik

|
Wysłany: Sro Wrz 22, 2004 10:32 pm Stary jak świat topic forumowy: Jakiej słuchacie muzyki?
|
|
|
Pytanie zawarte w temacie zgodnie z 'modą' na zadawanie tego pytania na różnych forach. Więc pomyślałem sobie: "Dlaczego by się nie spytać na dropsach?" No i właśnie widzicie skutki tego, że się urodziłem i, że pomyślałem...
A teraz auto-odpowiedź na pytanie:
Preferuję musykę mocną, tzn.: metal, hard rock, rock, punk i tym podobne. Ulubiony zespół: Rammstein. |
|
|
|
 |
bas

|
Wysłany: Sro Wrz 22, 2004 10:46 pm
|
|
|
nie mam jakiś konkretów gdyż wciąż szukam.
Teraz rozgladam się po okolicach etno i folku troche poważnej i rozbrykaneko jazzu.
Rok wcześniej napisałbym wszystko tylko nie to co wyżej |
|
|
|
 |
Szy

Pomogła: 11 razy Skąd: Łazy/Kraków/Sirrion
|
Wysłany: Czw Wrz 23, 2004 6:26 pm
|
|
|
| a ja preferuje gotyk, klimaty nightwish i moonlight, ale bardzo lubie też pank, folk, muzyke celtycką i tak wszystkiego po trochu. Nie przeepadam za hiphope i techno chociasz zdarzają się kawałki które mi się podobają. |
|
|
|
 |
CesaR

|
Wysłany: Czw Wrz 23, 2004 7:08 pm
|
|
|
no a ja ja lubie hard acid tekno,hardcore,frenchcore najlepiej to grane na zywo na polskich bibach pod golym niebem
no i jeszcze psychodelic trance rowniez mile widziany na imprezie
a w domciu roznie w okolicach psy chillout ambience i experimental elektroniczny a oprocz tego klimaty etniczne.
zdaza mi się tez czasem byc terroryzowanym przez mojego brata hiphopem,tu moge powiedziec ze lubie kalibra,3xklan,wiekszosc produkcji skladu z paktofoniki,ostrego i timona
do wyboru do koloru... |
|
|
|
 |
su
|
Wysłany: Czw Wrz 23, 2004 8:23 pm
|
|
|
| Ja kocham disco szczegolnie disco polo ... |
|
|
|
 |
Sir_Boban
|
Wysłany: Pią Wrz 24, 2004 2:46 pm Wydało się :)
|
|
|
Eh, Su, wyszło szydło z worka, hehehe
A ja? Przede wszystkim The Cranberries i potem megaprzepaść, długo długo nic... Potem Hey, E. Bartosiewicz, trochę Urszula, generalnie rockowy i softrockowy repertuar. Bardziej preferuję starsze formacje, bo nowe jakoś nie mają tego uroku... No i nie sposób tu nie wspomnieć np. o Nirvanie.
Ale nie tylko rock. Jak tak trochę się z niektórymi z Was poznałem i spotkałem pare razy, to i muzyka "braci" Boba Marleya mi podpasowała. Czasem jakieś wesołe techno (np. Alice DJ), w sprzyjającym klimacie i otoczeniu, czasem jakieś folkowe rytmy.
I nigdy przenigdy hip - hop, rap ani żadne temu podobne!! |
_________________ http://sir-boban.blog.pl | http://integracjatyija.pl | http://wioskitematyczne.org.pl | http://juggling.toto.pl |
|
|
|
 |
Longi
Gość
|
Wysłany: Nie Lis 14, 2004 6:19 pm
|
|
|
Ja podobnie jak CesaR -> Acid, Hardcore, HardTek, FrenchCore, do tego Darki najlepiej z hardcore'ami |
|
|
|
 |
Kuki
*
|
Wysłany: Pią Lis 26, 2004 12:28 pm mi to słoń na ucho nadepną :)
|
|
|
| ja ogólnie rock i prawie wszystkie odmiany metalu (black i death nie)zdarza się troche techno i muzyki filmowej (gladiator, lotr itp) |
_________________ Kuki |
|
|
|
 |
strach

|
Wysłany: Pią Lis 26, 2004 1:43 pm
|
|
|
| ja lubie michaela jacksona, mike'a oldfielda, avril lavigne, tracey chapman, iron maiden, bacha i ktos by się pewnie jeszcze znalazl.. |
|
|
|
 |
Sand

|
Wysłany: Pią Lis 26, 2004 10:12 pm
|
|
|
| od death/grind metalu zaczynając, przez black, industrial, rock, folk na elektronicznej kończąc :twisted: |
|
|
|
 |
Visenna
****** wolny strzelec

Pomogła: 1 raz Skąd: Zegrze/Warszawa
|
Wysłany: Pią Gru 10, 2004 5:31 pm
|
|
|
Metal (wszystkie jego lżejsze lub mocniejsze odmiany), muzyka irlandzka, szkocka, dawna, jak i coś w stylu Hevii, Solymy, Ery czy niektórej Enigmy.
Tego właśnie słucham. |
|
|
|
 |
Ex3v
******** Imperator

|
Wysłany: Pią Gru 10, 2004 7:05 pm
|
|
|
Hehe wisenna nie moge znalezc tej hevii mimo ze bym bardzo chcial moze wyslesz mi cd Ja tam slucham z jazzu - Marcus Miller, Wojtek Pilichowski, David Shorter, George Duke, z rocka - red hot chili peppers, negatyw(uklon w strone wisenny, ma blisko do tych panow ), ostatnio nawet maroon 5, w porywach metallica, Coldplay i oczywiscie muza do tanczenia
Aha no i tego co jeszcze sam sobie wyprodukuje z zespolikiem Suszę zęby |
|
|
|
 |
faralion
|
Wysłany: Sro Sty 19, 2005 8:09 pm
|
|
|
Zgadzam się z Szy proponuje gotyk nastrojowy klimatyczny .
Lubie ogólnie metal ale niewydaje mi się zeby pasowalo np POI
moglo byc cos z Irlandzkiej skocznej |
|
|
|
 |
Iskra

|
Wysłany: Sro Sty 19, 2005 8:50 pm
|
|
|
Ja ogólnie słucham gothyku. Uwielbiam. Do tego Rock, zwłaszcza stary. Muzyka nastrojowa typu Hevia, Enima, Mike Oldfield, Vangelis. Muzyka historyczna (znaczy jej przekłady). Muzyka Irlandzka. No i uwielbiam muzkę klasyczną. Zwłaszcza Mozarta, Bethowena, Vivaldiego ect . No i część soundtracków jest niezłych np z "Last of Mohicans" czy "Bravehearta". A macham głównie do tej nastrojowej i Rammsteina.
pozdrawaim
Iskra |
_________________ turn on, turn in, drop out
23 |
|
|
|
 |
Alive
..
|
Wysłany: Nie Sty 30, 2005 12:04 am
|
|
|
a ja tam trawie przede wszystkim niekomercyjny hiphop (usa, kanada, anglia, szwecja), rzadziej jazz i nu metal |
|
|
|
 |
acidpunk84
**

|
Wysłany: Sro Lut 02, 2005 11:58 am
|
|
|
a ja kilimaty tekno...
hardteki - the best obecnie
hard/acidy juz mi tak gdzies nie smakuja jak dawniej (moze juz nie te placki co dawniej... albo jeszcze cos innego... hym juz sam nie wiem)
w kazdym razie na czas obecny wkrcilem się mocno w hardteki i w ogóle hardcorki i mysle ze tak juz pozostanie na dlugo (3tEkNo PaRtiEs !)
chociaz i przy ambiencikach fachowo się trenuje i w ogóle wszelkiej masci chilloutach elektronicznych... |
|
|
|
 |
Filip0303

|
Wysłany: Sro Lut 02, 2005 11:35 pm
|
|
|
/\
/ \
/ ^ \
/ ^ \
/ ^ \
/ \
bARDZO PRZYJEMNA MUZYKA. Zdecydowana szybka zmienna energiczna (głośna) |
_________________ Prometeusz nie wiedział jak to się potoczy |
|
|
|
 |
diakon/kimek

|
Wysłany: Czw Lut 03, 2005 4:44 pm
|
|
|
kurka - rozpisalem się i mi wszystko zniknelo ehh :/
dla mnie te pytanie jest trudne gdyz slucham roznych gatonkow : przewaznie jest to : light trance, trance ,dreamdance, acid, acid-drum'n'basee-ambiet-rave, rave, drum'n'basse ale nie rave'owy, funk, groove, goa, punk, black ,trash, industrial ale nie za ostry, kawalki ( najlepiej stare ) z mayday/lovep parade, clubbing, house club, niektore kawalki house, gothic, hm.. "clubheads", kawalki z pustym bassem ( cos jak sean paule, ludacris, X-Bit - taka muza jak byla w "Za szybcy za wsciekli, NFS Undeground 1 i 2 ), muzyka filmowa, pop, szczegolnie cennie kawalki od naszych wschodnich sasiadow glownie rosja i japonia/chiny. Takze szkoci ale ciezko dorwac cos fajnego :/
Artystow nie bede pisal bo za duzo tego jest hyhy ;D ogolnie - trzeba sluchac wszystkiego i ukulturalniac się gdzie się popadnie ( obnazac też sasasasa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~)
Peace |
_________________ .:|gg. 5192467 || kom. X |:. |
|
|
|
 |
Johrel

Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: Sob Maj 07, 2005 11:29 am
|
|
|
METAL METAL METAL!!!!!! gram na gitarce.. to tez najwazniejsza dla mnie jest moc :twisted: uhhhh.. uwielbiam uderzenie niezlego przestera.. az mam ochote lapac poie i wrrrrrr odpalac :twisted: no ale oprocz hard coreu i metalu(wlasciwie kazdego) kocham folk, szczegolnie irlandzki i jego polaczenia z metalem.
Z moich kregow muzycznych proponowalbym, rowniez do tanca, kapelki takie jak: Summoning, TYR, Einherjer, Bathory, Machinehead lub Fear Factory..
aha ostatnio odkrylem taka hmm.. jakby mroczna troszke muzyke egipska autorstwa Karla Sandersa z NILE.. do jego utworkow da rade wysmarzyc fajny, wolny pokazik pelen magii :wink: |
|
|
|
 |
Ketling

|
Wysłany: Nie Maj 08, 2005 9:49 pm
|
|
|
Nie znacie się, ja lubie Hip-hop, techno i Disco Polo ! |
_________________ www.festiwalognia.pl |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
|
|