Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Samolot
Autor Wiadomość
Aleksander 

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: Wto Sie 02, 2011 2:30 am   Samolot

Coś kiedyś pamiętam, że było o Ruskach, którzy przebijali rusałki, żeby im w samolocie nie wybuchły <xD>, ale teraz trochę inaczej.

Jaki kuglarski sprzęt wezmę ze sobą w bagażu podręcznym do samolotu? Dzisiaj wylatuję i rychło wczas się wziąłem za zakładanie topiku.

Mieliście jakieś niemiłe sytuacje?
Co zrobić z bezcennym sprzętem, kiedy nie możecie go ze sobą zabrać? Można wsadzić w skrzynkę i odebrać go po przylocie, ale zdaje mi się, że nie na każdym lotnisku są, więc co w takim wypadku?

Milten 
Pass Factory

Zaproszone osoby: 6
Wysłany: Wto Sie 02, 2011 10:20 am   

Moim zdaniem przebijanie rusałek to ściema. Co najwyżej zalecane jest wypompowanie powietrza z mono który leci w bagażu głównym.

Generalnie w bagażu podręcznym najlepiej nie brać nic. Znajomemu zabrali maczugi bo uznali że nie może wejść z nimi na pokład chociaż to zależy przede wszystkim od osoby która kontroluje. Z piłkami nie powinno być problemu chyba że wymyślą sobie że chcą sprawdzić co jest w środku i w ten sposób mogą Ci zniszczyć piłki dlatego najlepiej wszystko wieść w bagażu głównym.

Co do bagażu głównego to chyba można wieść wszystko może z wyjątkiem paliwa i materiałów łatwopalnych do fireshow. Czasami szczudła i niektóre mono trzeba odprawić jako bagaż dużo-gabarytowy.

Co do skrzynek to nie mam pojęcia o czym mówisz.

ps. Ja właśnie kombinuje jak te wszystkie maczugi upchnąć do walizki bo mam samolot jutro rano...

Groch 

Wysłany: Wto Sie 02, 2011 9:09 pm   

Dodam, że obręcze w podręcznym przejdą, ale w 100% przypadków wzbudzają zainteresowanie i trzeba je wyjąć i pokazać i ew. wytłumaczyć co to.

trelkovsky 
**

Wysłany: Wto Sie 09, 2011 6:55 pm   

kumplowi (pzdr Tymas) na polskim lotnisku nie pozwolili wejść z maczugami (miał tylko bagaż podręczny). na szczęście miał czas by je zostawić w odpowiednim miejscu i odebrać po powrocie.

Aleksander 

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: Sro Sie 10, 2011 12:45 am   

Milten napisał/a:

Co do skrzynek to nie mam pojęcia o czym mówisz.

W marketach na wejściu często są skrzynki na zakupy kupione w innym markecie etc. Coś podobnego słyszałem, że jest na niektórych lotniskach na nadbagaż

Rusaki i beanbagi przeszły i nikt się nie rzucał. Innego sprzętu nie brałem

Odpowiedz do tematu