Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Moja magisterka o fireshow
Autor Wiadomość
pletwa 

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Sob Paź 08, 2005 11:15 pm   Moja magisterka o fireshow

Rozmawialam kilka dni temu z promotorem i okazalo się ,ze moge pisac prace o fireshow. Nie mam jeszcze sprecyzowanego tematu no i jestem na 4 roku, ale juz nad tym mysle.
Wiem na pewno ze praca bedzie dotyczyla fireshow.
Chodzi mi najbardziej o jakas literature ( artykuly z gazet, ksiazki-moga byc po angielsku itp.) Z gory dziekuje.

Atyde 
..

Wysłany: Pon Paź 10, 2005 4:32 pm   

Niezły pomysł na prace
:wink: Ja też zamierzam w tym roku łączyć przyjemne z pożytecznym i dlatego 1 z moich prac rocznych, na antropologię widowisk, będzie związana z teatrem ulicznym. Jak coś ciekawego znajdę to się podzielę :D

mój status

ata 

Wysłany: Pon Paź 10, 2005 10:55 pm   

haha no ladnie. ja jutro mam pierwsze seminaria i tez mysle zeby jakos to polaczyc bo temat jest dosc ciekawy. jak juz wszyscy bedziemy mieli to musimy porownac a chocby się podzielic tym co napisalismy!! trzymajcie kciuki zeby mi temat przeszedl. no na razie wlasciwie pomysl :roll:

pletwa 

Wysłany: Wto Paź 11, 2005 9:55 am   

Dzieki za zrobienie z tego watku osobny temat.

Wiem juz na pewno, ze jeden z rozdzialow bedzie dotyczyl historii fireshow w Polsce. W zwiazku z tym bede robila z wami ludzie wywiady, zbierala o was informacje, rozdawala ankiety do wypelnienia. Oczywiscie najbardziej bede ganiac za tymi, ktorzy zajmuja się tym juz dlugo :-D

Dobrze ze mam jeszcze duzo czasu.

Grace 
przyjaciel

Zaproszone osoby: 75
Pomogła: 33 razy
Wysłany: Wto Paź 11, 2005 7:49 pm   

wow, super temat.
ja jak dotrwam na moich studiach do magisterki do bede pewnie pisac o czymś zwiazanym z dietami żonglerow :) (jestem na żywieniu człowieka), ale to jeszcze dłuuugo i narazie mysle o przetrwaniue pierwszego roku :)

mój status

ata 

Wysłany: Wto Paź 11, 2005 10:56 pm   

mialam dzisiaj pierwsze seminarium! poszlo dobrze:) babka zalapala moj niemaly entuzjazm do poznania ognia i podsuwala rozne pomysly co by z tym zrobic. pomyslow jest kilka - ogolnie o ogniu 9szerogachny temat) o tancu, o ogniu wykorzystywanym w sztuce. jeszcze nie zdecydowalam ale wiem ze tak czy siak literature bede potrzebowac. a o fireshow napisze i tak w kazdym z tematow:)

pletwa 

Wysłany: Czw Paź 13, 2005 8:18 pm   

o to jestesmy we dwie :)

ata 

Wysłany: Sob Paź 15, 2005 1:58 pm   

:-D milo!!!

az chce mi się pisac ta mgrke;) plan jest by polaczyc mgr z dyplomem - dyplom kontynuacja mgr. wtedy bedzie ogniscie ze hoho!! jeszcze koncepcja się klaruje ale sadze ze skupie się na ogniu i tancu jako doswiadczaniu chwili. zobaczymy. tak czy siak jakies lekturki się przydadza. ma ktos cos na oku???

pozdrowionka dla wszystkich!!!

slonko 

Wysłany: Wto Paź 18, 2005 5:08 pm   

ostre wyzwanie!!!naprawde pogratulowac:) jak natkne się na jakies materialy dam znac:) pozdrawiam

jula8989 

Wysłany: Czw Gru 08, 2011 3:01 pm   

Hej wszystkim:)
Jestem na 4 roku psychologii i też piszę mgr o fire show a ściślej o czynnikach osobowościowych, które pozwalają się nam tym zajmować. Sama kręcę wachlarzami. Również poszukuje materiałów na temat historii kuglarstwa więc gdyby ktoś coś wiedział/miał byłabym wdzięczna za pomoc i udostępnienie tego:D Ze swojej strony gwarantuje to samo koleżankom, ktore też zmagają się z mgr:D
Pozdrowienia!

trelkovsky 
**

Wysłany: Pon Gru 12, 2011 3:14 am   

hihi
to i ja może powiem, że jestem na etapie zbierania materiału empirycznego do mojego licka. nie chcę póki co za wiele mówić, ale zdradzę, że piszę o współczesnej sylwetce kuglarza.

jula8989, pletwa Atyde - co studiujecie? ;)

również z chęcią skorzystałbym z jakiś źródeł pisanych, aczkolwiek mam świadomość, że nie ma tego zbyt wiele, a już tym bardziej w Polsce.

pzdr

orsyno 

Zaproszone osoby: 12
Wysłany: Pon Gru 12, 2011 12:43 pm   

Cytat:
pletwa Atyde - co studiujecie?

posty z 2005 mają to chyba skończyły już tą magisterkę?

mój status

Rotka 
...

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon Gru 12, 2011 1:16 pm   

jest nas więcej, też pisze magisterkę zahaczającą o kuglarstwo obecnie mam w bibliografii około 10 książek po polsku z tematyki kuglarstwa (większości nie miałam jeszcze w łapach)

Odpowiedz do tematu