Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Mój pierwszy raz
Autor Wiadomość
szymon klein 

Wysłany: Pon Wrz 24, 2007 3:33 pm   Mój pierwszy raz

Bardzo ciekaw jestem jak zaczęła się Wasza przygoda z kuglarstwem. Jak to się stało ze zajęliście się ta dziedziną :-) :-)

p.s.
Jeśli gdzieś już istnieje taki temat, proszę mnie zganić. Szukałem ale chyba nie mamy jeszcze takiego :-P

Nansze 
...

Wysłany: Pon Wrz 24, 2007 4:31 pm   

wydaje mi się że był taki temat. Bynajmniej był "kiedy pierwszy raz z ogniem". :)

dzid 
..

Wysłany: Pon Wrz 24, 2007 4:33 pm   

wiec tak.. jestem tu nowy... a w kuglarstwie tez jestem w miare nowy.

gdzies w lutym tego roku przeczytalem artykul w gazecie, ze zonglerka rozwija niektore czesci mozgu, ktore nie sa rozwijane u ludzi ktorzy nie zongluja... pomyslalem ze to dobra motywacja i jakos zaczalem :)

ale slabo mi idzie ;p

KAC_Z_MAR 
..

Wysłany: Pon Wrz 24, 2007 5:50 pm   

dzid napisał/a:
wiec tak.. jestem tu nowy... a w kuglarstwie tez jestem w miare nowy.

gdzies w lutym tego roku przeczytalem artykul w gazecie, ze zonglerka rozwija niektore czesci mozgu, ktore nie sa rozwijane u ludzi ktorzy nie zongluja... pomyslalem ze to dobra motywacja i jakos zaczalem :)

ale slabo mi idzie ;p

Może nie masz mógu?? :P

Mój pierwszy kontakt, ponad rok temu podczas pokazu grupy IOCUS. Ale zacząłem kręcić dopiero 5 miesięcy temu.

MatiP 

Wysłany: Pon Wrz 24, 2007 7:21 pm   

Pierwszy raz zonglowałem chyba 2 lata temu, tak mi się wydaje :) I teraz po prostu jest to jedno z moich największych hobby ;P

NJ 

Zaproszone osoby: 2
Wysłany: Pon Wrz 24, 2007 11:42 pm   

Nawtykuję Tobie, bo źle szukałeś. Ale Ty mnie też możesz :-D :-D

Moj pierwszy raz.. czyli jak to jest dostac Ogniem

Jak długo bawicie się w fireshow??

Wciskając te czerwone napisy otworzy się Tobie strona z odpowiednim tematem (tłumaczę skoroś nowy)

Exio, jako że jesteś miszczem (sic!) zamykania tematów, napisz i pod tym "zamykam" :-D :-D

mój status

Tintale 

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Pon Wrz 24, 2007 11:54 pm   

Cytat:
Bynajmniej był "kiedy pierwszy raz z ogniem".
Proszę, wytłumacz mi, co rozumiesz przez słowo "bynajmniej", bo bynajmniej nie to, co ono oznacza... Jeśli nie wiesz, to tu: http://kuglarstwo.pl/foru...afia-vt2721.htm jest wyjaśnienie (przedostatni post, napisany przez vee) ;-)

orsyno 

Zaproszone osoby: 12
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 8:20 am   

może i byl temat: Mój pierwszy raz.. czyli jak to jest dostac Ogniem
ale to nie chodzi tylko o ogień
zapatrzenie w siebie ogniowcy!!!
są tez inne dziedziny kuglarskie jak choćby zwyczajne podrzucanie 3, 4, 5, 6, 7....itd piłeczek, klapsow, chusteczek, czego dusza zapragnie a za co widz może zapłaci

ja zobaczyłem "jak to się robi" w Stuttgarcie potem ponad rok temu w Brnie i się zachwyciłem
potem się zaparłem (psychicznie) i podrzucałem te piłeczki i podrzucałem aż okazało się ze mam w sobie tyle cierpliwości ze zabrnąłem w tzw kuglarski świat...
tfu rozmarzyłem się

mój status

szymon klein 

Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 3:10 pm   

Jest zasadnicza różnica między "jak to jest dostać Ogniem" i "Jak długo bawicie się w fireshow"
a "Jak to się stało ze zajęliście się kuglarstwem"

Moje pytanie dotyczy Waszej inspiracji. jakie wydarzenie sprawiło że weszliście na tą drogę i trwacie w niej często już bardzo długo.

Cytat:
Nawtykuję Tobie, bo źle szukałeś. Ale Ty mnie też możesz :-D :-D

[...]

Wciskając te czerwone napisy otworzy się Tobie strona z odpowiednim tematem (tłumaczę skoroś nowy)

Drogi NJ. Nie nawtykuję Ci, ale poradzę czytać uważniej. Nie ja napisałem ze jestem nowy tylko ktoś niżej. Śledzę to forum od prawie 2 lat i regularnie zabieram głos w dyskusjach. Wiem jak działają czerwone napisy :-P

dzid 
..

Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 3:20 pm   

KAC_Z_MAR napisał/a:
Może nie masz mógu?? :-P

nie ma się z czego cieszyc http://en.wikipedia.org/wiki/Anencephaly

a ogien i fireshow to zbior w ktorym się zawiera kuglarstwo, czy kuglarstwo to zbior w ktorym się zawiera ogien i fireshow? ;p roznica jest, wiec topic się nie powtorzyl

SoloBagdur 

Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 3:44 pm   

Ja zawsze lubiłem robić różne ciekawe triki, ale takie bardziej kuglarskie zajęcia zacząłem wykonywać około pół miesiąca temu, gdy zacząłem bawić się piłeczkami:) około tydzień później zacząłem się interesować Fire Dancem.

NJ 

Zaproszone osoby: 2
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 10:38 pm   

No fakt, kajam się pokornie i przepraszam. Mea culpa ;-)

A zatem do tematu: Pierwszy raz plułem ogniem 7 lat temu mając lat czynaście :-D :-D
A diabolo poznałem jakieś dwa lata temu od mojego kuzyna ;-) Tyle, że bawić się nim zacząłem jakieś cztery miesiące temu (tak na poważniej, a mam na własność od lipca) ;-)

mój status

Tintale 

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 10:53 pm   

Hm, sięgajac daleko w przeszłośc... to chyba zaczęłam machac kijem jakieś 4 lata temu. To była oczywiście sama amtorka, nic szczególnego. Zresztą w mojej okolicy nic lepszego nie było ;) . Widziałam pokazy ognia u moich znajomych z Bractw Rycerskich - oni machali poiami, ale ja uznałam, że to takie "babskie" i proste. Dopiero rok temu ujrzałam PRAWDĘ. Nauczyłam się w miarę poi, od wczoraj uczę się kontaktów na kiju. Dość długo pluję i połykam ogień, macham normalnie kijem. Ale wszystko to mieści się w granicach roku. Na początku wakacji zabrałam się za żonglerkę i teraz umiem parę tricków na 3 piłki. Jakbym od razu ostro zabrała się za ćwiczenie, to teraz bym wymiatała ;) .

Rzym 

Wysłany: Sro Wrz 26, 2007 12:43 am   

Przygoda z kuglarstwem... Grunwald 2005. Konkurs fireshow. No i niezapomniana przejazdzka z Panem Owcą i kilkoma jeszcze osobami-kuglarzami(nie wiem z kim) na pace nad jeziorko :-P to bylo lato ;) A potem moim pierwszym nauczycielem poi został mój chłopak 2 lata temu :-D

szymon klein 

Wysłany: Sro Wrz 26, 2007 8:42 am   

NJ napisał/a:
No fakt, kajam się pokornie i przepraszam. Mea culpa ;-)

A ja się nie gniewam :-)

A teraz ja dodam coś do tematu :-D
Pierwszy raz z poi spotkałem się na I edycji Etnofestiwalu w Malborku. Tam zarówno ja, jak i spora część moich lokalnych towarzyszy spotkala się z fireshow. potem po imprezie jakoś nam przeszło... ale powróciło na wiosnę. W tym momencie nasze cotygodniowe spotkania bębniarszkie przerodziły się w spotkania bębniarsko kuglarskie. I tak jest do dzisiaj, niebawem ruszy kolejna, trzecia już edycja spotkań w MDK Malbork w roku kulturalnym 2007 - 2008 :spoko:

Adamczyca 
*

Wysłany: Sro Wrz 26, 2007 7:27 pm   

Ja zainteresowania kuglarskie odziedziczylem po babci, ktora podobno jako mala dziewczynka chciala zostac cyrkowka. Czyli mozna powiedziec ze mam to we krwi. Pierwszy kontakt w przedszkolu jak bawilismy się w cyrk, zonglowalem dwoma obreczami. Potem dlugo dlugo nic, az dwa lata temu kolezanka powiedziala mi ze istnieje cos takiego jak flowerstick. Zazyczylem sobie cos takiego pod choinke. No i się zaczolem uczyc samemu korzystajac wylacznie z filmikow w necie(do tej pory nic nie umiem). A rok temu przystapilem jako oadept do grupy ogniowej. Po pol rocznym treningu pozwolili mi zamachac ogniem.(do tej pory tez nic nie umiem). A dwa miesiace temu zakupilem se monocykl(i mi się zepsol).

Rzym 

Wysłany: Sro Wrz 26, 2007 7:39 pm   

:hahaha:

Adamczyca, to jest niezła historia :D (broń boże nie smieję się z Ciebie :) )

Adamczyca 
*

Wysłany: Sro Wrz 26, 2007 10:29 pm   

Rzym napisał/a:
Adamczyca, to jest niezła historia (broń boże nie smieję się z Ciebie )

A co tam niby smiesznego jest?? Moze troszke podkolorowalem, ale to najprawdiwsza prawda.

Rzym 

Wysłany: Sro Wrz 26, 2007 10:48 pm   

Podobaja mi się te wstawki

Adamczyca napisał/a:
do tej pory nic nie umiem)

Adamczyca napisał/a:
(do tej pory tez nic nie umiem)

ale najlepsze jest
Adamczyca napisał/a:
A dwa miesiace temu zakupilem se monocykl(i mi się zepsol).

:-D

Klaudia153 

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Sro Wrz 26, 2007 11:20 pm   

ja podobnie jak kolega wyzej zaczelam swoja przygode w przedszkolu. tam nauczylam się stawac na glowie, niestety nie mialam duzej publicznosci, bo musialam to robic jak pani nie patrzala czyli w ukrytych miejscach. oprocz tego od malego moje oczka przyzwyczajaly się do widoku trzech przedmiotow latajacych w powietrzu gdyz moj tato zabawial mnie i rodzenstwo pokazami jak zongluje zwykla kaskade 3 jablkami. nie wiem czemu nie przekazywal nam swoich umiejetnosci, musialam sama po nie zasiegnac. pewnego razu zapisalam się (a wlasciwie moja Mama je znalazla) na warsztaty dwutygodniowe w ferie zimowe, gdzie mieli miec szczudla i uczyc na nich chodzic.. a tam oprocz szczudel mieli tyyyle roznych przedziwnych zabawek, z ktorymi (jak nietrudno się domyslec) nawiazalam kontakt. i tak te 2 tygodnie zamienily się w 3 lata i mysle ze potrwaja az dotad, kiedy starosc nie zwali mnie z nog.

Odpowiedz do tematu