Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Mój pierwszy raz
Autor Wiadomość
counting 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Sob Sty 16, 2010 10:51 am   

Rzym napisał/a:
Przygoda z kuglarstwem... Grunwald 2005. Konkurs fireshow. No i niezapomniana przejazdzka z Panem Owcą i kilkoma jeszcze osobami-kuglarzami(nie wiem z kim) na pace nad jeziorko :-P to bylo lato ;) A potem moim pierwszym nauczycielem poi został mój chłopak 2 lata temu :-D

nie wierzę, że ktoś pamięta grunwald 2005! normalnie szacun, to byyyyyła impreza! wtedy jeszcze praktycznie same bractwa rycerskie brały udział w konkursie fireshow. jakoś na tym grunwie pierwszy raz w życiu się podpalałam (oczywiście pod pomnikiem :sciana: , yeahhh;p), wcześniej tak z rok trenowałam bez ognia.

Dragoth 
**

Wysłany: Czw Mar 11, 2010 5:10 pm   

2008r na obchodach Jarych Godów zobaczyłem pierwszy raz na żywo pokaz fireshow. Czasem zdarzało mi się coś niecoś słyszeć o takowych ale nigdy mnie to nie zainteresowało. Potem nie było jednak kasy ani czasu na naukę... i nie wiedziałem od czego zacząć. Końcem kwietnia 2009 po przeprowadzce spotkałem jedną pasjonatkę poi i się wkręciłem. Później zebrałem ludzi, kupiłem sprzęty i już we wrześniu mieliśmy pierwszy pokaz :)

Aleksander 

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: Czw Mar 18, 2010 12:22 am   

Moje pierwsze zetknięcie z żonglerką było jak tata mi pokazał jak on żongluje dwoma pomarańczami w jednej ręce. Potem na parę lat zapomniałem o słowie żonglerka, ale znalazłem w sieci tutorial jak nauczyć się żonglować 3 piłkami. Nauczyłem się! W zeszłe wakacje poszedłem na boisko pograć z kumplami w nogę. Zobaczyłem tam mojego znajomego, który był wtedy koło boiska i wymiatał 3 piłeczkami. Pokazałem mu moją kaskadę. Ostatnio ten znajomy napisał na śledziku, że organizuje warsztaty żonglerskie. Poszedłem! I tak się zaczęła moja kariera.

Leirus 
**

Wysłany: Pią Kwi 30, 2010 7:21 pm   

Hmm, moja historia jest następująca. Kiedy chodziłem jeszcze do gimnazjum kumpel przyniósł dwie piłeczki z gąbki. Nie pamiętam do czego służyły, ale po jakimś czasie wpadliśmy na pomysł żonglerki. Następnego dnia każdy z nas przyszedł do szkoły zaopatrzony w piłeczki do tenisa i każdy wolny czas spędzaliśmy żonglując na korytarzu. Wszystkim się to znudziło oprócz mnie :-D . Ogarnołem wtedy jakieś podstawowe triki na 3b i na tym chwilowo się zatrzymałem. Ale po jakimś roku kiedy zafundowałem sobie rusałki u Rhalfa stara pasja odżyła. I trwa nadal ;-)

Igu 

Wysłany: Nie Sie 14, 2011 6:14 pm   

Hmm ja pierwszy raz próbowałam na egzaminie do szkoły cyrkowej. Ogólnie "raczkuję" jeszcze w tej dziedzinie ale od września w szkole myślę że będzie co raz lepiej :)

ite 
.

Wysłany: Pią Sie 19, 2011 1:52 am   

robienie cokolwiek w żonglowaniu to gdzieś tak od maja, ale pierwsza styczność 'na żywo' z kuglarstwem to jakoś w tym roku to było. bliżej nieokreślony termin...

Szamanface 
.

Wysłany: Nie Sie 21, 2011 6:15 pm   

Mój pierwszy raz pf.... Jakoś miesiąc, może dwa temu. Napisał do mnie kolega ze stwierdzeniem że: ,,nauczy się robić tototo z ogniem w ramach prezentu na 18 drugiego kolegi". Zaczęliśmy razem, on sobie odpuścił a mi jakoś zostało.

newdiabolo 

Wysłany: Nie Lis 13, 2011 11:13 am   

Noooo to tak:
Zacznijmy od tego, że należę do ZHP (Związku Harcerstwa Polskiego). Pojechałam z drużyną pod Warszawę, a w tym czasie w naszym miasteczku gościli Anglicy - skauci. Razem pojechaliśmy na tę wycieczkę, była TV i wgl... Ale oni w wolnym czasie wyciągali swój sprzęt i... zajmowali się kuglarstwem! Mieli maczugi, piłeczki,diabola i poiki (oraz te z materiału). Od razu zaineteresowałam się wszystkim, ale głównie... diabolo. I tak postanowiłam dojść do kuglarstwa, spytałam ich po angielsku jak to się nazywa, a tłumacz pomógł mi ich zrozumieć, powiedzieli, że to diabolo. Od razu spytałam, gdzie to kupić... na allegro możesz poszukać ;-D No i tak mam swoje pierwsze diabolo od połowy września tego roku i interesuję się innymi rzeczami, np. poikami,monocyklem i żonglerką. Może kiedyś poszerzę swoje umiejętności o kilka poziomów...
A i dodam, że ich drużynowy potrafił żonglować 5 piłkami ;-P Dobryyy byyył :-o

Narutoo32 

Wysłany: Pon Lis 21, 2011 5:02 pm   

Kiedyś się interesowałem Freestyle football , i po oglądnięciu parudzisięciu filmików z tym spotem trafiłem na znanego Marka Borna .(wtedy potrafiłem już trochę kaskade 3 pilkami)freestyle football zostawiłemna pewien czas . Postanowiłem urozmaicić swoje zdolności w tym kierunku i tak juz pozostało do dzisiaj !

HAPPY END

mój status

Phellem 

Wysłany: Pią Gru 02, 2011 5:29 pm   

Sam nie wiem, jak to się u mnie zaczęło. :-D Mój znajomy miał pojki i całkiem nieźle kręcił. Początkowo przychodziliśmy do niego z kuplem na treningi by popatrzeć, a potem postanowiliśmy sami spróbować i tak jakoś zostało. To było jakoś tak w marcu 2011, ale dopiero w wakacje zacząłem trenować intensywnie, a swój pierwszy pokaz z ogniem miałem w połowie sierpnia. Od tamtej chwili już wiem, co jest moją największą pasją. :-D

Margho 

Wysłany: Pią Gru 02, 2011 7:14 pm   

Moja przygoda zaczęła się jak mój luby zabrał mnie na jeden z treningów swojej grupy. Wcześniej tylko robiłam im zdjęcia;P No i oczywiście naoglądałam się filmików grupy "Sombra". Na owym treningu chłopacy poprosili mnie w sumie bym spróbowała z wachlarzami, w sumie tylko wzięłam je do ręki, machałam nimi tak jakbym wcześniej juz znała większość trików (takie były spostrzeżenia chłopaków z grupy). Było to w marcu 2010 roku, po niecałym miesiącu miałam swój pierwszy pokaz z ogniem. W tej chwili próbuję sił z poiami, hula-hopem, kijem kontaktowym, oraz żonglerką piłeczkami. Jak opanuję je chcę spróbować swoich sił w tańcu na szarfie.

matt11 
.

Wysłany: Sob Mar 24, 2012 9:32 pm   

Mi się zabawnie zaczęła przygoda z hula, bo nie mogę nawet w przybliżeniu powiedzieć kiedy to było;] Znaczy jakoś tak 2011, ale kiedy dokładnie? Na początku przyłaziłam ze znajomymi pod fontannę [Poznań], żeby pojać. A hula kumpeli brałam do ręki, na początku z pewną pogardą prawie, i kręciłam dla rozruszania się, tylko wtedy jak mnie już ramiona od poi bolały:P A potem, sama nie wiem jak, polubiłam. I tak już zostało.
A z contact staffem było inaczej, też śmiesznie. Poznałam jednego z lepszych stafferów jakich znam, to było we Francji. Następnego dnia zaczął mnie uczyć. Po dwóch dniach kręciłam z ogniem. Po trzech podarował mi swój kij i powiedział, że oby tak dalej:P I teraz się uczę sama, już w Polsce.

superzebra 
**

Wysłany: Wto Kwi 10, 2012 6:08 pm   

B'Blord napisał/a:
yO Idąc do Gimnazjum poznalem starszą o rok dziewczyne w dredach także chcialem mieć takie dredy jednak nie mial mi kto zrobić :/ po 3 latach dopiero dzisiaj zrobilem jednego sam xD ale wracajac do tej dziewczyny ona należala do grupy fire show nazywaniej "avatar" oczywiście niewiedząc co znaczy...(jest to wypowiedź mojego kolegi xD):"wiesz ze ona nalezy do avatara?" zeby nie wyjść na idiote mówilem "wiem" iiiii.....Youtube pokazalo mi to;D a ja odkrylem pasje do fire show

haha! miło mi to czytać! pozdrawiam Cię serdecznie!!! ;)

Mój pierwszy raz?

Na koncercie COMY w Legnicy z poi... W szczegóły nie będę się wdawać. :P

Pe.Es. Jak chcesz dready, to pisz na priv. :P

Odpowiedz do tematu