|
Zapraszam osoby do współpracy |
| Autor |
Wiadomość |
Lares

Pomogła: 2 razy Skąd: Chorzów
|
Wysłany: Nie Gru 27, 2009 9:09 am Zapraszam osoby do współpracy
|
|
|
Jestem z teatru Voodoo, działamy już rok, z agencją artystyczną nie całe 8 miesięcy. Mamy w składzie 3 osoby, dla nich mamy stroje i sprzęt, z głową chcemy małymi krokami rozbudować się do składu głównego liczącego 5 osób. Szukamy więc osoby chętne dołączenia do naszego teatru. Przyjmiemy 2 osoby na okres próbny 6 tygodni, nagrodą zdania tego będzie miano ucznia w naszej drużynie a potem awans na miejsce w zespole głównym. Nowa osoba po swoich dwóch pierwszych pokazach otrzyma od zaspołu stroje i sprzęt ( musi mieć w czym i z czym występiwać ). Bierzemy 2 osoby, które będą konkurować między sobą by nawzajem się mobilizowały, jedna osoba mogła by się rozleniwić
Trenujemy na sali z lustrami w gimnazjum nr 7 w Rudzie Śląskiej w piątki od 17:30 do 20:30
Jeśli macie pytania piszczcie na maila voodoo.firedance@gmail.com
Edycja:
Skoro wątek został odświeżony, ja też zapodam aktualne informacje. Zmieniliśmy nazwę ze względu na to, że z poprzednią byliśmy skreśleni na większości imprezach. Chodzi tu głównie o jej znaczenie okultystyczne.
Trenujemy nadal w piątki, lecz za niedługo przeniesiemy się na salkę do Chorzowa. |
_________________ www.nam-tara.pl |
| |
|
|
|
 |
sobol

|
Wysłany: Nie Gru 27, 2009 9:07 pm
|
|
|
5-3=2
2 osoby konkurujące, czyli jedna odpada.
3+1-5=-1 wciąż będzie Wam brakowało jednej osoby do 5 osobowego składu. |
_________________ Margeritha - Feel the oregano. |
|
|
|
 |
RADO
******** wróg

|
Wysłany: Nie Gru 27, 2009 10:39 pm
|
|
|
Piękne obliczenia zwrotne Sam bym lepiej tego nie ujął
Osoba do pokazu musi mieć swój strój....a co w przypadku jeżeli będzie miała grac role Wielkiego Ptaka z Ulicy Sezamkowej, zainwestuje w strój, babcia uszyje, i się nieodstanie :( |
_________________ O ja cie... http://www.youtube.com/watch?v=clrDlLImoBU |
|
|
|
 |
SoloBagdur

|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 12:14 am
|
|
|
| Cytat: | 5-3=2
2 osoby konkurujące, czyli jedna odpada.
3+1-5=-1 wciąż będzie Wam brakowało jednej osoby do 5 osobowego składu. |
Matura z polskiego nie była moją mocną stroną, ale o ile dobrze zrozumiałem nie chodziło autorowi o to, że konieczne jest to aby jedna osoba wygrała z drugą tylko aby ze sobą konkurowały. Jeśli dobrze rozumiem może zostać 1, 2 lub zero osób z "rekrutacji", ale to powinien chyba wyjaśnić autor a nie ja. |
_________________ www.soloart.pl |
|
|
|
 |
ignea
|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 12:29 am
|
|
|
Autora tematu zrozumiałam dokładnie tak jak Solo. Myślę, że te dwie osoby, które byłyby na okresie próbnym miałyby się nawzajem motywować. Wasze obliczenia chyba stracą racje bytu ^.^
| RADO napisał/a: | | będzie miała grac role Wielkiego Ptaka z Ulicy Sezamkowe |
Fire z duuużą ilością żółtych piór latających wokół, świetny plan xD zabawna wizja - z ogniem wśród piór |
_________________ Jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wieczne czyni dobro. |
|
|
|
 |
manai

|
|
|
|
 |
sobol

|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 9:43 am
|
|
|
Aha, Spoko. Zabawa "Co autor miał na myśli?" Moja ulubiona!
Czy do Was ludzie nie dociera, że coś może być napisane bez tagów [ironia,żart] [/ironia,żart]?
A co do samej rekrutacji:
W aglomeracji śląskiej jest tyle grup, tyle osób zajmujących się kuglarstwem, że wystarczy kogoś spytać o chęć współpracy, a nie szukać padawna, zgłębiającego meandry Mocy.
Wracjąc do "co autor miał na myśli?": Dwa pierwsze pokazy kandydaci na "ucznia" mają robić nago i bez sprzętu? |
_________________ Margeritha - Feel the oregano. |
|
|
|
 |
Lares

|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 1:39 pm
|
|
|
Chodzi o to że jedna się dostanie a druga jak będzie chciała może albo starać się w późniejszym czasie o przyjęcie do składu głównego (w tym czasie będzie szlifować swe umiejęności oraz pomagać nam w roli technicznego ucząc się ukłądów, scenariuszy i muzyki) albo odejść i znaleźć sobie inną grupę, wtedy znajdziemy kolejne dwie osoby i kółeczko się zamknie. Małymi krokami miałam namyśli to że po kolei będziemy te osoby dołączać do składu, lepiej się skupić na jednej osobie nie tylko ucząc ją czeoś ale też i pod względem obciążenia finansowego, wszystko rozkładamy tak żeby w razie wypadku mieć zawsze jakiś zapas finansowy. 5 osobowy skład planujemy mieć dopiero za conajmniej 2 lata, chyba że nasza działalność nabierze większego tempa, będziemy więcej ostawać za pokazy i mieć ich więcej. Staramy się wszystko robić z głową, jakbyśmy otwarli od razu zespół 5 osobowy ciężko by było zakupić od razu wszystko co jest nam potrzebne, a tak to z 3 pokazów mamy cały sprzęt i stroje dla danej osoby, oczywiście starcza nam też na mniejsze wydatki związane z kosztami zorganizowania wyjazdu.
Nowej osobie pożyczymy sprzęt na 2 pierwsze pokazy, stroje raczej dostanie już na swoją miarę, które będą w bliskiej przyszłości na własność tej osoby. Pożzony sprzęt po tym czasie też dajemy na własność, oczywiście jak się zniszczy kupujemy nowy. Nie jesteśmy tak bez myślni żeby powiedzieć temu komuś:no wiesz wystąpisz ale sam sobie skołuj sprzęt, stroje oczywiście musisz sobie uszyć, mają wyglądać tak samo jak nasze |
|
|
|
 |
Tequila

Pomogła: 5 razy Skąd: Kraków ||S*uRRwysyny
|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 2:05 pm
|
|
|
No i tak ładnie trza było napisać od razu;)
Widać, że przemyśleliście rozwój grupy, a nie jak wiele innych, kierujecie się zasadą "czym więcej tym lepiej". Ale niestety, nie da się przewidzieć ani ubrać w zasady wszystkiego. Bo jak w siódmym tygodniu Wasz uczeń strzeli focha i zbierze te wszystkie ciuszki to po zawodach.
Nie dogadacie się z nikim na zasadzie castingu, okresów próbnych i dwupokazowej weryfikacji. Rozejrzyjcie się dokładniej po okolicznych fajer_kręcących_machaczach i w końcu ktoś do Was dołączy - będzie to tak oczywiste, że głupie głosowania i licytacje staną się zbędne.
Sobol, taki jesteś mądry? Krew cie pewnie zalewa, że ktoś ma stałą grupę. Siedzi taki i tylko narzeka. Rado nie lepszy...
(nie umiem używać znaczników :( ) |
_________________ Nie jestem taka zła, jak ludzie myślą. Jestem czuła, wrażliwa. Mam serce pięciolatki.
Trzymam je w lodówce. |
|
|
|
 |
Lares

|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 2:13 pm
|
|
|
Gdy osoba w skłądzie siądzie na pochwałach oczywiście może spaść na niższe stanowisko lub zostać wydalona z grupy, zazwyczas na wyjazdach pakujemy sprzęt do jednej torby by było łatwo f=go transportować i nic się nie zapodziało, jeśli taka osoba coś "ukradnie" będziemy ją ścigać, a jak nie odzyskamy zguby to trudno, nie możemy nic zrobić...
Przemyślenie rozwoju grupy jest dla nas bardzo ważne, dzięki temu nie jesteśmy na minusie i
praca idzie do przodu. Napisały już do mnie 3 osoby, z czego Sobola tylko obchodzi to ile bierzemy za pokazy i ile do łapki ==, żal mi takich szczerze mówiąc. Ja tańczę dla własnej satysfakcji, za kasę to ja sobie mogę pracować gdzieś ja ukończę szkołę, chyba że za jeden pokaz dostaniemy 7 tyś a nie będziemy mieli wydatków. Jeśli ktos patrzy tylko na kase to współczuję... Dla mnie najważniejsze jest to że nie muszę inwestować z własnej kieszeni, satysfakją da nas jest zrobić sobie zajebisty strój za pieniądze zarobione przyjemnością. |
|
|
|
 |
Exhibicjonista

|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 2:17 pm
|
|
|
Tequilka spamer w końcu napisała coś bez ironii czy jej nie wyczuwam...:P
Ej chłopaki... jest opcja treningu... w końcu jakaś zachęta żeby sobie trochę pojkach poćwiczyć....:)
| sobol napisał/a: | | Wracjąc do "co autor miał na myśli?": Dwa pierwsze pokazy kandydaci na "ucznia" mają robić nago i bez sprzętu? |
ale z drugiej strony... wszystko fajnie, fajnie... a pewnie wyjdzie tak jak zwykle...:)
czas pokaże... może coś się uda skombinować... byleby tylko nie polegało to na 30 minutowych pokazach fabularnych (np. adaptacja jakiegoś filmu) z plakatem jak żywo z dragon balla...:D:D:D:D |
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur... |
|
|
|
 |
Tequila

|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 2:21 pm
|
|
|
Dobra, teraz bez cynizmu, bo chcę zrozumieć iddę tych Waszych statusów.
Przyjmijmy (PRZYJMIJMY), że dołącza do Was Sobol. Pewno go nie zdasz, ale ja daję sobie mały palec u lewej nogi uciąć, że ma tyle wiedzy na temat fireshow, że poobdzielał by Was wszystkich i jeszcze by zostało. I moje pytanie brzmi: czy nadal to "uczeń"?
Btw: też mi go żal, bo pewnie go brzuch boli. Od śmiechu. |
_________________ Nie jestem taka zła, jak ludzie myślą. Jestem czuła, wrażliwa. Mam serce pięciolatki.
Trzymam je w lodówce. |
| |
|
|
|
 |
Exhibicjonista

|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 2:24 pm
|
|
|
ja chyba sobie usiądę w ławce uczniowskiej...:P
Sobol... Może też się skusisz? jeszcze Rado, Tequila i możemy konkurować...:) |
|
|
|
 |
Tequila

|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 2:26 pm
|
|
|
Ex, a będziemy siedzieć razem? Będziesz mógł ściągać!
:P:P |
Trzymam je w lodówce. |
|
|
|
 |
Exhibicjonista

|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 2:28 pm
|
|
|
ekhem... że niby ja mam ściągać od Ciebie?
Ty się ucz lepiej ode mnie bo jak wylądujemy jako techniczni i będziemy mieli do zgaszenia znicze jak lift fire(chyba tak to było?) to będziemy mieli dużo zabawy...:) |
|
|
|
 |
Tequila

|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 2:31 pm
|
|
|
A czego ja się mam od Ciebie niby uczyć? Poiką do przodu i do tyłu to każdy machnie! |
Trzymam je w lodówce. |
|
|
|
 |
Lares

|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 2:33 pm
|
|
|
Ja wiem że to głupio brzmi, chodzi o to, że taka osoba musi nauczyć się zasad panujących w naszym zespole, przystosowuje się do naszego tempra pracy, uczy scenariuszy i układów z naszego repertuaru (mamy kilka takich, potem na pokazy dobieramy odpowiedni do okazji). Chodzi o to że my jesteśmy jakby nad tą osobą, ona nie może rządzić się własnymi prawami bo inaczej treningi by się sypały, my mu proponujemy co może z nami zrobić, w jakiej roli wystąpić, ona albo się na to godzi, albo papa z naszego zespołu ( jeśli będzie próbowała się rządzić, zmieniać coś). Jeśli awansuje będziemy z nią wspólnie wszystko tworzyli, b ędzie pomagał nam uczyć uczniów, tworzył scenariusze, decydował o strojach itd. Nie możemy sobie pozwozwolić wejść na głowę. Naszą decyzję na stworzenie takiej rangi pomogła podjąć pewna sytuacja.
Przyszedł do nas chłopak chętny do współpracy. Strasznie się wywyższał, krytykował nasze umiejętności. Potrafił lepiej kręcić, zajmował się tym dłużej, ale nie miał opanowanych kilku technik jak my ( każdy ma conajmniej 2), nie potrafił się ruszać, stał jak słup kręcąc, nie potrafił odegrać żadnej roli i nie miał żadnych pomysłów na stworzenie układu, ale nadal miał się za lepszego i twierdził, że on powinien być od razu w skłądzie głównym, a jednak powinno się zadłużyć na bycie w grupie, gdzie Ci którzy ją stworzyli musieli coś w nią włożyć by ją rozpromować i zdobyć agencję. Nowa osoba przychodzi tak jakby do "gotowej" grupy, tzn przygotowanej w pełni do pracy.
Więc to ma na celu jakby uświadomienie tej osobie żeby się nie wywyższała pomimo wszystko i nie unosiła dummą, nie chcemi w grupie przemondrzałych tancerzy, którzy nam przyniosą wstyd przy naszych szefach, z którymi jesteśmy jak dobrzi kumple. Ale oczywiście będziemy szanować umiejętności tej osoby i będziemy chceli by ona też nas czegoś nauczyła. |
|
|
|
 |
Exhibicjonista

|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 2:33 pm
|
|
|
| wiesz że ja Cię z tym hulejchłopem jeszcze w akcji nie widziałem? |
|
|
|
 |
Tequila

|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 2:36 pm
|
|
|
Lares, naprawdę nie czepiam się. Nie gadasz źle, ale po pierwszym poście spodziewam się, że oberwie Ci się od naczelnych cyników;) (nie mylić z Cyrikami )
Ex, toś mało w życiu widział:P (a Ostróda???) |
Trzymam je w lodówce. |
|
|
|
 |
Exhibicjonista

|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 2:38 pm
|
|
|
| nom... parę minut temu uświadomiłaś mi, że naprawdę mało w życiu widziałem...:) |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
|
|