|
Szukam osób kręcących hula hoopem (taniec z hh) |
| Autor |
Wiadomość |
Tequila

Pomogła: 5 razy Skąd: Kraków ||S*uRRwysyny
|
Wysłany: Wto Maj 17, 2011 5:59 pm
|
|
|
jak ma być nieporządne to w zabawkowym kosztują ok. 20zł. Napchać ryżu/grochu/piachu/kamieni, obkleić kolorową samoprzylepną i śmiga...
100zł za sprzęt na którym będzie się ćwiczyć najprawdopodobniej długo (bez konieczności wymiany go) to naprawdę niewiele. |
_________________ Nie jestem taka zła, jak ludzie myślą. Jestem czuła, wrażliwa. Mam serce pięciolatki.
Trzymam je w lodówce. |
|
|
|
 |
Lessi
..
|
Wysłany: Sro Maj 18, 2011 2:29 pm
|
|
|
| Jakbym miała tyle, to nie szukałabym tych różnych taśm i rur -.- |
_________________ "A quick taste of the poison, a quick twist of the knife ..." |
|
|
|
 |
hoopdancer
..
|
Wysłany: Sro Maj 18, 2011 7:32 pm
|
|
|
Ja mam z allegro za 60zł (podaje cenę już z przesyłką) i pomijając że wybrałam bardzo ozdobną, ale kiepskiej jakości taśmę, to jestem wielce zadowolona |
|
|
|
 |
Lessi
..
|
Wysłany: Sro Maj 18, 2011 8:30 pm
|
|
|
zastanowię się ale bardzo bym chciała samodzielnie zrobić |
_________________ "A quick taste of the poison, a quick twist of the knife ..." |
|
|
|
 |
hoopdancer
..
|
Wysłany: Nie Maj 29, 2011 4:28 pm
|
|
|
| Nimuee napisał/a: | hej, w Lublinie jest kilka osób (coraz więcej ) niestety chyba mamy do siebie spory kawałek. Ale jak masz ochotę to zapraszamy na najbliższą konwencje do Lublina |
Byłam, kręciłam, było a nawet przez ten czas udało mi się nauczyć i poprawić jeden układ (niestety nie ramiona, ale jest i tak lepiej jak było ) oraz nauczyć 2 osoby kręcić tak w ogóle
Raz jeszcze dziękuję za kółko |
|
|
|
 |
Jadeitea
|
Wysłany: Sro Cze 08, 2011 11:50 am
|
|
|
Heeej a nie wiecie może o kimś, kto kręci w Warszawie? Bo wyszłabym chętnie w plener, ciepło się zrobiło, a po ćwiczeniu tkacza/wojownika w mieszkaniu musiałam zmywać ślady z sufitu. |
_________________ There are 10 types of people: those who can count in binary and those who cannot. |
|
|
|
 |
hoopdancer
..
|
Wysłany: Sro Cze 08, 2011 3:53 pm
|
|
|
| Co to jest tkacz/wojownik ? |
|
|
|
 |
Jadeitea
|
Wysłany: Sro Cze 08, 2011 4:43 pm
|
|
|
| hoopdancer napisał/a: | | Co to jest tkacz/wojownik ? |
W skrócie coś takiego: http://www.youtube.com/watch?v=dvjLm-o--C8 Nazwałam to sobie tkaczem, bo po angielsku jest "weave", a "wojownik" to tłumaczenie z książki Christabel Zamor, dostępnej w Polsce. |
_________________ There are 10 types of people: those who can count in binary and those who cannot. |
|
|
|
 |
hoopdancer
..
|
Wysłany: Sro Cze 08, 2011 5:59 pm
|
|
|
A to To faktycznie w domu nieszczególnie się robi |
|
|
|
 |
Lessi
..
|
Wysłany: Sro Cze 08, 2011 6:11 pm
|
|
|
yyy....czy to coś innego niż ósemki? bo ja robię to ze świadomością że to ósemki
(wybaczcie, dopiero przeczytałam tytuł filmiku i znam już odpowiedź) |
|
|
|
 |
Touri
..
|
Wysłany: Sro Cze 15, 2011 11:45 pm
|
|
|
Tak, to są ósemki. Nawet nie wiedziałam, że to ma takie wymyślne nazwy A w domu można robić, byle w miarę pilnować, żeby nie kręcić za wysoko (choć ja też mam sufit upaprany, przyznaję...) |
|
|
|
 |
nemezis
|
Wysłany: Pią Cze 17, 2011 4:14 pm
|
|
|
| a jaką taśmą masz okręcone kółko? ja kupiłam w castoramie izolacyjne, i nawet jak uderzę o panele/sufit to bardzo łatwo to zmyć, rysy mają konsystencję gumy. ; ) |
|
|
|
 |
Touri
..
|
Wysłany: Pią Cze 17, 2011 9:12 pm
|
|
|
Też mam z Castoramy, mają spory wybór kolorów A wie ktos, gdzie można kupić taśmę tekstylną, czy jak ona się zwie? Taka szorstka, dla zwiększenia przyczepności. Chwilowo używam zwykłego materiału z tekstylnego, tylko jest problem z zabawą z taśma dwustronną - trudno tak skleić, żeby brzegi ładnie się trzymały. |
|
|
|
 |
Morgana

Pomogła: 1 raz Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pią Cze 17, 2011 10:44 pm
|
|
|
| Taśmę tekstylną kupisz w każdej aptece, ale moim zdaniem lepsza jest mikroguma. |
|
|
|
 |
Tequila

|
Wysłany: Sob Cze 18, 2011 1:58 pm
|
|
|
| ewentualnie wysyłkowo w sklepach internetowych. |
_________________ Nie jestem taka zła, jak ludzie myślą. Jestem czuła, wrażliwa. Mam serce pięciolatki.
Trzymam je w lodówce. |
|
|
|
 |
nemezis
|
Wysłany: Pon Cze 20, 2011 11:20 pm
|
|
|
mikroguma fajna rzecz tylko niestety nigdzie w Opolu nie mogłam jej znaleźć. zamówiłam przez internet, ale nie patrzyłam z linijką ile to będzie szerokości i okazała się zdecydowanie za wąska. co śmieszne, wszystkie firmy na allegro, które ją oferowały, uparły się na przesyłkę kurierem. mikroguma - 4 zł , przesyłka- 20. |
|
|
|
 |
Tequila

|
Wysłany: Wto Cze 21, 2011 9:17 am
|
|
|
| nemezis, nie musi być szeroka, wystarczy naprawdę cienki pasek. Musisz tylko dobrze ją przykleić, bo się będzie targała. |
Trzymam je w lodówce. |
|
|
|
 |
Tintale

Pomogła: 4 razy Skąd: Gdynia||SOMBRA
|
Wysłany: Sro Lip 13, 2011 5:52 pm
|
|
|
Też zaczęłam machać hula hoopem i mi się bardzo podoba! Nie lubię tylko uczyć się rollów, bo kółko czasem leci bardzo daleko, jeśli go nie złapię. Mam też spory problem z podnoszeniem kółka z kolan na pas. Może jest ktoś z 3miasta, kto chciałby poćwiczyć? |
_________________ Let the sun beat down upon my face, stars to fill my dream... |
|
|
|
 |
Touri
..
|
Wysłany: Pią Lip 15, 2011 11:28 am
|
|
|
Nie jestem z Trójmiasta, ale dość często bywam - chociażby teraz, tylko hula nie wzięłam Czy ktoś ma jakieś rady związane z toczeniem kółka po ziemi, dookoła siebie? |
|
|
|
 |
hoopdancer
..
|
Wysłany: Pon Sie 08, 2011 1:19 pm
|
|
|
Pozdrawiam Wioskę Kuglarską z Woodstocku Dziewcze z biało-różową huśką
[ Dodano: Sro się 17, 2011 6:20 pm ]
http://www.youtube.com/watch?v=YUT6wI56Ubc czy można kręcić w gorsecie ? Można !
Tylko po co ?
Ale brawa za stylizację
[ Dodano: Czw się 25, 2011 9:12 am ]
Na stronie sklepu wysyłkowego Weltbild pojawiło się składane hula za 69.99zł Jest podobne do tego ze sklepu kuglarskiego za 150zł. Czy ktokolwiek to użytkował i jest w stanie napisać, czy opłaca się kupic oraz czym się różnią ?
http://www.kdc.interia.pl..._p11125671.html
[ Dodano: Pią się 26, 2011 10:00 pm ]
W odpowiedzi na tryliard filmików instruktażowych w języku angielskim postanowiłam nakręcać filmiki w języku polskim.
W części 1 są same podstawy, czyli wszystko o kółkach i samym kręceniu
http://www.youtube.com/watch?v=x93cdy-eQmo |
|
|
|
 |
|
|