Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Szukam osób kręcących hula hoopem (taniec z hh)
Autor Wiadomość
Tequila 

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Wto Maj 17, 2011 5:59 pm   

jak ma być nieporządne to w zabawkowym kosztują ok. 20zł. Napchać ryżu/grochu/piachu/kamieni, obkleić kolorową samoprzylepną i śmiga...

100zł za sprzęt na którym będzie się ćwiczyć najprawdopodobniej długo (bez konieczności wymiany go) to naprawdę niewiele.

Lessi 
..

Wysłany: Sro Maj 18, 2011 2:29 pm   

Jakbym miała tyle, to nie szukałabym tych różnych taśm i rur -.-

hoopdancer 
..

Wysłany: Sro Maj 18, 2011 7:32 pm   

Ja mam z allegro za 60zł (podaje cenę już z przesyłką) i pomijając że wybrałam bardzo ozdobną, ale kiepskiej jakości taśmę, to jestem wielce zadowolona ;)

Lessi 
..

Wysłany: Sro Maj 18, 2011 8:30 pm   

zastanowię się :P ale bardzo bym chciała samodzielnie zrobić :)

hoopdancer 
..

Wysłany: Nie Maj 29, 2011 4:28 pm   

Nimuee napisał/a:
hej, w Lublinie jest kilka osób (coraz więcej :-) ) niestety chyba mamy do siebie spory kawałek. Ale jak masz ochotę to zapraszamy na najbliższą konwencje do Lublina :)

Byłam, kręciłam, było :spoko: a nawet przez ten czas udało mi się nauczyć i poprawić jeden układ (niestety nie ramiona, ale jest i tak lepiej jak było ;) ) oraz nauczyć 2 osoby kręcić tak w ogóle :D
Raz jeszcze dziękuję za kółko :)

Jadeitea 

Wysłany: Sro Cze 08, 2011 11:50 am   

Heeej :) a nie wiecie może o kimś, kto kręci w Warszawie? Bo wyszłabym chętnie w plener, ciepło się zrobiło, a po ćwiczeniu tkacza/wojownika w mieszkaniu musiałam zmywać ślady z sufitu. :-P

mój status

hoopdancer 
..

Wysłany: Sro Cze 08, 2011 3:53 pm   

Co to jest tkacz/wojownik ?

Jadeitea 

Wysłany: Sro Cze 08, 2011 4:43 pm   

hoopdancer napisał/a:
Co to jest tkacz/wojownik ?

W skrócie coś takiego: http://www.youtube.com/watch?v=dvjLm-o--C8 :) Nazwałam to sobie tkaczem, bo po angielsku jest "weave", a "wojownik" to tłumaczenie z książki Christabel Zamor, dostępnej w Polsce.

mój status

hoopdancer 
..

Wysłany: Sro Cze 08, 2011 5:59 pm   

A to :) To faktycznie w domu nieszczególnie się robi :)

Lessi 
..

Wysłany: Sro Cze 08, 2011 6:11 pm   

yyy....czy to coś innego niż ósemki? bo ja robię to ze świadomością że to ósemki :D
(wybaczcie, dopiero przeczytałam tytuł filmiku i znam już odpowiedź)

Touri 
..

Wysłany: Sro Cze 15, 2011 11:45 pm   

Tak, to są ósemki. Nawet nie wiedziałam, że to ma takie wymyślne nazwy :-) A w domu można robić, byle w miarę pilnować, żeby nie kręcić za wysoko (choć ja też mam sufit upaprany, przyznaję...)

nemezis 

Wysłany: Pią Cze 17, 2011 4:14 pm   

a jaką taśmą masz okręcone kółko? ja kupiłam w castoramie izolacyjne, i nawet jak uderzę o panele/sufit to bardzo łatwo to zmyć, rysy mają konsystencję gumy. ; )

Touri 
..

Wysłany: Pią Cze 17, 2011 9:12 pm   

Też mam z Castoramy, mają spory wybór kolorów :) A wie ktos, gdzie można kupić taśmę tekstylną, czy jak ona się zwie? Taka szorstka, dla zwiększenia przyczepności. Chwilowo używam zwykłego materiału z tekstylnego, tylko jest problem z zabawą z taśma dwustronną - trudno tak skleić, żeby brzegi ładnie się trzymały.

Morgana 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią Cze 17, 2011 10:44 pm   

Taśmę tekstylną kupisz w każdej aptece, ale moim zdaniem lepsza jest mikroguma.

Tequila 

Wysłany: Sob Cze 18, 2011 1:58 pm   

ewentualnie wysyłkowo w sklepach internetowych.

nemezis 

Wysłany: Pon Cze 20, 2011 11:20 pm   

mikroguma fajna rzecz :) tylko niestety nigdzie w Opolu nie mogłam jej znaleźć. zamówiłam przez internet, ale nie patrzyłam z linijką ile to będzie szerokości i okazała się zdecydowanie za wąska. co śmieszne, wszystkie firmy na allegro, które ją oferowały, uparły się na przesyłkę kurierem. mikroguma - 4 zł , przesyłka- 20.

Tequila 

Wysłany: Wto Cze 21, 2011 9:17 am   

nemezis, nie musi być szeroka, wystarczy naprawdę cienki pasek. Musisz tylko dobrze ją przykleić, bo się będzie targała.

Tintale 

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Sro Lip 13, 2011 5:52 pm   

Też zaczęłam machać hula hoopem i mi się bardzo podoba! :) Nie lubię tylko uczyć się rollów, bo kółko czasem leci bardzo daleko, jeśli go nie złapię. Mam też spory problem z podnoszeniem kółka z kolan na pas. Może jest ktoś z 3miasta, kto chciałby poćwiczyć? :)

Touri 
..

Wysłany: Pią Lip 15, 2011 11:28 am   

Nie jestem z Trójmiasta, ale dość często bywam - chociażby teraz, tylko hula nie wzięłam :-) Czy ktoś ma jakieś rady związane z toczeniem kółka po ziemi, dookoła siebie?

hoopdancer 
..

Wysłany: Pon Sie 08, 2011 1:19 pm   

Pozdrawiam Wioskę Kuglarską z Woodstocku :) Dziewcze z biało-różową huśką :)

[ Dodano: Sro się 17, 2011 6:20 pm ]
http://www.youtube.com/watch?v=YUT6wI56Ubc czy można kręcić w gorsecie ? Można !

Tylko po co ? :D

Ale brawa za stylizację :)

[ Dodano: Czw się 25, 2011 9:12 am ]
Na stronie sklepu wysyłkowego Weltbild pojawiło się składane hula za 69.99zł Jest podobne do tego ze sklepu kuglarskiego za 150zł. Czy ktokolwiek to użytkował i jest w stanie napisać, czy opłaca się kupic oraz czym się różnią ?

http://www.kdc.interia.pl..._p11125671.html

[ Dodano: Pią się 26, 2011 10:00 pm ]
W odpowiedzi na tryliard filmików instruktażowych w języku angielskim postanowiłam nakręcać filmiki w języku polskim.
W części 1 są same podstawy, czyli wszystko o kółkach i samym kręceniu :)

http://www.youtube.com/watch?v=x93cdy-eQmo

Odpowiedz do tematu