Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
sztuczki barmanskie
Autor Wiadomość
su 

Wysłany: Sob Sty 20, 2007 11:50 am   sztuczki barmanskie

Widzial ktos moze jakas stronke z barmanskimi sztuczkami (zonglerka butelkami itd) .Szukam jakies stronki ewentualnie turtoriali .

Merry 

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Sob Sty 20, 2007 12:24 pm   

To jest link do francuskiego forum flair, sa tam filmiki i opisy technik (po francusku)
http://www.1001cocktails....ewforum.php?f=5

Ex3v 
Imperator

Wysłany: Sob Sty 20, 2007 1:10 pm   

A coś w innym "cywilizowanym" języku? Bo ja niestety po francuski ni panimaju ;)

mój status

uiek
[Usunięty]

Wysłany: Sob Sty 20, 2007 5:05 pm   

http://www.baraction.pl/ - tutaj mają jakieś 2 filmiki.

Wpisz w google FLAIR i wybieraj w morzy wyników

Zmruz_oczy 
**

Wysłany: Wto Sty 30, 2007 3:11 pm   

http://www.baracademy.net/

http://youtube.com/watch?...related&search=

Na tej fr stronie linków jest od groma, ale na mało którym filmiku cokolwiek widać prócz ciemności i połyskujących różnych cosiów...

aza 

Zaproszone osoby: 2
Wysłany: Sro Lut 28, 2007 1:33 pm   

A ktoś zna jakieś bajery z zapałkami?
Kiedyś mój dziadek jakoś manipulował zapałkowym pudełkiem, w sumie można się naumieć.

Arnvald 

Wysłany: Sro Lut 28, 2007 2:56 pm   

Odnośnie zapałek, znam fajną sztuczkę, może wydaje się niezbyt efektowana, ale mi osobiście bardzo się podoba. Można sobie poćwiczyć i przy okazji pochwalić się przed znajomymi ;) (szczególnie jak da się im pudełko do ręki i zobaczą, że to wcale nie jest łatwe)

Potrzebujemy pudełka od zapałek z jedną dziurką po środku, oraz 2 zapałek.
Sztuczkę wykonuje się jedną ręką.
W pudełku mamy dwie zapałki. Należy je wyciągnąć, włożyć pierwszą zapałkę do dziurki w pudełku, drugą zapałkę odpalić i podpalić nią pierwszą zapałkę.
Po kilku dniach i kilkudziesięciu próbach udawało mi się to 9/10 razy :)

Draco 

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: Nie Cze 17, 2007 1:55 pm   

Temat przygasł ;) Więc go rozpalę x3 <podpala pochodnią>

Więc pytanie skąd znaleźć alternatywe do tego sprzętu barmańskiego ? bo widziałem w sklepie za 100 shakera >.> , butelke z plasitku ( do treningu ) za 120 >.> etc. ROZBÓJ W BIAŁĄ NOC >.<

Ex3v 
Imperator

Wysłany: Nie Cze 17, 2007 3:55 pm   

Są alternatywy, butelki z akrylu i poliwęglanów, cena od 350 pln wzwyż ;)

mój status

Helly 

Wysłany: Nie Cze 17, 2007 10:27 pm   

jezzu, ludzie :P te butelki do flair to prawda, sa super, praktycznie niezniszczalne, ale ja Wam polecam butelke od Malibu! Ksztalt jest odpowiedni, plastik na szkle trzyma to wszystko i dzieki temu nie tlucze się (predzej mi dziure w scianie zrobila niz się zbila).

Jakos od dlugiego czasu juz się tym bawie i nie narzekam :) nawet nie mam ochoty sobie kupowac tej plastikowej

a sama flaszke mozecie nawet za friko dostac w jakims barze czy pubie, jak ladnie poprosicie :P w sumie to jest najpopularniejsza (przynajmniej u mnie) alternatywa

calvalio 

Wysłany: Nie Cze 17, 2007 10:31 pm   

dzięks Helly, to całkiem przydatna wskazówa:)

mój status

Helly 

Wysłany: Nie Cze 17, 2007 10:57 pm   

no problemo :) jedynie z shakerem moze byc problemo, bo znalezienie juz takiej fajnej alternatywy nie jest az tak proste ;) ja mam w sumie jakis kubek coca-coli, ale to jest tez plastikowe=lekkie :/ za lekkie... a fajny shaker i taki juz wiekszy to tez troche kosztuje, jak zreszta wyzej bylo o tym pisane.

btw, najbardziej to mnie bola kostki na dloni od podrzucania tej flaszki i stawiania na dloni :P juz mam tak obita lape, ze szok :P jak macie jakis pomysl jak tego unikac (oprocz "rob to dobrze" :D ) to bylbym wdzieczny... a samych trickow to się z neta nic nie uczylem, co sam wymysle - najlepiej :)

seba 

Wysłany: Pią Sty 04, 2008 2:41 am   

Zajmujemy się bardziej barmaństwem niz rzucaniem ale służę poradami technicznymi
z naszego treningu
http://video.google.pl/vi...earch&plindex=0

Junior 
..

Wysłany: Sob Sty 05, 2008 4:02 pm   

Zgadzam się z przedmówcą Helly'm co do butelek:)

mnie osobiscie sztuka flair zafascynowała nim jeszcze nie stanąłem za barem. jesli chodzi o nauke to najlepsza nauka jest ogladanie mistrzów na filmach, co prawda oni pokazuja tam najwyzszy poziom :P ale cosik da się podejrzec. osobiscie polecam youtuba lub www.speedbar.pl , jest to Strona Krzysztofa Drabika - bytomianina który z duma reprezentuje Stowarzyszenie Barmanów Polskich na miedzynarodowej arenie Flair.

jesli chodzi o sprzet to najlepiej pogadac z jakims zaprzyjaznionym barmanem w lokalnym clubie zey zostawaił nam butelki po malibu, bacardi, finlandi 0,7, albo po syropach monina, w jesli moze bedziemy mieli troche szczescia to moze nam da jakiegos starego bostona:).

Helly 

Wysłany: Sob Sty 05, 2008 4:54 pm   

Monin tez fajny :) a o te bostony to chyba rzeczywiscie skocze się popytac... bo juz bym chcial się pobawic :)

Jakis czas temu co prawda kupilem sobie flaszke do flair, ale mnie wych***li na koreczek (nie przyslali) a sama flaszke juz pierwszego dnia pewna osoba mi "uszkodzila" ;] wiec raczej nie mam co się nia bawic (rozwalona szyjka dostatecznie przeszkadza w tym), zreszta i tak wole malibu ;p

Teraz cwicze (heh, jak w kontakcie :D ) lapanie na lokiec i przerzucanie na drugi... fajnie wyglada! ale trudne cholerstwo :/

Krystian EBR 

Wysłany: Pon Sty 07, 2008 9:22 am   

http://www.koronagroup.co....php?page_id=15
tutaj tez jest jakis wystep z cyrku korona ( widzialem to na zywo i nnie bylo to super) :) ale zawsze mozna obejrzec :)

Junior 
..

Wysłany: Pon Sty 07, 2008 4:25 pm   

nie dziwie się ze Ci się nie spodobało, bo poziom ktory ten artysta pokazuje jest naprawde marny jak na publiczne wystepy:P

osobiście uwazam ze sztuka flair nie nadaje się na cyrkowe areny. miejscem najodpowiedniejszym dla tej sztuki jest swiatło kolorofonów, głosna muzyka klubowa, pełno tłumu stojacego przy ladzie barowej, no i oczywiscie bar bez którego by tego wszystkiego nie było :) .

Helly to się chwali ze jestes ambitny az do tego stopnia ze juz cwiczysz takie tricki. ja osobiscie zaczalem od tych najprostrzych, tzn podrzuty i przerzuty a potem dopiero brałem się za os ambitniejszego, a bostonem dopiero od niedawna się zaczalem bawic :) a poza tym mam swoich "guru" ktorzy mi pokazuja za kazdym razem nowe tricki :) nie chwalac się to mam na kogo popatrzec w gliwicach, miedzy innymi na mojego szefa u którego pracuje w barze

Helly 

Wysłany: Wto Mar 25, 2008 1:10 pm   

chestroll mi wyszedl ;p przed chwila ;p (dla niewtajemniczonych w kontaktowa zonglerke - przeturlanie z dloni, przez cala reke, poprzez klatke piersiowa na druga reke i do drugiej dloni)

ambitny... hm, porywczy bardziej ;) trudno jest się uczyc "podstaw" nie znajac ich. Podrzuty, lapania - na ile sposobow sobie wymyslilem, na tyle się nauczylem. Ten lokiec troche odpuscilem na chwile, bo sobie lokiec obilem ;)

Dzis probowalem z podpalona, ale troche dywan przypalilem ;)

Junior 
..

Wysłany: Pon Mar 31, 2008 1:38 pm   :)

na szczescie zaczeła się pogoda robic, takze mozna bezpiecznie cwiczyc flair w pobliskim parku, na obojetnie byle jakim skrawku zieleni... takze mysle ze juz nie bedziesz miał jakis strat w umeblowaniu...ja ostatnio rózniez próbowałem podpalac bar a skonczyło się na tym ze na nastepny dzien musiałem bar pozadnie wyczyscic bo po tym podpalaniu troche zmatowiał :P .

micko90 

Wysłany: Pią Maj 02, 2008 11:07 pm   Ciekawy trik

ostatni byłem w klubie i zainteresowała mnie pewna sztuczka z puszka od tigera.
a mianowicie barman trzymał ja na ręku ( na dłoni) następnie zaczął nalewac owego tigera w sposób co najmniej dziwny. Wlewał do szklanki nie trzymajac drugą ręką (jak dla mnie niezgodne z prawem grawiacji ). Tak jak by była przyklejona. Próbowałem się dowiedziec jak to zrobił lecz nie zdradził tajemnicy. Wie ktoś jak to powtórzyc ? Z góry dzięki.

Odpowiedz do tematu