|
Powerizer |
| Autor |
Wiadomość |
faralion
|
Wysłany: Wto Gru 12, 2006 4:11 pm Powerizer
|
|
|
Witam
Dawno nie odwiedzałem forum, ale ostatnio spotkałem bardzo fajną zabawkę
Mam teraz chęc kupic Nintendo Wii a to jest sporo droższe więc naprawde nie wiem co wybrać.
miał ktoś z was już z tym do czynienia?A i jak ktoś chce kupować to tylko wersje dla dorosłych obojętnie ile ma lat
Tu jest troche info
http://powerizer.pl/
http://powerizer.pl/?p=p_5&sName=O-POWERIZER -----> tu sa filmiki i galeria zdjęć
http://www.powerizer.org.uk/home.html
Moim zdaniem fajniejszy niż monocykl |
|
|
|
 |
Draco

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Wto Gru 12, 2006 4:48 pm
|
|
|
| Ja bym wybrał Powerizer ^^ miałem to na nogach i po prostu się zakochałem^^ szkoda że takie drogie, tak to już dawno bym to miał *-* |
_________________ Śmieją się, że jestem inny, a ja śmieje się, że są tacy sami... |
|
|
|
 |
manai

|
Wysłany: Wto Gru 12, 2006 10:09 pm
|
|
|
Ano, powerizer to niezła zabawka, choć droga. Nazwa "Dla dzieci" i "Dla dorosłych" jest umowna, gdyż często dzieci używają niższych modeli dla dorosłych, a dorośli (kobiety, osoby o drobnej budowie ciała) preferują modele dziecięce. Cena jest (niestety) ustalana przez dystrybutora, ale są pewne bonusy jeżeli się chce zamówić powerizera.
Szybki filmik: http://www.youtube.com/watch?v=uPA4BNGmDSY |
_________________ Swinguj poi kiedy chcesz http://firefactory.pl/poi...gniem/swing_poi |
|
|
|
 |
Grace
******** przyjaciel
Zaproszone osoby: 75
Pomogła: 33 razy Skąd: Kraków
|
Wysłany: Sob Maj 12, 2007 5:38 pm
|
|
|
dla zainteresowanych: powstało forum powerizer
Może za jakiś czas będzie można się tam czegoś ciekawego dowiedzieć?? |
_________________ REKLAMA >> sprzedam PoweriSer - nowe, FV, gwarancja<< Koniec reklamy
konwencja to umowa, spotkanie to KONWENT |
|
|
|
 |
Julek

|
Wysłany: Sob Mar 08, 2008 3:22 pm
|
|
|
Może odświeżyć temat?
Kto toto ma? Ja dorwałem niedawno i już z łapek nie wypuszcze
Suuuper sprzet, chodzi się banalnie, skacze w sumie dość łatwo, biega troche trudniej.
Czy w okolicy jest jakiś kuglarz z powerkiem? Warto by się zebrać na wspólne treningi, w grupie siła! |
|
|
|
 |
Biale_konie
******** frasobliwy wymiatacz

|
Wysłany: Sob Mar 08, 2008 9:36 pm
|
|
|
| Z jaka srednia szybkoscia biega się na tym sprzecie? |
_________________ VivaAjatollachAllachAhbar gg5354535 880-537_040
NIE POMAGA |
|
|
|
 |
Ex3v
******** Imperator

|
Wysłany: Nie Mar 09, 2008 10:33 am
|
|
|
Średnio 35 km/h z tego co wiem |
_________________ // PHP, SQL, Produkcja video dla telewizji i filmu 514 929 654 |
|
|
|
 |
Yameso
******** taki se wymiatacz :P

Zaproszone osoby: 32
|
Wysłany: Nie Mar 09, 2008 1:50 pm
|
|
|
Ciekawe czy ktos korzysta z powerow jako srodek transportu W sumie ciekawa alternatywa dla roweru... Ale jak myslicie czy policja plulaby się za bieganie po ulicy z czyms takim? W koncu az tak bardzo to nie bedzie się spowalniac ruchu :> A w korkach jak znalazl. No i po dotarciu na miejsce przytraczam sobie sprezynki do plecaka i laze z tym gdzie chce nie obawiajac się ze mi buchna rower
Gorzej ze jak się robi wieksze zakupy to moze to miec wplyw na zuzycie sprzetu ( w koncu pzy zakupie wybiera się model odpowiedni do ciezaru...)
Czy ktos ma doswiadczenie w takim zastosowaniu sprzetu? |
_________________ Pierwsza w Polsce strona traktująca o kiju (artykuły/tutoriale/porady) - Kijowa.pl
Nowy KIJ - Darth Vader! |
|
|
|
 |
Julek

|
Wysłany: Nie Mar 09, 2008 3:59 pm
|
|
|
Nie jest tak dobrze
Power w rękach troche waży - 3,5kg jedna noga. Biegania trzeba się troche uczyć zwłaszcza jak chcemy osiągnąć te 30km/h, ja się wywaliłem podczas nauki na bieżni i nie jest to miłe przeżycie, jakby to był beton i ja bym szybko biegł to mogłoby być bardzo źle.
Poza tym kondycha.... Toto męczy człowieka jak nie wiem. |
|
|
|
 |
NJ
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Nie Mar 09, 2008 6:09 pm
|
|
|
| Yameso napisał/a: | | Ciekawe czy ktos korzysta z powerow jako srodek transportu |
Jak jeszcze miałem na chacjendzie powerki to kilka razy do sklepu biegłem na nich właśnie. Przynajmniej szybciej było. Ale kilka razy jak byłem pobiegać trochę i padałem już na twarz ze zmęczenia (przebiegnięcie 400m na pełnej prędkości nie jest spacerkiem) to wsiadałem do tramwaju i wracałem do domu (tak, mając powerki na nogach)
| Yameso napisał/a: | | przytraczam sobie sprezynki do plecaka |
Plecak by się Tobie urwał albo byś sobie dziury w plecach zrobił... Niewygodne i mało poręczne to jest bardzo do jakiegokolwiek transportu.
| Akropk napisał/a: | | ja się wywaliłem podczas nauki na bieżni i nie jest to miłe przeżycie |
Wywaliłem się bięgnąc chyba szybko (myślę, że około 30 km/h było) z górki i podkowa (ta gumowa część na spodzie) się oderwała w trakcie także przeleciałem kilka ładnych metrów. Ale nic poza jakąś tam dziurą na spodniach, zadrapaniem na kolanie i popsutym powerkiem nic się nie stało. Wszak wywalać się trzeba umieć! |
|
|
|
 |
Yameso
******** taki se wymiatacz :P

Zaproszone osoby: 32
|
Wysłany: Nie Mar 09, 2008 7:30 pm
|
|
|
No to rzeczywiscie 7 kg to niezbyt wygodne do noszenia jest... ALE - jak wracam zwykle z domu to mam jakies 20 kg zarcia (z laptopem) na plecach. Plecak JanSportu to wytrzymuje. (w koncu gwarancja na 30 lat do czegos zobowiazuje ^^)
Kondycji slabej nie mam, ale nigdy na nogach powerow jeszcze nie mialem wiec wypowiadac w tym wzgledzie się nie bede.
W kazdym razie ciekawie musialby wygladac student biegnacy do Colegium Novum na wyklad z powerkami na nogach
KIEDYS sobie kupie
(NJ a gwarancji ci nie uznali? Na 12 miesiecy jest...) |
_________________ Pierwsza w Polsce strona traktująca o kiju (artykuły/tutoriale/porady) - Kijowa.pl
Nowy KIJ - Darth Vader! |
|
|
|
 |
Julek

|
Wysłany: Pon Mar 10, 2008 11:53 am
|
|
|
| NJ napisał/a: | | Wszak wywalać się trzeba umieć! |
Umiem upadać ,w końcu akrobatyka coś daje
Ale Twój wypadek musiał być mocny, szkoda tylko że power się zepsuł.
A co się w ogóle z nim stało? |
|
|
|
 |
Damian12
**
|
Wysłany: Pon Mar 10, 2008 3:32 pm
|
|
|
| .... |
| |
|
|
|
 |
Mikłosz

|
|
|
|
 |
Iga

Pomogła: 14 razy Skąd: Kraków
|
Wysłany: Czw Maj 08, 2008 9:28 pm
|
|
|
Po majówce się przekonałam, że nie jest takim kosmosem chodzić na tym ustrojstwie jak się spodziewałam ;P
I Adam mną skakał (nie miałam w sumie wyboru ale sama bym nie poskakała oprócz z nogi na nogę blisko barierki )
No lekki trucht nie jest dla mnie prosty (po paru metrach przetruchtanych czuję brak stabilności ). Ale w sumie ile się można nauczyć przez pół majówki ;P
Czemu się nie wzięłam za to pierwszego dnia :p |
_________________ O świcie staję się dniem
O zmierzchu nocą |
|
|
|
 |
JOGi

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Nie Lip 06, 2008 7:40 pm
|
|
|
To jak już przy temacie tego sprzętu jesteśmy to mam pytanek kilka odnośnie wyboru. Właśnie szperam sobie po stronie www.upwing.pl gdzie teoretycznie sprzedawane są takiej samej jakości buty co powerizery. Doszły mnie słuchy, że produkuje je jedna i ta sama fabryka i różnią się one tylko nazwą. Czy to prawda ? Z tego co patrzę na zdjęciu to zniechęca mnie od razu niebieskie miejsce na stopę, które wydaje się być zrobione z plastiku i niekoniecznie wytrzymałe a w dodatku wiązania wydają mi się być wykonane słabiej. Jak to z tym jest ?
Kolejna kwestia: jakie ochraniacze najlepiej kupować, gdzie i które są ważniejsze a które mniej? Prosiłbym o konkretne namiary sklepów, produktów i opinię jak on się w rzeczywistości sprawuje bo to, że na stronie produkty są otaczane superlatywami to żadna nowość i nic konkretnego nie wnosi. |
_________________ Half dance, half juggling, half mime, half magic....I'm a contact juggler, not a mathematician. |
|
|
|
 |
Grace
******** przyjaciel
|
Wysłany: Nie Lip 06, 2008 9:51 pm
|
|
|
zarówno upwing jak i powerizer produkowane są na licencji poweriser i maja wszelkie certyfikaty w Polsce.
Różnica jest taka, ze w Powerizer masz roczna, a nie pół roczna gwarancje, z pełnym supportem w razie uszkodzeń. Przekonałam się na własnej ( i nie tylko) skórze, kiedy zepsute czesci mozna było wymieniać w ciągu 2 dni (szybciej się juz nie dało) i dalej skakać na powerkach. |
_________________ REKLAMA >> sprzedam PoweriSer - nowe, FV, gwarancja<< Koniec reklamy
|
|
|
 |
orsyno

Zaproszone osoby: 12
|
|
|
|
 |
Rzuff

|
Wysłany: Sob Wrz 06, 2008 9:48 pm
|
|
|
A ja mam pytanie, czy ktoś zamawiał z http://www.powerizer.org.uk/home.html ?
Ja złożyłem zamówienie 28 sierpnia, pieniądze z kąta (angielskiego) pobrali i do tej pory cisza, paczki nie ma, a na maile nie dostałem odpowiedzi, paczkę zamawiałem na adres w UK więc przesyłka za darmo... nie wiem, może sobie lekceważą zamówienia przy których to oni płacą za przesyłkę... |
_________________ http://puzz.biz.pl/?p=oG45XNVlHUi4 |
|
|
|
 |
Grace
******** przyjaciel
|
Wysłany: Nie Wrz 07, 2008 9:58 pm
|
|
|
| dlatego wszyscy zamawiają w Polsce bo jest 100% pewności, że będzie wsio ok. |
|
|
|
 |
|
|