|
Powerizer |
| Autor |
Wiadomość |
Morgana

Pomogła: 1 raz Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pon Lut 14, 2011 12:02 pm
|
|
|
| Cinek2395 napisał/a: |
Bo osobiście jestem zainteresowany jak by to wyglądało, jak by ktoś sobie skakał i kręcił ogniem |
Poślizgnąłby się i skręcił kark. Publika szaleje.
Nie wiem, czy miałeś kiedykolwiek na nogach bocki, ale skakanie wcale nie jest takie proste jak wygląda, wymaga skupienia, zwłaszcza jeśli skaczesz wysoko musisz skupić się na utrzymaniu sylwetki. W tej sytuacji wybijają Cię z równowagi nawet klucze w kieszeni, a co dopiero cokolwiek w ręce, o ogniu nie wspominając.
Gumowe kopyta robią się bardzo śliskie nawet na lekko wilgotnym chodniku, nie mówiąc o rozchlapanym paliwie. |
|
|
|
 |
cinuxyyx

|
Wysłany: Pon Lut 14, 2011 3:56 pm
|
|
|
| Jak narazie nie wiem jak chodzi się na takim sprzęcie ale niebawem będę się uczył a jak minie jakiś czas to czemu nie spróbować oczywiście nie jakieś wymyślne figury i salta lub coś w tym stylu. |
_________________ Im więcej wiesz tym wiesz że nic nie wiesz. |
|
|
|
 |
Morgana

|
Wysłany: Pon Lut 14, 2011 4:23 pm
|
|
|
| Skoro nigdy nie miałeś tego na nogach, to o czym jest ta rozmowa? Myślę, że napisałam dość wyraźnie "dlaczego nie spróbować", ale mogę powtórzyć raz jeszcze: jest to niebezpieczne zarówno dla Ciebie, jak i dla sprzętu, który tani nie jest. Zresztą sądzę, że sam to zrozumiesz, kiedy trochę ogarniesz ten sprzęt. |
|
|
|
 |
cinuxyyx

|
Wysłany: Pon Lut 14, 2011 5:51 pm
|
|
|
po opiniach ludzi którzy się na tym znają doszedłem do wniosku że nie jest do końca tak jak ty to napisałeś że trzeba być bardzo mocno skupionym na skakaniu, bo dobry skoczek może sobie poradzić z skakaniem na mokrej powierzchni jak nie wierzysz to zobacz sobie na youtube.pl wystarczy że dobrze poszukasz.
A po za tym jak już ogarnę ten sprzęt i będę w miarę stabilnie się na nim poruszał to wtedy coś popróbuje i zamieszczę filmik w internecie. |
_________________ Im więcej wiesz tym wiesz że nic nie wiesz. |
|
|
|
 |
baku

|
Wysłany: Pon Lut 14, 2011 6:57 pm
|
|
|
| Cytat: | | dobry skoczek może sobie poradzić z skakaniem na mokrej powierzchni jak nie wierzysz to zobacz sobie na youtube.pl |
Tak to prawda co napisałeś, ale również jest prawdą to co napisała Morgana.
Szukać na YT nie trzeba bo mogę to potwierdzić, że idzie fikać salta na mokrej nawierzchni, ale to nie oznacza, że jest to bezpieczne... Nie raz mokra nawierzchnia sprawiła mi prezent w postaci bolesnego upadku.
Powiem Ci krótko... przy wykonywaniu akrobacji i wysokich skoków nie jesteś w stanie kręcić na poi, żeby to jakoś ładnie wyglądało i było w 100% bezpieczne dla widza oraz Ciebie. |
_________________ Loading... Please Wait |
|
|
|
 |
Grace
******** przyjaciel
Zaproszone osoby: 75
Pomogła: 33 razy Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pon Lut 14, 2011 7:08 pm
|
|
|
Morgana, demonizujesz i to strasznie.
Daj chłopakowi spróbować. Zacznie skakać, to przekona się czy jest w stanie jeszcze skoordynować ręce na tyle, żeby cokolwiek robił sensownego.
A jak to będzie szło odpowiednio dobrze, to niech próbuje dalej.
Gdyby każdy wychodził z założenia, że coś jest niemożliwe tylko dlatego, że inni tak twierdzą, to świat by stał w miejscu.
Cinek, poskacz najpierw, spróbuj na różnej powierzchni, nie zapomnij o kasku! |
_________________ REKLAMA >> sprzedam PoweriSer - nowe, FV, gwarancja<< Koniec reklamy
konwencja to umowa, spotkanie to KONWENT |
|
|
|
 |
Morgana

|
Wysłany: Pon Lut 14, 2011 7:40 pm
|
|
|
Nie mówię, że jest niemożliwe, tylko że jest cholernie niebezpieczne i moim zdaniem - nie warto. Przecież mu nie zabraniam
Cinek, nie wiem kto Ci powiedział, że nie trzeba się skupiać na utrzymaniu sylwetki, ale... zresztą sam zobaczysz. Dobrych skoczków nie muszę szukać na YT, na szczęście mam od kogo uczyć się na żywo
Dobrze mówi Grace, pamiętaj o ochraniaczach, zwłaszcza na nadgarstki i kolana. |
|
|
|
 |
cinuxyyx

|
Wysłany: Pon Lut 14, 2011 10:20 pm
|
|
|
Dzięki za dobre rady w przyszłym miesiącu może coś podeśle :p
A jak na teraz uważam temat za zamknięty |