|
Podpalanie sceny |
| Autor |
Wiadomość |
Mojżesz
**
|
Wysłany: Wto Lip 06, 2010 9:08 am Podpalanie sceny
|
|
|
Witam.Nie wiem czy było coś z moim tematem związane ale muszę się zapytać.Mam zamiar zrobić na ziemi gdy kręcę pojami koło ognia , ale nie wiem jak, ponieważ sama podpałka się nie pali(logiczne) i może ktoś robił albo robi coś takiego i podpowie mi jak to zrobić.Za wszelką pomoc dziękuję |
|
|
|
 |
Kotu

|
Wysłany: Wto Lip 06, 2010 10:07 am
|
|
|
| Jeśli masz duże i bardzo mocno nasączone oraz niewymachane poi to i sama podpałką Ci się uda. Ew rozłóż warsewę szmat bawełnianych w kształcie okręgu, namocz je paliwkiem i zakręć poiką po tych szmatach. |
_________________ www.JugglingCat.pl - nowe miejsce w sieci, w którym pogłębisz swoje pasje związane z kuglarstwem, fireshow oraz żonglerką! |
|
|
|
 |
Cyrik

Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Wto Lip 06, 2010 10:17 am
|
|
|
| ewentualnie benzyna ekstrakcyjna ale to zależy od podłoża - wsiąknąć nie może |
_________________ internet potwierdzeniem tezy einsteina|||||Nigdy nie przestanie zadziwiać mnie jak bardzo ludzie lubią kicz. |
|
|
|
 |
KARZELSKI
**

|
Wysłany: Wto Lip 06, 2010 11:26 am
|
|
|
Jeśli nie chodzi ci o zwykłe inferno to najlepiej użyć do tego kręgu bawełnianego (jeans) nasączonego parafiną. Benzyna ekstrakcyjna pozwoli na szybsze odpalenie, a jeśli chcesz uniknąć zniszczenia podłoża; osmolenia etc to podłóż pod materiał folię aluminiową. Ja od roku mam pod blokiem symetryczne kółko w trawniku |
_________________ www.DRACONICA.pl |
|
|
|
 |
dominik9018
**
|
Wysłany: Sro Lip 07, 2010 1:27 pm
|
|
|
| Wylej normalną benzynę I podpal... (Sprawdzone) dlugo się pali ;D |
|
|
|
 |
Tequila

Pomogła: 5 razy Skąd: Kraków ||S*uRRwysyny
|
Wysłany: Sro Lip 07, 2010 1:32 pm
|
|
|
| dominik9018 napisał/a: | | Wylej normalną benzynę I podpal... (Sprawdzone) dlugo się pali ;D |
Gratuluję pomysłu.
Z tego miejsca pozdrawiam Twoją capiącą benzyną publikę. |
_________________ Nie jestem taka zła, jak ludzie myślą. Jestem czuła, wrażliwa. Mam serce pięciolatki.
Trzymam je w lodówce. |
| |
|
|
|
 |
Cyrik

Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Sro Lip 07, 2010 1:35 pm
|
|
|
plus duża wyższa temperatura, jej wybuchowość, niszczenie duzo wieksze podłoża - grattz, full profeska.
Nie niszczcie rynku, nie niszcie wyobrazenia o tym jak wyglądają pokazy z ogniem odwalając kicz i brak profesjonalizmu a przede wszystkim stosujcie bezpieczne materiały |
_________________ internet potwierdzeniem tezy einsteina|||||Nigdy nie przestanie zadziwiać mnie jak bardzo ludzie lubią kicz. |
|
|
|
 |
Divus

|
Wysłany: Sro Lip 07, 2010 2:13 pm
|
|
|
| Jak byłem jeszcze w Pile to mieliśmy taki jeden sposób na podpalanie sceny, bezpieczny dla podłoża. Na powierzchnię sypaliśmy piach, a na niego trociny wymieszane z parafiną lub naftą. Ogień przyzwoity, długość palenia zależna od ilości trocin. |
_________________ Divus Show |
|
|
|
 |
4estMan
|
Wysłany: Sro Lip 07, 2010 8:20 pm
|
|
|
| gdzieś tam kiedyś z grupą robiliśmy krąg ognia i żeby oszczędzić podłożu sypaliśmy trociny na folię aluminową. |
|
|
|
 |
|
|