Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
obręcz do akrobacji
Autor Wiadomość
homer 

Wysłany: Wto Lis 13, 2007 6:51 pm   obręcz do akrobacji

hula chop do akrobacji no właśnie chciałbym z tisue spróbować ale nie wyjdzie bo nawet same ograniczenia finansowe. Ale często na filmikach ukazuje się obręcz na sznurku można przekładać triki z trapezu ale z czego brać informacje z kąt mogę wziąć inf. o budowie czegoś takiego i jak się to nazywa

binia 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto Lis 13, 2007 9:37 pm   

Tak tak. wiem więc odpisuję :-)
Taka obręcz to po prostu kółko. nazwa jest tak prosta jak ten rekwizyt: KÓŁKO bądź KOŁO. Są różne rodzaje takiego koła (z poprzeczką albo i nie). Koło tak jak i trapez robi się na zamówienie raczej. dlatego że taki rekwizyt musi być wymierzony NA OSOBĘ (na jej długość). Wymiarowość jest niezbędna do niektórych trików, tak, abyś np. po prostu z tego kółka nie wyleciał. Dodatkowo ważną rzeczą jest fakt, czy ma być to koło typowo gimnastyczne (czyli czy ma służyć do wykonywania statycznych elementów gimnastycznych) czy może ma być to koło taneczne, czyli czy podczas wykonywania elementów ma wirować (to też ważne przy mocowaniu do koła odpowiedniego bloczka do którego przyczepia się linkę na której to wisi [koło albo się obraca (jeśli bloczek jest ruchomy) albo (jeśli bloczek jest nieruchomy) - to koło jest po prostu statycznym elementem wysokościowym].

Na marginesie: Nasz zaprzyjaźniony rekwizytor robił takie koło ostatnio za 600 zł (to była cena "po znajomości"). ;]

mój status

homer 

Wysłany: Sro Lis 14, 2007 7:25 am   

cena mnie skutecznie od straszyła :? i to ta :hahaha: po znajomości , pytałem tylko z ciekawości

binia 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sro Lis 14, 2007 12:34 pm   

No neistety te rekwizyty wysokościowe są dość drogie, i chyba najtańszą sprawą byłby trapez. Trzeba je robić na zamówienie i też nie każdy podejmuje się zrobić takie coś.

mój status

Lou 
..

Wysłany: Pon Wrz 14, 2009 8:36 pm   

Ile kosztowałby taki trapez? Jest ktoś w Lublinie kto się tym zajmuje?

Saltimbanco 

Wysłany: Nie Sie 29, 2010 11:07 pm   Aerial Hoop/ Cercaux

Witam :)

(moj pierwszy post na tym forum!)
Chcialabym zapytac czy ktos z was trenuje wlasnie na takim kolku akrobatycznym?
Gdzie (jakas wynajeta sala?) i jak takie kolko najlatwiej zdobyc?

Ja mieszkam obecnie w Krakowie - czy ktos tutaj trenuje podobne dyscypliny (takze trapez, tissue?)

pozdrawiam :)

Odpowiedz do tematu