|
jakie szczudła? |
| Autor |
Wiadomość |
Johrel

Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: Pią Maj 20, 2005 9:37 pm jakie szczudła?
|
|
|
eheh.. wlasnie zrobilem sobie szczudla.. (takie okolo pol metra) No zdazylem się juz na nich prawie zabic.. i doszedlem do wniosku ze to cholernie trudne i w ogole to cos nie tak z moimi szczudlami eee...
zrobilem tak mniej wiecej na wzor szczudelek jak kiedys gdzies widzialem, ale to chyba nie to.. Moze macie jakies pomysly lub instrukcje jak zrobic fajne szczudla i jak się na nich nauczycz lazic??
czy ktos z Was umie z tego korzystac?? |
_________________ www.anstis.pl |
|
|
|
 |
Biale_konie
******** frasobliwy wymiatacz

|
Wysłany: Sob Maj 21, 2005 3:58 pm
|
|
|
Przed oczyma mymi przesowaja się obrazy jak drewniane szczudlo lamie się a osoba na nich poruszajaca się ,
spada w dol i nabija się na metrowej dlugosci ostra dzazge...
Pdobnie mam z lyzwiarstwem figorowym ..
robia jakies uklady i wtem kobieta upada na zimny lod a osoba towarzyszaca, przejezdza lyzwa po palcu. |
_________________ VivaAjatollachAllachAhbar gg5354535 880-537_040
NIE POMAGA |
|
|
|
 |
Johrel

|
Wysłany: Sob Maj 21, 2005 9:45 pm
|
|
|
a ja widzac przystanek widze jak w niego wjezdza autobus
te szczudla maja byc takie hmm.. z pol metra.. wiekrzych nie potrzeba :wink: |
|
|
|
 |
zlykoniec

|
Wysłany: Nie Maj 22, 2005 1:27 pm
|
|
|
z tego co pamietam to kajowy owca kiedys poruszal ten temat i zdobyl odpowiedzi
uzyj tego magicznego przycisku szukaj a powinienes cos znalezc |
_________________ /sex, drugs & juggling/ |
|
|
|
 |
Szy

Pomogła: 11 razy Skąd: Łazy/Kraków/Sirrion
|
Wysłany: Czw Mar 23, 2006 7:22 pm
|
|
|
szczudła na allegro
czy ktoś wie kto wystawia te szczudła?
co sądzicie o ich cenie?
Tak w ogóle to berdzo dobre zdjecia, widać na nich jak sobie takie szczudła zmontować. |
_________________ www.sirrion.pl |
|
|
|
 |
Johrel

|
Wysłany: Czw Mar 23, 2006 8:51 pm
|
|
|
moim zdaniem za drogie.. jak się samemu robi to koszt nie przekracza 50 zl a masz to samo tylko dokladnie takie jak się chce |
|
|
|
 |
Grace
******** przyjaciel
Zaproszone osoby: 75
Pomogła: 33 razy Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pią Mar 24, 2006 9:13 am
|
|
|
Johrel, ja mam zdjecia szczudeł, tak, że widac jak to zrobic.
Jak chcesz, to moge CI mailem wysłac.
A chodzenie na nich nei jest takei trudne, tylko trzeba noki wysoko podnosic |
_________________ REKLAMA >> sprzedam PoweriSer - nowe, FV, gwarancja<< Koniec reklamy
konwencja to umowa, spotkanie to KONWENT |
|
|
|
 |
Johrel

|
Wysłany: Pią Mar 24, 2006 9:07 pm
|
|
|
dzieki Grace.. ale ja juz mam szczudla.. nawet o nich gdzies juz bylo wspomniane na forum.. fajnie się na tym chodzi.. ale niestety jak narazie mialem okazje tylko w pokoju..
co nie zmienia faktu jednak ze chetnie bym te zdjecia zobaczyl.. moze troszke udoskonale te swoje
pozdrówka |
|
|
|
 |
Nikus
|
Wysłany: Pią Mar 24, 2006 9:58 pm
|
|
|
| to ja wam powien, że być może w Ostródzie bedzie Festiwal Szczudlarski :wink: z tego co wiem to są plany już na ten rok |
_________________ ShowFlame - BIO parafina
eXodus fire performance group |
|
|
|
 |
Grace
******** przyjaciel
|
Wysłany: Sob Mar 25, 2006 5:03 pm
|
|
|
Ja jeszcze swoich nie mam, bo nie mogłam kupic dobrego drewna :(
chyab w końcu się szarpne, obiecałam juz sobie na poprzednie urodziny, a teraz... Chyba znów kasa pójdzie na cos innego.... |
_________________ REKLAMA >> sprzedam PoweriSer - nowe, FV, gwarancja<< Koniec reklamy
|
|
|
 |
uiek [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Mar 25, 2006 9:25 pm
|
|
|
Grace podeslij mi ten schemat i napisz z jakiego to drewna chcesz - zobacze czy mi się nie uda takiego załatwić. A może przy okazji zrobie jedne dla siebie |
|
|
|
 |
Johrel

|
|
|
|
 |
Szy

|
Wysłany: Sro Kwi 19, 2006 7:56 pm GAŻA DLA SZCZUDLARZA
|
|
|
Tatuś mi zrobił szczudła, nauczyłam się na nich chodzic, nauczylam się na nich machac poikami, nauczyłam się machać na nich kijem, czasami podlewam z nich kwiatki...
i teraz pytam czy ktoś z was orientuje się ile bierze pojedzyczy szczudlarz za pojawianie się gdzies gdzie go chcą, jak to ludzie liczą , na godziny? od km? h/wysokość szczudeł? indywidualnie każde zlecenie?
tak bym się chciała zorientować:) |
|
|
|
 |
Biale_konie
******** frasobliwy wymiatacz

|
Wysłany: Czw Kwi 20, 2006 3:09 am
|
|
|
ile dadza dodatkowo jeszcze wiecej aby byla to usluga luksusowa
Za dzien to się liczy , badz od ilosci rozniesionych ulotek
Z tego powinien zrobic się nowy temat |
_________________ VivaAjatollachAllachAhbar gg5354535 880-537_040
NIE POMAGA |
|
|
|
 |
uiek [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Kwi 20, 2006 11:10 am
|
|
|
| Szy - możesz napisać z czego Ci tata zrobił te szczudła? od jakiegoś czasu nosze się z zamiarem zrobienia sobie, ale nie jestem pewien co do materiałów (na razie ceny aluminium mnie skutecznie odstraszają) |
|
|
|
 |
Szy

|
Wysłany: Czw Kwi 20, 2006 2:51 pm
|
|
|
tatus zrobił je z drewna które kupił w castoramie, maja 5x6cm przekroju. Tylko tata mowił ze trzeba się porzadnie naszukac zeby znalec odpowiednie kawalki bo drewno w supermarketach to szajs. Ponadto na te szczydła zuzyłlismy całe mnustwo wkretów, troche srób, 4m rzepa o szerokosci 3cm, 4 skurzane paski, pare blaszek, 1/3 karimaty, kawałek zielonego aksamitu bawełnianego, zszywki tapicerskie i gume.
nadal nie dowiedziałam się od was ile biora szczudlarze za swoje usługi... |
|
|
|
 |
foka
|
Wysłany: Sob Maj 06, 2006 1:40 pm
|
|
|
szczudlarze za swoje usługi powinni brać ok 100zl za godz. tylko że szczudlarstwo jest słabo rozpowszechnione i ludzie dość sceptycznie do tego podchodzą.Taka stawke ma moja koleżanka która chodzi w Poznaniu... Warszawa,Gdańsk,Kraków to tak...ale w mniejszych miastach ciężko wyegzekfować konkretne pieniadze...a wiadomo że jest to niebezpieczne i niezdrowe(b.obciąża biodra) i niewarto chodzic za grosze,trzeba się cenić mi tylko raz zdarzyło się chodzić w celach zarobkowych,ale tez nie za pieniądze tylko za jakieś gadżety i 3-miesięczny karnet do kina pierwszy i ostatni raz na takich warunkach:) |
|
|
|
 |
Szy

|
Wysłany: Wto Sie 22, 2006 2:31 pm
|
|
|
| nachodziłam się juz w moich drewnianych szczudłach, ale mama teraz mozliwosc zrobienia aluminiowych szczudeł prawie za friko. Macie moze jakies schematy albo zdjecia które mogły by posłużyć za wzor do skonstruowania aluminiowych szczudeł??? |
|
|
|
 |
Grace
******** przyjaciel
|
Wysłany: Wto Sie 22, 2006 5:27 pm
|
|
|
Myślę, że na podobnych zasadach jak Twoje drewniaki, chociaż się im nie przyglądałam za bardzo. Tak naprawde, to każdy ma trochę inny pomysł na to i wiele z nich działa. Pytanie tylko czy masz mozliwośc spawania tego - ta bardzo droga operacja, czy raczej będzies skręcać.
W żonglerce ostatnio są takie szczudła aluminiowe spawane, całkiem solidna konstrukcja, ale niestety przez to spawanie i przez materiały - też dobre - jak je oglądałam, wyszło to w całosci dosyć drogo. W każdym razie 550 za szczudła, na razie bez wzgledu na wysokość :/
Ale powiedz, czy ty masz wykonanie ich za prawie darmo, czy też materiały? bo jeśli też amteriały to chętnie bym się dowiedziała od Ciebie skąd można tanio to zdobyć |
|
|
|
 |
Krixander
**
|
Wysłany: Wto Sie 22, 2006 8:05 pm
|
|
|
| spawanie jets BARDZO tanie, jak tylko masz szanse pozyczyc sprzęt od kogoś, to jest pare minut roboty (pod warukiem ze masz sprzt i kogos kto Ci bedzie trezymał cezsci ) |
_________________ 97% ludzi nie mysli.. :D jea ile ja mam bratnich dusz :D:D:D |
|
|
|
 |
|
|