Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Zaproszenie Jona Peata do Polski
Autor Wiadomość
tulexx 

Wysłany: Pią Maj 07, 2010 12:31 am   Zaproszenie Jona Peata do Polski

Bardzo chciałbym, żeby wpadł na polską konwencję. Udało mi się już załatwić, że przyjedzie za darmo (tj. za koszt dojazdu, miejsce do spania i kawalek prysznica ;-) ) Jak ktos nie wie kto to jest Jon Peat, to tu jest film z jego pokazu: film Jak dla mnie to drugi najlepszy 3 pilkowiec na swiecie, a pierwszy pod wzgledem stylu.

To co, skusi się ktos na niego? :-) Jak nie w tym, to ostatecznie w przyszlym roku, bo teraz to troche bardzo pozno juz.

agni 

Wysłany: Pią Maj 07, 2010 10:55 pm   

spoko zongler
ale ty chyba zartujesz z I miejscem w stylistyce -na tym filmiku koles ma pelno dropow i zadnego stylu tam nie wiedze, zadnej scenicznosci jak stoi tak zongluje...
mozna go zapraszac ale zeby tak się nim zachwycac ?...nie rozumie...

tulexx 

Wysłany: Sob Maj 08, 2010 1:57 am   

agni napisał/a:
zadnego stylu tam nie wiedze, zadnej scenicznosci

Przepraszam, ale co ma styl do scenicznosci? To dwie kompletnie rozne rzeczy, praktycznie ze soba nie zwiazane. Poza tym nie bardzo wiem, co Ty rozumiesz poprzez styl. Bo dla mnie kazdy zongler ma swoj styl zonglowania. Ale jezeli dla Ciebie styl polega na zajmowaniu calej sceny bez ladu i skladu, to hmm... Caly WJF i ogolnie wszyscy zonglerzy sportowi wedlug Ciebie nie posiadaja stylu? Bo przeciez się nie ruszaja z miejsca, bo na tym to polega...

agni napisał/a:
koles ma pelno dropow

Jak dla mnie jego dropy sa prawie calkowicie niezauwazalne. A przynajmniej wiekszosc z nich. Owszem, ma ich duzo, ale potrafi sobie z nimi doskonale poradzic. Moze filmik ktory podalem nie pokazuje dobrze tego o czym mowie... A ten ? Dropow ma tak samo duzo, a zauwaz (jesli nie chce Ci się czytac) ze ten wystep zapewnil mu pierwsze miejsce w British Young Juggler Of The Year. A Angia jest duza pod wzgledem naprawde dobrych zonglerow, wiec to cos znaczy jak dla mnie.

agni 

Wysłany: Sob Maj 08, 2010 9:24 am   

hej -moze za ostro skrytykowalam twoj zachwyt tym zonglerem sorki :)
dla kazdego cos innego
wg. mnie koles jest mlody i na razie widac fascynacje podrzutami pileczek i wykonywaniem skomplikowanych trickow bez wzgledu na to co sa tam dropy czy nie....i mysle, ze moze byc dobrym warsztatowcem dla innych ludzi , ktorzy chca się uczyc jakis zaawansowanych trickow
ale dla mnie jego wystep to wylacznie prezentacja tego , co potrafi dla innych zonglerow - a nie pokaz etiuda- o to mi chodzi w scenicznosci, to co robi moze byc po prostu nudne dla przecietnego widza, szczegolnie , ze co jakis czas te pileczki mu spadaja... niewazne....mysle tez ze jego tricki doskonale się nadaja do polaczenia z ruchem, wiesz jesli ktos stoi w miejscu i podrzuca 7 -9 pileczek to spoko , ale 3....

[ Dodano: Sob Maj 08, 2010 9:29 am ]
a i czy zawsze ma taka beznadziejna muzyke na pokazach ?

Divus 

Wysłany: Sob Maj 08, 2010 8:49 pm   

http://juggling.tv/video/3796/jon-peat-bob-2010 tu ma fajniejszą.

I podpisuję się pod prośbą Tulexxa. Też bym chętnie Jona spotkał w Polsce.

dervush 

Wysłany: Nie Maj 09, 2010 6:20 pm   

Jestem laikiem ktory ledwo radzi sobie z 3-4 pileczkami ale stwierdzic moge jedno - te dropy o ktore tak walczycie sa niezwykle zgrabne i okiem zarowno widza jak i osoby ktora cos tam juz wie nie wplywaja na jakosc wystepow tego chlopaka. Zeby kazdy zongler tak elegancko sobie z tym radzil ;)

Pozdrawiam.

Merdion 

Zaproszone osoby: 2
Wysłany: Pon Maj 10, 2010 11:51 pm   

to podesłane przez tulexxa były fajne, ale jakoś tak nie do końca mnie przekonało do kolesia. Ale link od Divus jest świetny!

Odpowiedz do tematu